ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

AEK: Το "κλειδί" του πλάνου για το Ντα Λουζ

ΑΕΚ - ΑΓΙΑΞ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ - ΑΓΙΑΞ / CHAMPIONS LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πλάνο για να φύγει με αποτέλεσμα από το Ντα Λουζ η ΑΕΚ έχει καταστρώσει ο Ουζουνίδης και ο Μάνταλος θα έχει ρόλο "κλειδί".

Μπορεί η ΑΕΚ στην τελευταία της παράσταση στους ομίλους τουChampionsLeagueνα μην μπορεί να αλλάξει την μοίρα της και το φινάλε της ευρωπαϊκής της περιπέτειας. Όμως ένα αποτέλεσμα μέσα στην «φωλιά» των «Αετών» της Μπενφίκα, είναι πολύτιμο για την Ένωση. Και μην πάει καν το μυαλό σας στα περιβόητα 2,7 εκατομμύρια ευρώ που δίνει η ΟΥΕΦΑ για κάθε νίκη στο «Σεντόνι» και τα οποία οι Πορτογάλοι έχουν αναγάγει σε σημαία κάτω από την οποία θα «πολεμήσουν» στο ματς με την ΑΕΚ.

Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ένα θετικό αποτέλεσμα θα δώσει πολύ σημαντικά κέρδη για την Ένωση, όπως έφερε και ζημιές η ανατροπή που δεν έγινε στο ματς του πρώτου γύρου με την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ.

Με δεδομένο λοιπόν πως ο Ουζουνίδης θέλει ακόμα και τη νίκη απέναντι στους Πορτογάλους, το αγωνιστικό πλάνο θα είναι ανάλογο. Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν ανακατευτεί η τράπουλα ως προς τον σχηματισμό και αν εγκαταλειφθεί το 4-2-3-1 με το οποίο η ΑΕΚ ρολάρει στα δυο τελευταία ματς πρωταθλήματος.

Με την διαφορά πως ο ρόλος που θα έχει στο Ντα Λουζ ο Πέτρος Μάνταλος, φαίνεται πως θα είναι ακόμα πιο κομβικός, απ’ ότι συνήθως είναι. Ο αρχηγός της ΑΕΚ θα πρέπει και να λειτουργεί ως ελεύθερος πίσω από τον φορ (που θα είναι ο Πόνσε), ως επιτάσσει η θέση του στο σύστημα, αλλά και να συμπληρώνει πολλές φορές τριάδα μαζί με τους δυο αμυντικούς χαφ. Να γεμίζει δηλαδή το κέντρο, ως απάντηση στο 4-3-3 που θα παρατάξει η Μπενφίκα.

Σημαντικό για τον Ουζουνίδη είναι και οι προσωπικές ενέργειες που θα πάρουν παίκτες όπως ο Πόνσε ή ο Μπογέ. Περισσότερο ο δεύτερος. Αλλά και η προσήλωση που θα έχουν στο συνολικό αγωνιστικό πλάνο της ομάδας, που θα αφορά και την ανασταλτική λειτουργία. Κάτι που επίσης αφορά περισσότερο τον Μπογέ. Όσο για τον παρτενέρ του Γαλανόπουλου στη μεσαία γραμμή, ο ίδιος ο Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου «φωτογράφησε» τον Τσόσιτς. Και κατά πάσα βεβαιότητα δεν το έκανε για να… μπλοφάρει.

Πάντως μια κίνηση αιφνιδιασμού της τελευταίας στιγμής, δεν μπορεί να αποκλειστεί έστω και αν οι επιλογές είναι περιορισμένες. Ενδεχομένως να αφορά την παρουσία του Γκάλο και όχι του Κλωναρίδη στο αρχικό σχήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ