ΑΕΚ

ΑΕΚ: Στροφή στην ποιότητα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με αφορμή ακόμα ένα μεταγραφικό ταξίδι του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, Ίλια Ίβιτς, το Sport24.gr παρουσιάζει τα "θέλω" και τις σκέψεις του ενόψει του Ιανουαρίου.

Δεν είναι εύκολη για εκείνες τις ελληνικές ομάδες που δεν συνηθίζουν να είναι σπάταλες, όπως εν προκειμένω η "σφιχτοχέρα" ΑΕΚ, η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Αντιθέτως, πρόκειται για μια ιδιαιτέρως δύσκολη συνθήκη καθώς οι καλοί ποδοσφαιριστές "δεσμεύονται" με συμβόλαια και η ελεύθερη αγορά είναι πολύ πιο φτωχή σε επιλογές, εν συγκρίσει με το καλοκαίρι.

Γι' αυτό απαιτούνται σωστή στόχευση, δυνατό σκάουτινγκ και αποτελεσματικότητα στις διαπραγματεύσεις. Για τον Ιλια Ιβιτς, η αποστολή έχει την ιδιαίτερη σημασία της, καθώς αυτές θα είναι οι πρώτες σοβαρές "πινελιές" της δεύτερης θητείας του στην ΑΕΚ σε ρόλο τεχνικού διευθυντή και στην προσπάθειά του να τοποθετήσει τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος σε διαφορετικές ράγες, αφού η αλήθεια είναι ότι με την προηγούμενη κατάσταση, οι έννοιες προγραμματισμός και σχεδιασμός είχαν πλήρως καταστρατηγηθεί.

Η Ένωση είχε εκτροχιαστεί από το όποιο πλάνο θα ήθελε να έχει. Ο Ιβιτς καλείται να βρει ποδοσφαιριστές που θα ενταχθούν στο ρόστερ επειδή θα είναι καλύτεροι από τους υπάρχοντες ή διότι θα πρέπει να καλύψουν με τα στοιχεία τους θέσεις στις οποίες δεν διαπιστώνεται πληρότητα. Κοινώς, ψάχνει την ποιότητα, τους παίκτες για τους οποίους θα είναι σίγουρος ότι όταν ενταχθούν στο ρόστερ, θα κάνουν και τη διαφορά.

Η ΔΙΠΛΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΛΟΣ

Είναι δεδομένο ότι ο Ίβιτς "χτενίζει" τις αγορές για έναν έμπειρο, δοκιμασμένο και υψηλής πιστότητας και συνέπειας κεντρικό αμυντικό, με σκοπό αυτός να εξελιχθεί σε βασική μονάδα, κατά προτίμηση δε, να είναι αριστεροπόδαρος. Λέγεται ότι το ταξίδι στη Ρώμη αφορούσε στόχο για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά λόγω έλλειψη πειστικών πληροφοριών, ας κρατήσουμε μικρό καλάθι.

Ψάχνει επίσης για έναν εξτρέμ με ταχύτητα, ικανότητα στο ένας με έναν αλλά και ετοιμότητα για να κάνει τη διαφορά, όχι να αναζητεί επί μήνες τα πατήματά του και το ρόλο του μέσα στην ομάδα, όπως συμβαίνει με αρκετά μεταγραφικά αποκτήματα του περασμένου καλοκαιριού (Βέρντε, Ζεράλδες, Σιμάο) που ακόμα ψάχνονται.

Εξετάζει επίσης και περιπτώσεις μέσων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα, όμως σε αυτή τη θέση δεν θα δοθεί προτεραιότητα, ακριβώς επειδή υπάρχουν ήδη πέντε παίκτες του κεντρικού άξονα, μεταξύ των οποίων και δύο ( Σαμπανάτζοβιτς και Σιμάο) που πρέπει να δοκιμαστούν προτού αποφασιστεί περαιτέρω ενίσχυση. Λογικά, η υπόθεση του μέσου μετατίθεται για το ερχόμενο καλοκαίρι, εκτός αν προκύψει το Γενάρη, κάποια περίπτωση ακαταμάχητη!

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΙΒΙΤΣ Ο ΤΣΟΖΑ

Εν τω μεταξύ, την προσπάθειά του να κερδίσει ένα επαγγελματικό συμβόλαιο στην ΑΕΚ συνεχίζει ο 18χρονος νεαρός κεντρικός αμυντικός Ρόκο Τσόζα, ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στα Σπάτα και δοκιμάζεται υπό το βλέμμα των Νίκου Κωστένογλου και Ιλια Ιβιτς.

Ασφαλώς, αν υπάρχει θετική εισήγηση για τον υψηλόσωμο στόπερ που ανήκει στην Αταλάντα και αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα της, τότε θα αποκτηθεί για να δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα, πιθανότητα ελληνική, προκειμένου να πάρει συμμετοχές και να ενταχθεί αργότερα στην πρώτη ομάδα της Ενωσης, εφόσον η πορεία του πείσει ότι αξίζει να του δοθεί αυτή η ευκαιρία.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ