ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το "ασυγχώρητο" με Μπακασέτα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην Τουρκία τον Τάσο Μπακασέτα γλυκοιτάζουν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι. Γράφουν για πώληση με ποσό μεγαλύτερο των 5 εκατ. ευρώ. Κι όμως, εκείνοι στην ΑΕΚ που τον εξώθησαν να ψάξει αλλού το καλοκαίρι, δεν φρόντισαν ούτε για ποσοστό μεταπώλησης!

Δεν έχουν περάσει παρά μερικοί μήνες από την ημέρα που οι παράγοντες της ΑΕΚ, όσοι τότε ελάμβαναν τις καθοριστικές για το ποδοσφαιρικό τμήμα αποφάσεις, μετά από ώριμη σκέψη και προβληματισμό (λέμε τώρα) οδηγήθηκαν στο φαεινές συμπέρασμα ότι ο Τάσος Μπακασέτας ήταν περιττός! Του άνοιξαν λοιπόν την πόρτα της εξόδου και με την επιγραφή «πωλείται όσο-όσο»!

Ο διεθνής επιθετικός, στις 10 Ιανουαρίου 2019, είχε υπογράψει νέο (τριετούς διάρκειας) συμβόλαιο με την Ένωση, δηλώνοντας τότε ότι «ήταν εύκολο για μένα το κάνω από τη στιγμή που μίλησα με τον Μελισσανίδη. Είμαι εδώ που ήθελα να μείνω από την αρχή. Θέλω να πω ευχαριστώ στον πρόεδρο για τη στήριξη στο πρόσωπό μου, τους συμπαίκτες μου, το προσωπικό στα Σπάτα και όλους τους προπονητές μου».

Ο Μπακασέτας έστειλε το ευχαριστώ του στους ανθρώπους που ήθελε να το πει, όμως λίγο αργότερα, όσοι δεν ανέφερε αποφάσισαν την πώλησή του αντί ποσού αρκετά μικρότερου του 1 εκατ. ευρώ. Μόλις 700.000 ευρώ μπήκαν στο ταμείο της ΑΕΚ. Μια τουλάχιστον απογοητευτική και στερούμενης κοινής ποδοσφαιρικής λογικής απόφαση, για έναν εν ενεργεία διεθνή Ελληνα παίκτη, στα 25 χρόνια του.

Εντελώς αναίτια, δίχως καμία εξήγηση επί του θέματος, ο Μπακασέτας παραχωρήθηκε για ψίχουλα, ως θυσία στο, όπως μετέπειτα αποδείχθηκε, καταστροφικό πλάνο του Μιγκέλ Καρντόσο και εκείνων που τον επέλεξαν. Μια σειρά καταστάσεων και μεταγραφικών κινήσεων της ΑΕΚ το τραγικό καλοκαίρι του 2019, έδειχναν που πήγαινε το πράγμα.

ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΕΝΟΣ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗΣ!

Ο Πορτογάλος προπονητής δεν είχε σκοπό να συμπεριλάβει στο αγωνιστικό σχέδιό του τον διεθνή επιθετικό, ο ποδοσφαιριστής το κατάλαβε γρήγορα ψάχνοντας τη φυγή του και εκείνοι που αποφάσιζαν, τον άφησαν να αποχωρήσει για ένα ποσό τουλάχιστον απογοητευτικό, εν συγκρίσει με την πραγματική αξία του και την προσφορά του στην ομάδα.

Το χειρότερο όλων δε, ήταν ότι είχαν στο μυαλό τους απαξιώσει τον Έλληνα διεθνή παίκτη σε τέτοιο βαθμό, που δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να εξασφαλίσουν για την ομάδα, μια μελλοντική οικονομική εξασφάλιση. Κοινώς, τον έδωσαν «κοψοχρονιά» στην τουρκική ομάδα, δίχως να υπάρχει στη συμφωνία ποσοστό μεταπώλησης.

Μοιραία η ΑΕΚ βγήκε τριπλά ζημιωμένη, καθώς πέραν του ότι έχασε έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, τον παραχώρησε σχεδόν τζάμπα στην Αλάνιασπορ, η οποία καραδοκούσε και δεν θα πάρει τίποτα όταν θα μετακομίσει σε μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματιστηριακή αξία του Μπακασέτα όταν αποχώρησε από την «Ενωση» υπολογιζόταν σε 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ τώρα εχει διπλασιαστεί (2,6 εκατ. για την ακρίβεια, βάσει του έγκυρου transfermarkt).

Στην Τουρκία θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο διεθνής επιθετικός, με τα 10 γκολ και τις 6 ασίστ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, θα πωληθεί το ερχόμενο καλοκαίρι σε έναν από τους μεγάλους συλλόγους της Κωνσταντινούπολης (ως φαβορί παρουσιάζεται η Μπεσίκτας), αντί ποσού το οποίο θα ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη χώρα που πλέον αγωνίζεται! Αυτή θα είναι και η ολοκλήρωση του ποδοσφαιρικού «εγκλήματος» που συντελέστηκε το καλοκαίρι του 2019.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ