ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Χιμένεθ ψάχνεται για το πρόγραμμα προπόνησης

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μανόλο Χιμένεθ ψάχνει το κατάλληλο πρόγραμμα δουλειάς στις προπονήσεις, προκειμένου η ΑΕΚ να βάλει ένταση στο παιχνίδι της, στην τελική ευθεία της φετινής σεζόν, χωρίς όμως να "καούν" και να "κλατάρουν" οι ποδοσφαιριστές. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ συμπλήρωσε χθες (20/2) ακριβώς δυο εβδομάδες από τότε που ανέλαβε και πάλι το τιμόνι της ΑΕΚ. Με δεδομένο πως σ’ αυτό το διάστημα η Ένωση χρειάστηκε να δώσει τρια επίσημα παιχνίδια, η δουλειά που πρόλαβε να κάνει στην ομάδα ο Ισπανός τεχνικός είναι ελάχιστη.

Έτσι κι αλλιώς ο Χιμένεθ ήξερε από την πρώτη στιγμή που επέστρεφε, πως το να παίρνει την ΑΕΚ τόσο αργά μέσα στη σεζόν και με συνεχόμενα ματς, είναι εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση. Ειδικά όταν η ομάδα διανύει μια προβληματική χρονιά.

Για τον Ισπανό τεχνικό η πρώτη άμεση προτεραιότητα, ήταν να δουλέψει πάνω στο κομμάτι της ψυχολογίας. Όμως προφανώς αυτό από μόνο του, δεν είναι αρκετό. Η ΑΕΚ χρειάζεται δουλειά και πάνω στο αγωνιστικό κομμάτι. Και αυτό είναι το περίπλοκο.

Ο Χιμένεθ θέλει να αλλάξει και να βελτιώσει πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας. Ωστόσο αυτό αφενός θα πρέπει να γίνει εν κινήσει καθώς δεν υπάρχει διακοπή πρωταθλήματος και αφετέρου μέσω διαχείρισης της κόπωσης που έχουν φορτώσει οι επτά μήνες συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ο Χιμένεθ θέλει να δώσει ένταση, μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος στην οποία θα κριθεί το κύπελλο και η τελική θέση στο πρωτάθλημα. Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός ξέρει πως κάτι τέτοιο απαιτεί μεγάλη προσοχή, προκειμένου να μην «καούν» και να μην «σκάσουν» οι ποδοσφαιριστές. Άλλωστε το παράδειγμα με τις δυο εντελώς διαφορετικές και αντιφατικές μεταξύ τους αγωνιστικές εικόνες στα δυο ημίχρονο του ντέρμπι, είναι πολύ πρόσφατο.

Από την αρχή που έχει αναλάβει, ψάχνει το πρόγραμμα της προπόνησης που θα μπορέσει να αποδώσει καρπούς. Αρχικά επιχείρησε να ανεβάσει τους ρυθμούς και την ένταση στην δουλειά. Όμως οι παίκτες έδειχναν να δυσκολεύονται πολύ να ανταποκριθούν.

Γι αυτό και λίγο πριν το ντέρμπι, ο Ισπανός τεχνικός έριξε κατακόρυφα τους ρυθμούς. Είναι χαρακτηριστικό πως η προτελευταία προπόνηση πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό, είχε διάρκεια μικρότερη της μιας ώρας. Και είχε μόνο τακτική, χωρίς καθόλου ένταση.

Επίσης ο Χιμένεθ έχει φροντίσει να πάρει στα χέρια του τις μετρήσεις όλων των ποδοσφαιριστών, προκειμένου να τις μελετήσει. Κάτι που θα του επιτρέψει να κάνει και ατομική διαχείριση στην καθημερινή δουλειά των παικτών στα Σπάτα.

Ζητούμενο για τον Ισπανό τεχνικό, είναι να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ένα πρόγραμμα προπονήσεων, το οποίο θα είναι συμβατό και μ’ αυτό που θέλει να πετύχει στην ομάδα, αλλά και τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Και αυτό να παρουσιάζεται μια όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένη αγωνιστική εικόνα, στα παιχνίδια που έχει μπροστά της η ΑΕΚ.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ