ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Οι χαμηλές πτήσεις του Μπογέ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Μπογέ EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr ανοίγει τον "φάκελο" του Αργεντινού επιθετικού της ΑΕΚ, Λούκας Μπογέ και βρίσκει μέσα αντιφάσεις, υπερβολές και στοιχεία που δεν δείχνουν.

Ας μη μείνουμε τόσο στα πρωτοσέλιδα και στα άρθρα των υπερβολών. Περί «νέου Σκόκο» και «ίδιας ποιότητας υδραυλικού». Τα νερά της ΑΕΚ έχουν σπάσει και τρέχουν ακατάπαυστα, όμως ο Λούκας Μπογέ δεν φαίνεται και τόσο αποτελεσματικός. Ασφαλώς δεν ευθύνεται ο ίδιος για τις φανφάρες άλλων. Διότι είναι πράγματι ικανός ποδοσφαιριστής. Δεν είναι ωστόσο και αυτός που σου είπαν...

Ο προπονητής και η ομάδα περιμένουν πολλά περισσότερα από εκείνον. Είναι μάλιστα δεδομένο ότι η μακρά αποχή από τη δράση και το δύσκολο πρόβλημα που αντιμετώπισε στους κοιλιακούς προσαγωγούς, του έκοψαν τη φόρα σε ένα σημείο κομβικό. Τη στιγμή που έπαινε στην ομάδα με φούρια, σε περίοδο που εκείνη έδειχνε να βρίσκεται σε καλό φεγγάρι.

Όταν ο Μπογέ επέστρεψε, ήθελε το χρόνο του. Η ομάδα ωστόσο είχε αρχίσει να παρουσιάζει προβλήματα. Όταν ενσωματώθηκε σε αυτή κι άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής, ήλθαν τα διαδοχικά δύσκολα ματς (εντός κι εκτός των τειχών), στα οποία η ΑΕΚ αποδείχθηκε ανεπαρκής. Μέσα στη γενικότερη πλημμύρα, άρχιζε να βουλιάζει και εκείνος.

Ωστόσο, αυτό που περισσότερο απασχολεί, είναι η ανταπόκρισή του στο όποιο αγωνιστικό πλάνο υπάρχει. Είναι εμφανές ότι παίζει περισσότερο για τον εαυτό του και λιγότερο για την ομάδα. Επιδίδεται σε ατομισμούς, δεν ψάχνει τις συνεργασίες, εκνευρίζει συμπαίκτες του (δύο φορές δυσανασχέτησε ο Λιβάγια στη Λάρισα, απόλυτα δίκαια), καθώς ενώ έχει πάσα, δεν την προτιμά.

Από τέτοιους παίκτες όντως περιμένεις την ατομική ενέργεια και το κάτι διαφορετικό, ωστόσο είναι πολλές οι στιγμές που ο Αργεντινός λειτουργεί με τρόπο εξεζητημένο, λες και μπορεί να περάσει με τη μπάλα μέσα από τοίχο.

Η έως σήμερα παρουσία του Μπογέ, τα 14 επίσημα ματς με μόλις ένα γκολ, δύο ασίστ αλλά και ιδιαίτερα προβληματική παρουσία απέναντι σε κλειστές άμυνες, καθιστά απίθανη την απόφαση αγοράς του το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Αργεντινός έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ για επιπλέον τέσσερα χρόνια, στην περίπτωση κατά την οποία, εκείνη αποφασίσει να τον αγοράσει από την Τορίνο.

Για να συμβεί αυτό, θα απαιτηθεί η καταβολή 6 εκατ. ευρώ, έστω και (ανά εξάμηνο) σε ισόποσες δόσεις τους ενός εκατομμυρίου. Πολύ μεγάλο το ποσό για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος αποκτήθηκε με την προοπτική να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για τη γραμμή κρούσης της ομάδας (ή ως αντι-Λάζαρος αν το προτιμάτε), αλλά έως σήμερα περιορίζεται σε ιδιαίτερα χαμηλές πτήσεις.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ