ΑΕΚ

AEK: Τρίτη και "φαρμακερή" για Κρίστιτσιτς

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μετά από δυο συνεχόμενα παιχνίδια που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, ο Νέναντ Κρίστιτσιτς ετοιμάζεται να ντεμπούταρει στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ στη ρεβάνς των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Κισσαμικό (23/1, 17:15).

Στο ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε πάρει τον Νέναντ Κρίστιτσιτς στην αποστολή, αλλά δεν υπήρχε καμία περίπτωση να τον ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα. Ο Σέρβος χαφ είχε ελάχιστες μέρες δουλειάς με την ΑΕΚ και προερχόταν από τρεις εβδομάδες χωρίς καθόλου προπόνηση.

Στο ματς της Κυριακής (20/1) με τον Αστέρα, πέρασε από το μυαλό του Ουζουνίδη να δώσει στον Κρίστιτσιτς θέση στο αρχικό σχήμα. Αφενός διότι είδε τον Σέρβο να φορτσάρει στις προπονήσεις, αφετέρου διότι ξέρει πόσο ποιότητα μπορεί να προσθέσει στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Τελικά όμως τον κράτησε και πάλι στον πάγκο, κυρίως διότι η ομάδα είχε ρολάρει καλά στα Γιάννενα και δεν είχε λόγο να βιαστεί να δώσει ματς από το πρώτο λεπτό στον Κρίστιτσιτς.

Όμως μετά από δυο συνεχόμενα παιχνίδια στα οποία ο Σέρβος χαφ έχει μπει ως αλλαγή, φαίνεται πως έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για να κάνει ντεμπούτο στην βασική ενδεκάδα. Ο Ουζουνίδης μετά το ματς με τον Αστέρα, σχεδόν προανήγγειλε την παρουσία του Κρίστιτσιτς στην βασική ενδεκάδα του αυριανού (23/1) παιχνιδιού κυπέλλου (1-1 το πρώτο ματς) με τον Κισσαμικό στο ΟΑΚΑ. Άλλωστε είναι ένα παιχνίδι το οποίο προσφέρεται γι αυτή την ομαλή ενσωμάτωση του Σέρβου σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς, την οποία ο Ουζουνίδης επιδιώκει.

Ο Κρίστιτσιτς μπορεί να πάρει πολύ περισσότερα αγωνιστικά λεπτά και ρυθμό, χωρίς να χρειαστεί να πιεστεί ιδιαίτερα. Και να ανεβάσει ακόμα πιο πολύ τον βαθμό ετοιμότητας, εν όψει και του παιχνιδιού του Σαββάτου (26/1) στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, στο οποίο ο τεχνικός της ΑΕΚ ξέρει πως θα χρειαστεί τον Σέρβο χαφ.

Πάντως θα έχει και σημασία ο ρόλος που θα πάρει ο Κρίστιτσιτς στο ματς με τον Κισσαμικό. Θα εξαρτηθεί πρωτίστως από τον σχηματισμό που τελικά θα επιλέξει ο Ουζουνίδης, αν δηλαδή θα διατηρήσει την τριάδα στην άμυνα ή θα επαναφέρει την τετράδα. Θα εξαρτηθεί όμως και από τις επιλογές που θα κάνει για τα πρόσωπα της ενδεκάδας. Πάντως έτσι κι αλλιώς, ο Κρίστιτσιτς μπορεί με την ίδια ευκολία να παίξει σ’ όλες τις θέσεις στην μεσαία γραμμή. Τόσο ως "εξάρι", όσο και ως "οκτάρι".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ