ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τα επτά ξεκαθαρίσματα του Ίλια Ίβιτς

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÏÖÇ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÏÖÇ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ίλια Ίβιτς, έχει επικεντρωθεί στις συζητήσεις για τους Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα, ωστόσο είναι ακόμα αρκετά αυτά που πρέπει να ξεκαθαρίσει μέχρι το ρόστερ της ομάδας να λάβει την τελική μορφή του.

Η εβδομάδα που διανύουμε θα "τρέξει" στους ρυθμούς των Νέλσον Ολιβέιρα και Μάρκο Λιβάγια, οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των οποίων είναι ήδη σε εξέλιξη. Ωστόσο υπάρχουν επτά ακόμα περιπτώσεις παικτών της ΑΕΚ, οι οποίες χρήζουν συζήτησης, απόφασης ή και διαπραγμάτευσης. Το Sport24.gr τις αναλύει:

Χρήστος Αλμπάνης: Η ΑΕΚ καλείται να πάρει μία απόφαση εάν και πότε θα προτείνει στον πρώην ακραίο επιθετικό του Απόλλωνα ένα νέο συμβόλαιο. Το υπάρχον εκπνέει το καλοκαίρι του 2021, ωστόσο απόφαση οριστική για το αν θα υπάρξει επέκταση ή όχι δεν έχει ακόμα παρθεί. H Ένωση δεν βιάζεται να κρίνει τον Αλμπάνη, είναι δεδομένο ότι δεν έχει μείνει απόλυτα ευχαριστημένη από τη συνολική παρουσία του τα προηγούμενα δύο χρόνια κι ενδεχομένως η συζήτηση για εκείνον να μετατεθεί για τα μέσα ή και προς το τέλος της σεζόν.

Μάριος Οικονόμου: Όλοι βλέπουν διαπιστώνουν και αναγνωρίζουν πλέον ότι ο πρώην διεθνής κεντρικός αμυντικός δεν τα καταφέρνει στην ΑΕΚ όπως εκείνοι που τον επέλεξαν τα υπολόγιζαν. Ενδεχομένως πλέον το θέμα να είναι και ψυχολογικό καθώς και ο ίδιος καταλαβαίνει ότι είναι η επιλαχούσα επιλογή στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών πίσω από τους Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα, Λάτσι και τον νεοαποκτηθέντα Χνιντ. Θα ήταν ομολογουμένως ευχής έργον για την ΑΕΚ να βρεθεί ο τρόπος αποχώρησης του από την ομάδα, το ιδανικό δε θα ήταν αυτό να συμβεί μέσω πώλησης. Έτσι θα άνοιγε και ο δρόμος για την απόκτηση επιπλέον ενός στόπερ, γιατί όχι και του Βράνιες; Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ακόμα και για δανεισμό με οψιόν αγοράς.

Ντανιέλε Βέρντε: Ο Ιταλός εξτρέμ δεν έπιασε τους αριθμούς που στην ΑΕΚ προσδοκούσαν ώστε να γίνει το πακέτο πώλησης του πιο ελκυστικό στις διεθνείς αγορές. Ήταν σπάνιες οι φορές που έδωσε στην ομάδα ουσία και πολύ περισσότερες αυτές που όλοι θυμούνται στα Σπάτα ως σπαταλημένες ευκαιρίες και ημιτελείς προσπάθειες. Σαφώς και το θέμα του παραμένει ανοιχτό, είναι γνωστή τοις πάσι άλλωστε η ανοιχτή από την πλευρά του κλαμπ προοπτική να τον παραχωρήσει με πώληση ώστε να πάρει πίσω και κάποια χρήματα από το ένα εκατομμύριο ευρώ που ξόδεψε για να τον αγοράσει από τη Ρόμα. Δεκτές πάντως και οι προτάσεις για δανεισμό του Ιταλού με οψιόν αγοράς.

Νταβίντ Σιμάο: Ο Πορτογάλος είναι το μεγαλύτερο αγκάθι στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Έχει συμβόλαιο για επιπλέον δύο χρόνια, αμείβεται με 400.000 ευρώ ετησίως και δεν υπολογίζεται από τον προπονητή. Για ακόμα μία φορά ο Ίλια Ίβιτς θα κάνει προσπάθεια για να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη δεδομένη χασούρα της ΑΕΚ, παραχωρώντας του ποδοσφαιριστή ως δανεικό σε ομάδα που ο ίδιος ψάχνει να βρει, έστω και διασφαλίζοντας να πληρώνει μέρος του συμβολαίου του 29χρονου μέσου.

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος : Είχε μία εξαιρετική παρουσία στην πολωνική Γκόρνικ, έπεισε τους ανθρώπους της ομάδας εκεί να μπουν σε συζήτηση με την ΑΕΚ για να τον κρατήσουν στο έμψυχο δυναμικό τους, όμως εν τέλει δεν βρέθηκε ο τρόπος. Είναι άξιο απορίας γιατί αυτός ο ποδοσφαιριστής δεν έχει πάρει ποτέ ευκαιρίες από την Ένωση, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν θα συμβεί ούτε φέτος αφού ο Καρέρα δεν δείχνει να τον υπολογίζει. Η προσπάθεια του Ίβιτς επικεντρώνεται και εδώ στο να δοθεί πάλι κάπου δανεικός, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και να συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, η λύση του συμβολαίου του.

Ανέλ Σαμπανατζοβιτς: Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, ο Βόσνιος μέσος καταφέρνει να είναι στα σχέδιά του προπονητή ως μία εναλλακτική λύση. Αυτό συμβαίνει όμως επειδή είναι πλέον μετρημένες οι λύσεις στη μεσαία γραμμή της ομάδας μετά και τον τραυματισμό του Νταμιάν Σιμάνσκι. Είναι δεδομένο όμως ότι όταν ο Πολωνός επιστρέψει κι ενώ εν τω μεταξύ ο Γαλανόπουλος θα έχει ενεργοποιηθεί, ο σαμπανατζοβιτς θα βρεθεί και πάλι τελευταίος στην ιεραρχία των κιτρινόμαυρων χαφ. Ενδεχομένως και για τον ίδιο το καλύτερο να είναι η παραχώρηση του υπό τη μορφή δανεισμού σε ομάδα που θα του δώσει χρόνο συμμετοχής.

Γιάννης Ιατρούδης. Ήταν μία μεταγραφή που είχε προαποφασιστεί από τη διοίκηση της ομάδας. Με την πάροδο του χρόνου δημιουργήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης του ελληνικού στοιχείου και την ώρα της απόφασης, ο Ιατρούδης ήταν αυτός που κέρδισε τη θέση από τον Ιωαννίδη του Λεβαδειακού (και πλέον του ΠΑΟ) ο οποίος είχε γυαλίσει για τα καλά στο μάτι του τεχνικού διευθυντή της ομάδας Ίλια Ίβιτς. Όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας ο πρώην επιθετικός του Εργοτέλη τεστάρεται από τον Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος και εν τέλει θα αποφασίσει αν ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής θα παραμείνει στον κιτρινόμαυρο ρόστερ ή αν θα δοθεί ως δανεικός για να παίζει περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜH:

Super League 1: Επιμένει για σέντρα στις 12/9
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Το χρονικό και οι άμεσες αποφάσεις
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ