ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πάει για ενδεκάδα με ντεμπούτο για τρεις

ΑΕΚ: Πάει για ενδεκάδα με ντεμπούτο για τρεις
SOTIRIS DIMITROPOULOS

Η ΑΕΚ ψάχνει τη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό (19/9, 20.30) για να αναστρέψει το κλίμα ενόψει της αναμέτρησης με την Σεντ Γκάλεν. Τα πλάνα του Καρέρα για το Αγρίνιο.

Να αφήσει πίσω της την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό θέλει η ΑΕΚ, η οποία φιλοξενείται στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό το βράδυ του Σαββάτου (19/9, 20.30). Η Ένωση θέλει μόνο το τρίποντο για να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, αλλά και για να αλλάξει το κλίμα ενόψει της αναμέτρησης με την Σεντ Γκάλεν (24/9, 21.30) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Όλη την εβδομάδα ο Μάσιμο Καρέρα τόνιζε στους παίκτες τους τα λάθη που έκαναν στον τελικό. Όπως ήταν φυσιολογικό η ατμόσφαιρα δεν ήταν η καλύτερη και το τρίποντο κόντρα στον Παναιτωλικό μοιάζει με μονόδρομο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι το επικρατέστερο σενάριο είναι ο Ιταλός κόουτς να κατεβάσει την ΑΕΚ με συνταγή τελικού. Δηλαδή, να διατηρήσει το 4-3-3 προχωρώντας σε αλλαγές προσώπων. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Τσιντώτας, δεξιά στην άμυνα ο Μπακακής, αριστερά ο Ινσουά στο ντεμπούτο του με τα κίτρινα και σε ρόλο στόπερ οι Τσιγκρίνσκι και Χνιντ (επίσης στην πρώτη του εμφάνιση με την ΑΕΚ).

Η τριάδα του κέντρου λόγω των πολλών απουσιών βγαίνει σχεδόν δια της ατόπου απαγωγής. Ο Καρέρα δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Κώστα Γαλανόπουλο, Νταμιάν Σιμάνσκι και Νέναντ Κρίστιτσιτς. Έτσι, οι σίγουροι δύο είναι οι Μάνταλος και Σιμόες, ενώ μία θέση θα παίκτη ανάμεσα στους Σαμπανάτζοβιτς, Μαχαίρα και Μπότο με τους δύο τελευταίους να φαίνεται ότι έχουν το προβάδισμα. Αριστερά στην τριάδα θα βρίσκεται ο Λιβάγια, δεξιά πιθανότατα ο Αλμπάνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Ανσαριφάρντ δείχνει να κερδίζει την μάχη με τον Ολιβέιρα.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ 3-5-2

Βέβαια, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο της έκπληξης από την πλευρά του Μάσιμο Καρέρα και τη χρησιμοποίηση του 3-5-2.

Σε αυτή την περίπτωση ο Σβάρνας θα πάρει τη θέση του Αλμπάνη. Συγκεκριμένα, ο Τσιντώτας θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια με την τριάδα μπροστά του να απαρτίζεται από τους Σβάρνα, Τσιγκρίνσκι και Χνιντ. Ο Ινσούα θα πάρει όλη την αριστερή πλευρά και δεξιά θα βρίσκεται ο Μπακάκης (δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε πιθανή έκπληξη με την χρησιμοποίηση του Παουλίνιο).

Στην τριάδα των χαφ θα βρίσκονται οι Μάνταλος, Σιμόες και ένας εκ των Σαμπανάτζοβιτς, Μαχαίρα και Μπότου, ενώ το δίδυμο στην επίθεση θα είναι Λιβάγια και Ανσαριφάρντ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ