ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Βέρντε πρέπει να γίνει βέρος Ναπολιτάνος

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντανιέλε Βέρντε που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για να κάνει τη διαφορά και κόστισε στην ΑΕΚ ένα εκατ. ευρώ, καλείται να πραγματοποιήσει ένα γερό φίνις στη σεζόν.

Ο Ιταλός εξτρέμ, Ντανιέλε Βέρντε, αποτέλεσε μία από τις πλέον ηχηρές μεταγραφές της ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2019. Δαπανήθηκε ένα εκατ. ευρώ για την αγορά του από τη Ρόμα, ενώ ο ίδιος εξασφάλισε ετήσιες αποδοχές ύψους 500.000 ευρώ για την επόμενη τριετία.

Οι εκλάμψεις του ωστόσο, δεν ήταν πολλές, εκ του αντιθέτου, άργησε να εμφανίσει κάποια από αυτά που στην ομάδα περίμεναν να δουν από εκείνον, ενώ όταν το έκανε, είχε στιγμές καλές, όμως όχι την συνέπεια για να κάνει τη διαφορά στο βαθμό που απαιτείται. Ή τουλάχιστον στο βαθμό που οι άνθρωποι που τον επέλεξαν είχαν στο μυαλό τους ότι μπορεί να προσφέρει, όταν ελάμβαναν την απόφαση αγοράς του από τη Ρόμα.

Εντός της ομάδας, συμπαίκτες και προπονητές, αναγνωρίζουν ότι διαθέτει ποιότητα, όμως όχι τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του, να "καθαρίσει" παιχνίδια σημαντικά, να κάνει το διαφορετικό, να καθορίσει την τύχη αγώνων που κρίνονται από τους ποδοσφαιριστές που ξέρουν τον τρόπο για να τον κερδίσουν. Τουλάχιστον βάσει των όσων έχει δείξει έως σήμερα, ο Βέρντε απέχει σημαντικά από αυτό. Το πιο ανησυχητικό όλων ωστόσο, είναι ότι δεν εμφανίζει το απαιτούμενο τσαγανό.

Προσεγγίζοντας την υπόθεση με αλήθεια και ειλικρίνεια, αν εκείνοι που πήραν την απόφαση απόκτησής του, γνώριζαν ότι θα είναι αυτός που έχουμε δει έως σήμερα, δεδομένα δεν προχωρούσαν στην αγορά του το περασμένο καλοκαίρι, ίσως ούτε με τα μισά χρήματα.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Αυτό που έχουν συνειδητοποιήσει στην 'Ενωση για τον Ιταλό εξτρέμ, είναι ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή χωρίς τον (καλώς εννοούμενο) αθλητικό τσαμπουκά, ο οποίος δυσκολεύεται σε πρωταθλήματα που πέφτει αρκετό ξύλο, όπως το ελληνικό. Θα έπρεπε να είναι κάπως διαφορετικός, όταν αναφερόμαστε σε έναν βέρο Ναπολιτάνο!

Αναμφίβολα, μια καλή πρόταση πώλησής του θα ήταν ευπρόσδεκτη, κάτι που επίσης ισχύει για τον Σιμόες. Για να συμβεί ωστόσο αυτό, θα πρέπει να παρουσιάσει κάτι παραπάνω από όσα έχουμε δει έως σήμερα. Να προκαλέσει τους λόγους για τους οποίους θα υπάρξουν σύλλογοι που θα ενδιαφερθούν για εκείνον, αλλά γιατί όχι και να πείσει τους ανθρώπους της ομάδας στην οποία ανήκει, ότι είναι όντως αυτός που πίστεψαν το περασμένο καλοκαίρι.

Ο συμπατριώτης του προπονητής Μάσιμο Καρέρα, δουλεύει πολύ στοχευμένα προς αυτήν την κατεύθυνση, συζητά διαρκώς μαζί του και ευελπιστεί ότι ο Βέρντε θα βοηθήσει ουσιαστικά την ΑΕΚ στα playoffs αλλά και στην προσπάθειά της να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας. Δεν είναι κακός ποδοσφαιριστής ο Βέρντε, απεναντίας έχει παρουσιάσει πτυχές του ταλέντου του, δυσεύρετες επί παραδείγματι σε Ελληνες ποδοσφαιριστές.

Είναι η διαδικασία που έρχεται αυτή που θα αποδείξει αν είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και το πως παίζεται, ο λόγος για τον οποίο δεν ανεβαίνει ένα σκαλί παραπάνω, ώστε να κάνει τη διαφορά. Αυτά τα ματς που είναι μπροστά, αποτελούν η ευκαιρία του να πείσει ότι ισχύει το αντίθετο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ