ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Κρίστισιτς που περίμενε ένα χρόνο

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ήταν το πέμπτο συνεχόμενο ματς που ο Νέναντ Κρίστισιτς ήταν μέσα σε γκολ της ΑΕΚ, είτε σκοράροντας, είτε πασάροντας την κατάλληλη στιγμή. Το Sport24.gr καταγράφει την αγωνιστική μετάλλαξη του Σέρβου μέσου.

Δεν είναι μακριά ο περασμένος Νοέμβριος, λίγο πριν την άφιξη του Μάσιμο Καρέρα στην ΑΕΚ. Η απογοήτευση στο στρατόπεδο της ομάδας ήταν έντονη για τον Νέναντ Κρίστισιτς, στα όρια της δυσφορίας καθώς πέραν του ότι είχαν συμπληρωθεί 11 μήνες από την ημέρα που αποκτήθηκε δίχως να έχει δείξει σχεδόν το παραμικρό, λίγο ημέρες πριν (10/11) είχε ζητήσει να γίνει αλλαγή στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό λόγω… πονοκεφάλου!

Τι συνέβαινε με τον Σέρβο; Έφταιγαν μόνο οι προπονητές για το γεγονός ότι το μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου 2019 αδυνατούσε να βρει τον εαυτό του και να κάνει τη διαφορά όπως στην ΑΕΚ πίστευαν και περίμεναν; Με τέσσερις (Ουζουνίδης, Χιμένεθ, Καρντόσο, Κωστένογλου) είχε συνεργαστεί πριν την άφιξη του Καρέρα, ουδείς ωστόσο κατάφερε να τον εξελίξει σε σημείο αναφοράς. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Ιταλός και ο Κρίστισιτς (όπως και πολλοί άλλοι είναι η αλήθεια) άρχισε να παίζει όπως στον Ερυθρό Αστέρα. Με εμφανίσεις επιπέδου ομίλων Champions League, όπως εκείνες απέναντι στη Λίβερπουλ και τη Νάπολι.

Με συγκεκριμένο ρόλο, περισσότερες ελευθερίες αλλά και έναν παρτενέρ, τον Νταμιάν Σιμάνσκι, που φαίνεται να του ταιριάζει περισσότερο στη μεσαία γραμμή εν συγκρίσει με όσα είχαμε δει ως ντουέτο με τον Αντρέ Σιμόες, ο Σέρβος είναι επιτέλους ο παίκτης που η ΑΕΚ πίστεψε ότι απέκτησε πριν από 13 μήνες. Κόφτης και μαέστρος μαζί, με εξαιρετικές κάθετες και εμπνευσμένες συνεργασίες.

Η άνοδός του άρχισε να καταγράφεται στο εντός έδρας 0-0 με τον Ολυμπιακό, κάνοντας ένα σπουδαίο ανασταλτικό ματς. Έκτοτε όμως, άρχισε να δίνει και όσα η ομάδα περίμενε από εκείνον στη δημιουργία. Προσέξτε τι συνέβη στα επόμενα πέντε ματς του στείρου από γκολ ντέρμπι της 26ης Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ:

30/1/2020, ΑΕΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΣΙΣΤ): Στο 17΄της αναμέτρησης, με πάσα στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, ο Σέρβος βγάζει τον Αλμπάνη μόνο του απέναντι στον Παπαδόπουλο για το 2-0 στην αναμέτρηση. Ο 25χρονος ακραίος επιθετικός δεν αστοχεί.

2/2/2020, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΕΚ 0-1 (ΓΚΟΛ): Στο 64΄του αγώνα, ο Κρίστισιτς βλέπει την πρόθεση του Σιμάνσκι ο οποίος βρίσκεται σε θέση έξω δεξιά, να φέρει τη μπάλα στην περιοχή. Έρχεται από πίσω με ταχύτητα, τρυπώνει στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και με άψογη κεφαλιά δίνει στην ΑΕΚ τη νίκη.

9/2/2020, ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0 (ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΓΚΟΛ): Κινούμενος στη μεσαία γραμμή με τη μπάλα στα πόδια, ψάχνει τη συνεργασία για να φέρει τη μπάλα κοντά στην εστία του ΠΑΟ. Τη βρίσκει στα πόδια του Λιβάγια και μέσω αυτής, η μπάλα καταλήγει στον Αραούχο ο οποίος κάνει το ιδανικό τελείωμα για το γκολ της νίκης.

16/2/2020, ΑΡΗΣ-ΑΕΚ0-1 (ΑΣΙΣΤ): Μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα, ο Κρίστισιτς κάνει μια καταπληκτική κάθετη πάσα η οποία κόβει στα δύο την άμυνα του Άρη. Ο Αλμπάνης βγαίνει φάτσα απέναντι στον Κουέστα, χωρίς αντίπαλο να τον καταδιώκει και με τον σωστό τρόπο γράφει το 1-0 για την ΑΕΚ. Γκολ το οποίο της έδωσε τη νίκη.

19/2/2020, ΑΕΚ-ΠΑΝΑΤΩΛΙΚΟΣ 4-0 (ΓΚΟΛ): Για ακόμα μία φορά, ο Σέρβος μέσος δείχνει την ικανότητά του στο να ακολουθεί τις φάσεις και να πατάει περιοχή την κατάλληλη στιγμή. Ο συνδυασμός των Αραούχο και Μάνταλου ήταν όλα τα λεφτά στη φάση, ωστόσο ο Κρίστισιτς ήταν εκεί που έπρεπε για το 2-0 στο 37’, με το οποίο επί της ουσίας τελείωσε και η υπόθεση πρόκριση υπέρ της ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Λιβάγια - Ολιβέιρα - Αραούχο, το πρώτο αίμα
ΑΕΚ - Παναιτωλικός: "Γκάζια" Καρέρα στο ημίχρονο
ΑΕΚ - Παναιτωλικός 4-0: Τα στιγμιότυπα του αγώνα
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ