ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Σιμόες μια ανάσα από τον Μπλάνκο

ΑΕΚ: Ο Σιμόες μια ανάσα από τον Μπλάνκο

Ο Πορτογάλος μέσος απέχει ένα ματς από τον Αργεντινό επιθετικό για να μπει στην πεντάδα των ξένων με τις περισσότερες επίσημες συμμετοχές στην ιστορία της ΑΕΚ, αρκεί να τελειώσει η σεζόν. Γιατί την επόμενη, ποιος ξέρει...

Αγωνίζεται με τη φανέλα της ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2015 και αυτή είναι η έκτη σερί σεζόν με τα κιτρινόμαυρα. Θεωρείται ο μόνιμος «υπαρχηγός» της ομάδας, πάντα πίσω από τον «κάπτεν» Πέτρο Μάνταλο, αλλά για σημαντικό διάστημα ως πρώτος, λόγω των δύο σοβαρών τραυματισμών που αντιμετώπισε ο διεθνής Έλληνας μέσος στα γόνατά του.

Φέτος, αν υπάρξει ξανά κανονικότητα στις εγχώριες διοργανώσεις κι αυτές ολοκληρωθούν, είναι δεδομένο ότι ο Αντρέ Σιμόες θα σκαρφαλώσει στην πρώτη πεντάδα των ξένων με τις περισσότερες επίσημες συμμετοχές, ξεπερνώντας τον Ίσμαελ Μπλάνκο, από τον οποίο υπολείπεται μόλις μία!

Το ποιος είναι ο Πορτογάλος και τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο, δεν χωρά ιδιαίτερης ανάλυσης. Γι αυτή που μπορεί να γίνει μια ξεχωριστή μνεία, είναι η σχέση του με το γκολ. Δεν τα καταφέρνει συχνά (άλλωστε δεν είναι αυτός ο ρόλος του), αλλά σχεδόν όποτε το πετυχαίνει, το τέρμα είναι σημαντικό ή σημαδιακό. Το πρώτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ, ομολογουμένως δεν ήταν και κάτι ιδιαίτερο ως γεγονός, πέραν του ότι ήταν το παρθενικό του στην εν Ελλάδι καριέρα του, καθώς επιτεύχθηκε στο εύκολο και ευρύ 4-0 επί του Λεβαδειακού.

Βέβαια ήταν εκείνο που άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη της 10ης Δεκεμβρίου 2016, ως το πρώτο της ΑΕΚ στο παιχνίδι. Τα επόμενα δύο γκολ του Πορτογάλου Αντρέ Σιμόες είναι ίσως και τα πλέον σημαντικά στην καριέρα του, καθώς σημειώθηκαν στις 24/8/2017, στο εντός έδρας ματς με τη Μπριζ, στο οποίο οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 3-0 στο ΟΑΚΑ και εξασφάλισαν την επιστροφή τους σε γκρουπ ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Γιουρόπα Λιγκ), ύστερα από 6 σεζόν αποχής από ομίλους.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟ "ΚΟΨΙΜΟ" ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ

Ο Σιμόες βρήκε ξανά δίχτυα στις 24/11/2018, στην εκτός έδρας ήττα (1-2) από τον Παναιτωλικό, μειώνοντας το σκορ. Αποτέλεσμα το οποίο προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στα αποδυτήρια οι οποίες επηρέασαν και εκείνον, καθώς την επόμενη ημέρα του αγώνα, τέθηκε μαζί με τους Λαμπρόπουλο και Μπακασέτα εκτός ομάδας, επειδή δεν έκαναν αποδεκτές τις προτάσεις ανανέωσης των συμβολαίων τους.

Τελικά, όπως είναι γνωστό, ο Σιμόες ανανέωσε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2022, συνεχίζοντας να πετυχαίνει σημαντικά γκολ, όπως τα δύο φετινά του στο πρωτάθλημα. Το πρώτο, την 1η του περασμένου Σεπτέμβρη, ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη στην «Ενωση» στο παιχνίδι της Τρίπολης απέναντι στον Αστέρα, με τον Πορτογάλο να σκοράρει στο 90ο λεπτό του αγώνα το καθοριστικό τέρμα, ύστερα από σέντρα του Μάρκο Λιβάγια.

Το δεύτερο στις 19 Ιανουαρίου με ένα καταπληκτικό τακουνάκι εντός της μικρής περιοχής της ΑΕΛ, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του α ́ ημιχρόνου, ανοίγοντας το δρόμο προς τη νίκη σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού και με την ΑΕΚ να μοιάζει μπλοκαρισμένη απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων.

ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ 100ΑΡΗΔΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΧΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Τόνι Σαβέβσκι Σκόπια 496
Ντανιέλ Μπατίστα Κάπο Βέρντε 225
Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς Βοσνία 201
Τάσος Κωνσταντίνου Κύπρος 194
Ισμαελ Μπλάνκο Αργεντινή 169
Αντρέ Σιμόες Πορτογαλία 168
Μίλεν Πετκόφ Βουλγαρία 168
Ροντρίγκο Γκάλο Βραζιλία 159
Γιώργος Σαββίδης Κύπρος 135
Ντούσαν Μπάγεβιτς Βοσνία 135
Γιάκομπ Γιόχανσον Σουηδία 127
Τιμούρ Κετσμπάγια Γεωργία 123
Ζούλιο Σέζαρ Βραζιλία 123
Γκουστάβο Μαντούκα Βραζιλία 123
Νάτσο Σκόκο Αργεντινή 118
Σεμπάστιαν Σάχα Αργεντινή 117
Βάλτερ Βάγκνερ Γερμανία 115
Λεονάρντο Βραζιλία 112
Ραφίκ Τζιμπούρ Αλγερία 103
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ