ΑΕΚ

ΑΕΚ: Να "λυσσάνε" όπως εκείνος, θέλει ο Καρέρα

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η πολυπόθητη επιστροφή στη δράση, θα φέρει την ΑΕΚ μπροστά σε δύο μεγάλες προκλήσεις. Ο Ιταλός κόουτς Μάσιμο Καρέρα θέλει να δει πάθος, φλόγα και μαχητικότητα για το "δύο στα δύο" σε πλέι οφς και Κύπελλο.

Την εποχή που ο νυν προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, πετύχαινε να διαγράψει σημαντική καριέρα (165 συμμετοχές σε βάθος 5 ετών) με τη φανέλα της Γιουβέντους, έβρισκε το χώρο του στην ενδεκάδα της Κυρίας δίπλα σε μεγαθήρια της εποχής, όπως ο εμβληματικός Τσίρο Φεράρα, ο σπουδαίος Γερμανός Γιούργκεν Κόλερ και ο Βραζιλιάνος "βράχος" Ζούλιο Σέζαρ. Δεν ήταν λοιπόν κάτι απλό ή εύκολο, το να αγωνίζεται σε αυτή την αμυντική γραμμή.

Πως το κατάφερε; Ως ένας στόπερ (ενίοτε και δεξιός μπακ) με αχαλίνωτο δυναμισμό, πάθος για το αποτέλεσμα και την επίτευξη του στόχου, άρνηση στο να ηττηθεί, νοοτροπία νικητή. Σε όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής και προπονητικής καριέρας του, ο Μάσιμο Καρέρα είχε αυτό το πνεύμα να τον (καθ)οδηγεί. Όλα αυτά που σήμερα θέλει να διαπιστώνει ότι χαρακτηρίζουν και τους ποδοσφαιριστές που κοουτσάρει.

Καθαρά προπονητικά, ασφαλώς και τον βοήθησαν στο να διατηρήσει τη συγκεκριμένη προσέγγιση και φιλοσοφία, το σημαντικό πέρασμά του στην Ιταλία από τον πάγκο της Γιουβέντους, η συνολική πορεία του ως κόουτς δίπλα στον Αντόνιο Κόντε και μετέπειτα ως πρώτος προπονητής και πρωταθλητής στη Ρωσία με την Σπαρτάκ Μόσχας. Το σημαντικότερο όλων βέβαια, είναι η ικανότητά του να μεταδίδει τα όσα νιώθει και το πως σκέφτεται, να συμπαρασύρει όσους εργάζονται μαζί του στη λογική του "αρνούμαι να χάσω".

Επιστρέφοντας λοιπόν στη δράση και γνωρίζοντας ότι είναι μεγάλο το διάστημα της αποχής των παικτών, άρα και αναπόφευκτες οι συνέπειες αυτής της κατάστασης που προηγήθηκε, σε διάρκεια, φορμάρισμα και αντοχές, ο Ιταλός θέλει να βλέπει ποδοσφαιριστές που να "λυσσάνε" για αυτά που η ομάδα έχει μπροστά της. Διότι ξέρει ότι με μαχητικότητα, πάθος και ενισχυμένη τη φλόγα για διάκριση, ο δρόμος προς την επιτυχία θα είναι ανοιχτός για την ΑΕΚ.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Επί των ημερών του στον πάγκο της, η ΑΕΚ απέκτησε ξανά μια φυσιολογική καθημερινότητα, έγινε και πάλι ομάδα με αρχές, θυμήθηκε το πως είναι να νικά και πάνω από όλα, αποτίναξε από τις φανέλες της το φόβο που ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της έλεγαν ότι τους κυρίευε στη διάρκεια των αγώνων. Το κατάφερε σχετικά γρήγορα, όμως στο πικ της βελτίωσης, εμφανίστηκε ο κορονοϊός.

Μολαταύτα, στη διαφαινόμενη επιστροφή στην αγωνιστική δράση, ο προπονητής της Ένωσης παραμένει ο άνθρωπος με την ακλόνητη πίστη ότι η ομάδα μπορεί να κατακτήσει όσα υπάρχουν μπροστά της και να φτάσει σε ένα εντυπωσιακό φινάλε μιας σεζόν που ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς. Κατακτώντας δηλαδή το Κύπελλο και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, μέσω των πλέι οφς.

Αυτή τη φλόγα του Καρέρα είναι που η ομάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί. Άλλος στη θέση του, ενδεχομένως να βολευόταν περισσότερο με οριστική παύση της αγωνιστικής δράσης, ώστε να αποφύγει κάποιο "τσαλάκωμα" του προφίλ του, σκεπτόμενος την περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα περιμένει.

Κάποιος που θα σκεφτόταν ότι "δε βαριέσαι, καλά τα κάναμε μέχρι εδώ", θα προσδοκούσε περισσότερο την επανεκκίνηση της επόμενης ημέρας ώστε να "χτίσει" κάτι δικό του από την αρχή. Οχι όμως ο Καρέρα! Όχι ο άνθρωπος που πιστεύει ότι έχει βάλει τις βάσεις και περάσει τις αρχές που θέλει να χαρακτηρίζουν την ομάδα, άρα και να δημιουργήσει περισσότερο πάνω σε αυτές, ενόψει της επόμενης χρονιάς, στη διάρκεια της οποίας θα επιχειρήσει να οδηγήσει την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ