ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Μπαίνουν Λιβάγια - Μάνταλος, βγαίνει ένας

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Μάνταλος, Λιβάγια EUROKINISSI SPORTS

Αλλαγές στην επιθετική γραμμή της ΑΕΚ ετοιμάζει ο Μαρίνος Ουζουνιδης για το παιχνίδι της Κυριακής (16/12-17.15) με την ΑΕΛ, στο AEL FC Arena για την 14η αγωνιστική της Super League.

Για την ζωή της φετινής ΑΕΚ και του Μαρίνου Ουζουνίδη, το έργο γνωστό. Πριν προλάβουν να σκεφτούν και να βάλουν στο τραπέζι όσα έγιναν στο ευρωπαϊκό ματς με την Μπενφίκα, θα πρέπει να προετοιμαστούν για το ματς πρωταθλήματος με την Λάρισα και μάλιστα εκτός έδρας. Για κανονική δουλειά στην προπόνηση, ούτε λόγος. Ρεπό την Πέμπτη (13/12), αποφόρτιση την Παρασκευή (14/12) και τελευταίο ξεμούδιασμα σήμερα (15/12) πριν το αυριανό (16/12) παιχνίδι στη Λάρισα.

Σίγουρα ο Ουζουνίδης προσανατολίζεται αλλαγές στην επιθετική γραμμή και σε σχέση με το ματς με την Μπενφίκα, αλλά και μ’ αυτό της προηγούμενης Κυριακής με την Λαμία. Αφενός διότι ο τεχνικός της ΑΕΚ θα επιστρέψει στο καθιερωμένο 4-2-3-1, αφήνοντας το 4-3-3 της Λισσαβόνας. Αφετέρου διότι ο Μάρκο Λιβάγια εξέτισε όλες τις ποινές του σε Ελλάδα και Ευρώπη και επιστρέφει δριμύτερος και ξεκούραστος, στην ενδεκάδα. Επίσης στην ενδεκάδα αναμένεται να επιστρέψει και ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος έμεινε στον πάγκο στο παιχνίδι με την Μπενφίκα.

Με δεδομένο πως στην επιθετική γραμμή μπαίνουν δυο παίκτες, τα ερωτήματα είναι ποιος θα βγει και πως θα διαμορφωθεί η διάταξη. Με τις απαντήσεις να… συνδέονται. Με τον Μάνταλο και τον Λιβάγια ξανά στο αρχικό σχήμα και με τετράδα στην επίθεση, ένας εκ των Πόνσε ή Μπογέ ή Κλωναρίδη, θα πρέπει να μείνει στον πάγκο. Ο Πόνσε έχει κούραση από διαδοχικά ματς.

Αλλά είναι και ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ. Και επομένως δύσκολα θα μείνει εκτός. Αν πάντως ο Ουζουνίδης αποφασίσει να ξεκουράσει τον Αργεντινό, ο Λιβάγια θα πάει στην κορυφή, ο Μάνταλος θα παίξει ξανά στον άξονα και ο Μπογέ με τον Κλωναρίδη θα κρατήσουν τις θέσεις τους στα δυο άκρα. Αν όμως ο Πόνσε παίξει κανονικά, τότε ο Λιβάγια θα αγωνιστεί δίπλα και πίσω από τον φορ. Επομένως ο Μάνταλος θα πάει στα άκρα και ένας εκ των Μπογέ ή Κλωναρίδη στον πάγκο. Με φαβορί για να μείνει εκτός ενδεκάδας, σ’αυτή την περίπτωση, τον Κλωναρίδη.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ