ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το "δεν φεύγω" του Παουλίνιο και το "κάπου να παίζω" του Κλωναρίδη

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η επανέναρξη των αγώνων πλησιάζει, όμως οι υποθέσεις για την επόμενη σεζόν, δεν παύουν να απασχολούν τη σκέψη και το μυαλό του Ίλια Ίβιτς. Τι λέει ο Παουλίνιο και γιατί ο Βίκτωρας Κλωναρίδης βλέπει προς την έξοδο.

Οι προπονήσεις είναι πλέον καθημερινές και ομαδικές, οι ποδοσφαιριστές και οι κόουτς ζουν με την προσμονή των αγώνων, οι οπαδοί αδημονούν έστω για τηλεοπτική δράση. Υπάρχουν όμως και οι τεχνικοί διευθυντές, αυτοί που πάντοτε ζουν με το άγχος της επόμενης ημέρας, με την ανάγκη της προεργασίας και με το... πως θα πιάσω το αφεντικό στις καλές του να μιλήσουμε για τα μεταγραφικά. Όπως εν προκειμένω, ο Ίλια Ίβιτς, ο οποίος έχει όλη τη δημιουργική σκοτούρα που δεν πιέζει άλλον στην ομάδα. Τουλάχιστον όχι σε αυτόν τον βαθμό.

*Έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι ο Τ.Δ. της ΑΕΚ έχει ένα βουνό δύσκολων υποθέσεων μπροστά του. Συμβόλαια που εκπνέουν, δανεισμούς που τον «καίνε» (είτε για όσους παίζουν στην ομάδα υπό τέτοιο καθεστώς, είτε για άλλους που έχουν παραχωρηθεί από εκείνη κατ' αυτόν τον τρόπο), μεταγραφές που πρέπει να γίνουν, ποδοσφαιριστές που ίσως δεν είναι απαραίτητοι, όμως έχουν συμβόλαια με την Ένωση.

*Δύο περιπτώσεις που τον έχουν απασχολήσει, είναι αυτή του δεξιού μπακ Παουλίνιο και του επιθετικού/εξτρέμ Βίκτωρα Κλωναρίδη. Με εκατέρωθεν δυσκολίες, όσον αφορά στο πως η «Ένωση» σχεδιάζει την επόμενη σεζόν, βάσει και των συνθηκών που παγιώνονται λόγω της πανδημίας, το εύρος συνεπειών της οποίας παραμένει ακόμα άγνωστο.

*Για την περίπτωση του Παουλίνιο και το συμβόλαιο που του δόθηκε το καλοκαίρι του 2019, με αποδοχές ισάξιες του Μιχάλη Μπακάκη (από τον οποίο είναι τουλάχιστον δύο σκάλες κάτω συνολικά σε ποιότητα), τα έχουμε γράψει εδώ. Είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που ο Πορτογάλος μπακ δεν συζητά την αποχώρησή του από την ομάδα.

*Είναι δεδομένη η επιθυμία της ΑΕΚ να αποκτήσει έναν πιο επιθετικό πλάγιο οπισθοφύλακα από τον Πορτογάλο ώστε να συμπληρώνει τον εξαιρετικό ανασταλτικά Μπακάκη, με τον τρόπο που το έκανε ο Ροντρίγκο Γκάλο. Όμως από τον ίδιο τον Παουλίνιο προκύπτει το " δεν θέλω να φύγω" που μετέφερε στους ανθρώπους της ομάδας, όταν γράφτηκε περί ενδιαφέροντος ομάδων από την Πορτογαλία. Ξέρει άλλωστε καλά και ο ίδιος ότι τις 250.000 σε ετήσιες αποδοχές που έχει εγγυημένες στην Ένωση, είναι απίθανο να τις βρει αλλού.

*Όσον αφορά στον Κλωναρίδη, ανήκει στην κατηγορία των «τριών» που μένουν ελεύθεροι (μαζί με Τσιγκρίνσκι και Χουλτ) και για τους οποίους έχουμε επισημάνει ότι στην ΑΕΚ δεν αισθάνονται ούτε κρύο, ούτε ζέστη και ότι οι περιπτώσεις τους είναι προς το... όχι. Από την άλλη, ίσως υπό προϋποθέσεις κάποιος ή κάποιοι εξ αυτών, να κέρδιζαν την παραμονή τους στην ομάδα.

*Εν προκειμένω λοιπόν, ο Βίκτωρας είναι ένας ποδοσφαιριστής με στοιχεία που αρέσουν στον Μάσιμο Καρέρα και ίσως να ήταν χρήσιμος σε συγκεκριμένους ρόλους και αποστολές. Ωστόσο ο ίδιος έχει μεταφέρει στους ανθρώπους της ομάδας ότι η επιθυμία του είναι " να βρίσκομαι κάπου που θα μου εξασφαλίζει ότι θα παίζω περισσότερο". Αυτό στην ΑΕΚ που θέλει να πάει μπροστά, είναι πλέον αδύνατον να συμβεί. Εκτός αν ο ίδιος συμβιβαστεί με την ιδέα της "ειδικής αποστολής".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κάνε και το Podcast άνω κάτω Γεωργάτο, Γεωργάτο
Σε φουλ ρυθμούς τα μουσεία της ΑΕΚ
ΑΕΚ: Φροζινόνε για Βέρντε

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ