ΑΕΚ

ΑΕΚ: Μελέτη για αντι-Βράνιες

ΑΕΚ: Μελέτη για αντι-Βράνιες
SOTIRIS DIMITROPOULOS

Η μεταμόρφωση του Όγκνιεν Βράνιες επί Καρέρα, είναι δεδομένη. Ωστόσο η ΑΕΚ θέλει να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο και εξετάζει ήδη περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών, ώστε να έχει απαντήσεις αν η Άντερλεχτ παίξει το παιχνίδι της.

Είναι λογικό, το σενάριο παραμονής του Όγκνιεν Βράνιες στην οικογένεια της ΑΕΚ, να έχει κερδίσει πόντους με την εικόνα που ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός παρουσίασε κατά τους τρεις μήνες παρουσίας του Μάσιμο Καρέρα στην ομάδα. Ωστόσο όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι μια απλή περίπτωση. Εκ του αντιθέτου περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, λόγω και της κατάστασης που επικρατεί αυτή την περίοδο στην Άντερλεχτ, η οποία έχει εισέλθει σε περίοδο σκληρού μνημονίου.

Θυμίζουμε ότι, ο Βράνιες έχει συμβόλαιο με τον Βελγικό σύλλογο έως το καλοκαίρι του 2022 κι έχει λαμβάνειν περίπου 900.000 ευρώ ετησίως, ήτοι 1,8 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια. Στην ΑΕΚ αγωνίζεται φέτος υπό τη μορφή δανεισμού χωρίς οψιόν αγοράς, με τις δύο ομάδες να πληρώνουν εξ ημισείας το συμβόλαιό του. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι, το καλοκαίρι του 2018, η Άντερλεχτ αγόρασε τα δικαιώματά του από την Ένωση με deal 3,4 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο έχει ήδη αποπληρωθεί (έχει καταβληθεί και η τελευταία δόση του 1 εκατ ευρώ).

Από όλα τα προαναφερθέντα, εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι εν καιρώ αντιμετώπισης σημαντικών οικονομικών προβλημάτων, είναι άγνωστο ποια στάση θα τηρήσει η ομάδα στην οποία ο Βράνιες ανήκει, τι απαιτήσεις θα εγείρει ή αν θα αλλάξει στάση απέναντι στον ποδοσφαιριστή, καθώς μέχρι πρότινος ο Βόσνιος στόπερ ήταν "persona non grata" για το σύλλογο και τους οπαδούς του. Όμως το χρήμα αλλάζει πολλά σε τέτοιες διαδικασίες, ειδικότερα όταν δημιουργείται ανάγκη για έσοδα.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ PLAN B & C

Απέναντι σε όλα αυτά, θα ήταν ούτως ή άλλως μια λάθος κίνηση από την πλευρά της ΑΕΚ να πέσει με τα μούτρα πάνω σε μια υπόθεση ποδοσφαιριστή ο οποίος αν κάτι δεν έχει αλλάξει, παραμένει ανεπιθύμητος στην ομάδα που ανήκει. Τον θέλουν στην ΑΕΚ τον Βόσνιο, όμως δεν θα συμπεριφερθούν σαν να είναι και ο τελευταίος στόπερ στον "πλανήτη ποδόσφαιρο". Πολλά θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που η Άντερλεχτ θα μπει στην κουβέντα. Επίσης, είναι μια υπόθεση που ενδέχεται να τραβήξει πολ΄θ, αν οι Βέλγοι δεν δείξουν από μόνοι τους επιθυμία να την προχωρήσουν άμεσα.

Συνιστά λοιπόν ανάγκη για την ΑΕΚ να αναζητά λύσεις ώστε να δείξει ετοιμότητα στην περίπτωση που το θέμα κολλήσει, να έχει δηλαδή έτοιμο plan b και plan c. Κεντρικούς αμυντικού ανάλογου επιπέδου και χαρακτηριστικών, εναλλακτικές επιλογές με τις οποίες ασφαλώς θα είναι σύμφωνος και ο προπονητής. Προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση πορεύονται ο Ίλια Ίβιτς και το επιτελείο του. Τους προτείνονται παίκτες, το ψάχνει και από μόνος του ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, πάντα σε συνεργασία με ανθρώπους που εμπιστεύεται. Πρέπει να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Ένωση πρέπει να καταβάλει σε περίπου δύο μήνες από σήμερα, μεγάλα ποσά για την απόκτηση των δικαιωμάτων των Νταμιάν Σιμάνσκι και Σέρχιο Αραούχο. Κι αν για τον πρώτο υπάρχει σχέδιο αποπληρωμής σε τρεις δόσεις (αρκεί να συμβάλει και ο ποδοσφαιριστής σε αυτή την ειδική συμφωνία) του 1,5 εκατ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί με την Αχμάτ Γκρόζνι, για τον Αργεντινό η ΑΕΚ πρέπει να δώσει "ζεστά" 2,7 εκατ. ευρώ στη Λας Πάλμας. Σε μια περίοδο που τα έσοδα είναι πενιχρά και ασφάλεια ότι θα πραγματοποιηθούν πωλήσεις, δεν προκύπτει από πουθενά. Για να τα βάζουμε στο τραπέζι και αυτά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: Η δυσκολία του σχεδιασμού
ΑΕΚ: Ο Βούρος σήμανε την έναρξη της υπογειοποίησης
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ