ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το πρώτο ρίσκο του Χιμένεθ

Ο ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η επιστράτευση του Σιμόες στην βασική ενδεκάδα του αποψινού (7/1, 19.30) ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου είναι το πρώτο ρίσκο που σκέφτεται να πάρει ο Χιμένεθ.

Μπορεί το κλίμα που υπήρχε χθες (6/2) στα Σπάτα, να έμοιαζε σαν ο Μανόλο Χιμένεθ να είχε λείψει για τις καλοκαιρινές διακοπές και να επέστρεψε κανονικά στην δουλειά του στην ΑΕΚ. Μπορεί τους περισσότερους από τους παίκτες του ρόστερ, ο Ισπανός τεχνικός να τους ξέρει πολύ καλά.

Όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός, πως είναι και σπάνιο και περίπλοκο, να χρειάζεται ένας προπονητής να πάει σε επίσημο ματς, με μόλις μια προπόνηση με την ομάδα του. Και ειδικά όταν πρόκειται για παιχνίδι κρίσιμο, όπως το σημερινό (7/2-19.30) στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο.

Βεβαίως η αλήθεια είναι πως ο Χιμένεθ μετρά μόνο νίκες στο ντεμπούτο του στις δυο προηγούμενες θητείες του. Και μάλιστα χωρίς να δεχθεί ούτε γκολ. Επίσης απέναντι στον σημερινό αντίπαλο, ο Ισπανός τεχνικός έχει κατακτήσει το μοναδικό Κύπελλο με την ΑΕΚ.

Παρόλα αυτά, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση για τον Χιμένεθ, η προετοιμασία για το σημερινό παιχνίδι στο Περιστέρι. Έχει κάνει μόνο μια προπόνηση με την ομάδα και μάλιστα ακόμα και αυτή, υπό καταρρακτώδη βροχή. Και εκτός αυτού υπάρχουν και σημαντικές απουσίες.

ΤΟΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΔΙΜΗΝΗ ΑΠΡΑΞΙΑ

Δεδομένων των συνθηκών, ο Χιμένεθ φαίνεται πως σκέφτεται να πάρει το πρώτο του ρίσκο, σ’ αυτή την τρίτη του θητεία στην ΑΕΚ. Προσανατολίζεται στην επιστράτευση του Αντρέ Σιμόες στο αρχικό σχήμα, παρά την αγωνιστική απραξία περίπου δυο μηνών. Αυτός μάλιστα, είναι πιθανότατα και ο λόγος που συμπεριέλαβε τον Πορτογάλο στην αποστολή.

Δεν είναι μια απόφαση εύκολη. Ο Σιμόες έπαιξε τελευταία φορά παιχνίδι στις 24 Νοεμβρίου στο Αγρίνιο. Από τότε, κάνει μόνο προπονήσεις με την ΑΕΚ. Κανονικό πρόγραμμα, μαζί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και όχι ξεχωριστά. Επομένως προπονήσεις δεν του λείπουν, παρόλο που κατά την διάρκεια των γιορτών, όντως "κομμένος", έλλειψε με άδεια μεγαλύτερη από τους υπόλοιπους. Του λείπει όμως αγωνιστικός ρυθμός.

Εκείνο που ωστόσο φαίνεται να μετράει περισσότερο στο σκεπτικό του Χιμένεθ, είναι η ψυχολογία του Σιμόες. Ένα ζήτημα που ταλαιπώρησε τον Πορτογάλο για 74 ημέρες, λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Και η ψυχολογία του Σιμόες είναι στο ζενίθ. Θέλει σαν "τρελός" να μπει ξανά στο γήπεδο και να παίξει. Ίσως αυτό το δεδομένο, να μετρήσει πολύ περισσότερο στην… ζυγαριά της τελικής απόφασης του Χιμένεθ, σε σχέση με την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού του Πορτογάλου χαφ.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ 3-5-2

Αντίθετα με το "ρίσκο"Σιμόες, στην επιλογή σχηματισμού, ο Ισπανός τεχνικός πιθανότατα θα πάει σε μια πιο... ασφαλή απόφαση. Υπάρχει η αίσθηση πως ο Χιμένεθ θα επιλέξει να διατηρήσει το 3-5-2. Έναν σχηματισμό με τον οποίο έπαιζε η ΑΕΚ από τις αρχές του 2019. Και τον οποίο εφάρμοζε και πέρυσι ο Χιμένεθ.

Απλώς σε σχέση με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα αλλάξει την διάταξη στη μεσαία γραμμή. Αντί για έναν κόφτη και δυο εσωτερικούς μέσους, θα χρησιμοποιήσει δυο αμυντικά χαφ και ένα δεκάρι. Εν προκειμένω τον Άλεφ μαζί με (πιθανότατα) τον Σιμόες και τον Μάνταλο μπροστά τους σε ρόλο ελεύθερο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ