ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τσιντώτα βάλε γάντια, μπαίνεις

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η άτυχη στιγμή του Βασίλη Μπάρκα, επαναφέρει τον Παναγιώτη Τσιντώτα στο προσκήνιο. Τον τερματοφύλακα με τις περισσότερες παρουσίες από κάθε άλλον, στη σεζόν κατάκτησης του τίτλου.

Άπαντες στην ΑΕΚ περίμεναν ένα καυτό μεταγραφικό καλοκαίρι για τον άτυχο Βασίλη Μπάρκα. Οι ερωτήσεις ατζέντηδων από μεγάλα γραφεία εντείνονταν και η πεποίθηση ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που θα έφτανε μια υψηλή πρόταση για την αγορά του, είχε θεριέψει εντός της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ. Τελικά τα περισσότερα, συγκεκριμένα 4,5 εκατ. ευρώ για την αγορά του, τα εμφάνισε στο τραπέζι η γαλλική Μονπελιέ. Στην Ένωση έκριναν ότι δεν ήταν αρκετά!

Το σίγουρο ήταν πάντως ότι στην ΑΕΚ δεν ανησυχούσαν ιδιαίτερα για την επόμενη ημέρα στους τερματοφύλακες της ομάδας, σε περίπτωση πώλησης του Μπάρκα. Υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του 26χρονου Παναγιώτη Τσιντώτα ο οποίος πέρυσι βίωσε μια σεζόν στη σκιά του Μπάρκα, αγωνιζόμενος σε μόλις 9 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 5 ήταν για το Κύπελλο Ελλάδας και σε μόλις 4 για το πρωτάθλημα. Δεν πρέπει ωστόσο να λησμονούμε κάτι που σπανίως καταγράφεται στον Τύπο.

Ο Τσιντώντας, ήταν ο τερματοφύλακας με τα περισσότερα ματς πρωταθλήματος τη σεζόν κατάκτησης του τίτλου (2017-18), έχοντας υπερασπιστεί τα δοκάρια της Ένωσης σε 15 αγώνες της Σούπερ Λίγκας (μεταξύ των οποίων και το ματς της χρονιάς με το διπλό επί του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης"), έναντι μόλις 5 του Μπάρκα και 10 του αποχωρήσαντος στο τέλος εκείνης της σεζόν, Γιάννη Ανέστη, ο οποίος ήταν ο βασικός στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ο προερχόμενος από τον Λεβαδειακό γκολκίπερ της ΑΕΚ, είναι έτοιμος για να ενεργοποιηθεί ως βασικός κάτι που πλέον φαντάζει ως το πλέον πιθανό σενάριο να συμβεί, στον εντός έδρας αγώνα με τον Βόλο. Το απαιτεί και η ιεραρχία, ασχέτως αν ο νεοαποκτηθείς Γιώργος Αθανασιάδης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δουλεύει πολύ καλά και ικανοποιεί με τη βελτίωσή του στις προπονήσεις. Ωστόσο οι αγώνες είναι μια άλλη κατάσταση. Γενικώς, ο Αθανασιάδης έχει τις σωστές βάσεις για να εξελιχθεί σε τερματοφύλακα που θα διεκδικήσει θέση βασικού, αλλά θα πρέπει να περιμένει τη σειρά του.

Πολύ καλή εικόνα και για τους δύο τερματοφύλακες της ομάδας που ζουν στη σκιά του Μπάρκα, είχε σχηματίσει και ο αποχωρήσας προπονητής των γκολκίπερς Ντάνιελ Κορέια, μάλιστα είχε αποφανθεί ότι ο Τσιντώτας έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης για να γίνει το νο.1, κάτι που ασφαλώς επιτυγχάνεται πιο εύκολα όταν ένας αθλητής είναι ενεργός και λαμβάνει μέρος στις υποχρεώσεις της ομάδας, αποκτώντας ρυθμό και αυτοπεποίθηση.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: Λαχτάρα με Μπάρκα που χτύπησε στην προπόνηση της Εθνικής
Μελισσανίδης για Αγιά Σοφιά: "Εχουμε τη διαβεβαίωση ότι όλα θα τρέξουν"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ