ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Ο Πόνσε σκοράρει μ' όλους τους τρόπους, εκτός από πέναλτι

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Πόνσε EUROKINISSI SPORTS

Ο Πόνσε έβγαλε την ΑΕΚ από την κρίση, έχει βάλει γκολ μ’ όλους τους τρόπους και είναι ο μοναδικός της πρώτης πεντάδας των σκόρερ που δεν έχει εκτελέσει πέναλτι. Η σύγκριση με τον Αραούχο και ο επόμενος στόχος του Αργεντινού.

Στην βαθιά αγωνιστική κρίση που πέρασε η ΑΕΚ μέσα στον Νοέμβρη, ένας από τους ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν πολύ κοντά στο… μάτι του κυκλώνα, ήταν ο Έκι Πόνσε. Από την μια μεριά ήταν τα γκολ που δεν ερχόντουσαν και αυτό ήταν κάτι που το χρεωνόταν κυρίως ο Αργεντινός φορ.

Και από την άλλη ήταν και η σύγκριση με τον Σέρχιο Αραούχο, την οποία κουβαλάει από την αρχή της σεζόν. Όμως η αλήθεια είναι πως ο Πόνσε ήταν αυτός που… πρωτοστάτησε για να μπορέσει η ΑΕΚ να βγει από την αγωνιστική κρίση. Με δυο γκολ, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο των παιχνιδιών με την Ξάνθη και την Λαμία, άνοιξε τον δρόμο για δυο νίκες βάλσαμο για την ηρεμία της Ένωσης.

Και η πραγματικότητα είναι πως ο Πόνσε στα ματς πρωταθλήματος, κρατά ανοικτή την γραμμή με τα αντίπαλα δίχτυα και μάλιστα μ’ όλους τους τρόπους. Έχει σκοράρει και με το κεφάλι αλλά και με το πόδι. Έχει σκοράρει και με το δεξί του πόδι, που είναι το καλό του, αλλά και με το αριστερό. Μάλιστα είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως στο ματς με την Λαμία, όχι μόνο πέτυχε το γκολ με το αριστερό, αλλά είχε και την φάση με το δοκάρι. Με τον μόνο τρόπο που δεν έχει σκοράρει ο Πόνσε, είναι με πέναλτι.

Ο Αργεντινός φορ είναι ο μοναδικός από την πρώτη πεντάδα με τους κορυφαίους σκόρερ μέχρι τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, που δεν έχει πετύχει γκολ από την «άσπρη βούλα». Και τα επτά τέρματα, τα έχει βάλει σε ροή αγώνα. Αντιθέτως ο Κουλούρης που είναι πρώτος με 11 γκολ έχει κτυπήσει ένα πέναλτι και ο Πρίγιοβιτς που είναι στην δεύτερη θέση με οκτώ γκολ έχει τρια πέναλτι. Επίσης τρια γκολ με πέναλτι έχει και ο Γέντρισεκ που είναι στην τρίτη θέση μαζί με τον Πόνσε με επτά γκολ. Όπως τρια πέναλτι έχει και ο Γιουνές που κλείνει την πεντάδα των πρώτων σκορερ με έξι γκολ.

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΟΥΧΟ

Το βάρος που ο Πόνσε κουβαλά από την πρώτη μέρα που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα, είναι την συνεχή και αναπόφευκτη σύγκριση με τον Αραούχο. Και έφτασε μάλιστα μήνας Δεκέμβρης και 13η αγωνιστική, για να δηλώσει ο Αργεντινός πως δεν θέλει να τον συγκρίνουν με τον συμπατριώτη του. Πάντως οι αριθμοί λένε πως ο Πόνσε, μέχρι και την 13η αγωνιστική έχει πετύχει επτά γκολ, ενώ ο Αραούχο στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχε σκοράρει τέσσερις φορές στο πρωτάθλημα.

ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ… ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ

Προφανώς και το τελευταίο που έχει ο Πόνσε στο μυαλό του, είναι να βγει νικητής σε μια ενδεχόμενη σύγκριση με τον Αραούχο. Περισσότερο εκείνο που απασχολεί τον Αργεντινό φορ, είναι να μπορέσει να ανοίξει λογαριασμό και στην Ευρώπη. Έστω και στο τελευταίο ματς. Ο Πόνσε το ήθελε πολύ ένα γκολ στο Champions League. Και το κυνήγησε και πολύ, αλλά δεν του βγήκε. Την Τετάρτη (12/12) στη Λισσαβόνα απέναντι στην Μπενφίκα, θα έχει μια τελευταία ευκαιρία. Έστω και αν το ματς είναι αδιάφορο βαθμολογικά, ο Πόνσε θα ήθελε να βρει δίχτυα. Ζήτημα… τιμής, όπως και γενικώς για την ΑΕΚ, να πάρει ένα αποτέλεσμα. Αυτός άλλωστε είναι και ένας πολύ σοβαρός λόγος, για να μην αποφασίσει ο Ουζουνίδης να ξεκουράσει παίκτες όπως ο Πόνσε, στο ματς με την Μπενφίκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ