ΑΕΚ

Μπλοκαρισμένη η ΑΕΚ με 4-3-3, Μάνταλο στο φτερό και Λιβάγια στην κορυφή

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
Μάνταλος, ΑΕΚ (eurokinissi) EUROKINISSI

Τις δυο φορές που, επί Καρέρα, η ΑΕΚ αναγκάστηκε να παίξει με τριάδα μέσων χωρίς επιτελικό χαφ σε αυτήν και τον Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης, έμεινε άσφαιρη και προβλημάτισε μεσοεπιθετικά.

Με το «καλημέρα» στη διαδικασία των playoffs, ο Μάσιμο Καρέρα θα έχει ένα σημαντικό πρόβλημα να διαχειριστεί. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, εάν κι εφόσον ο Νέλσον Ολιβέιρα (ο οποίος τις τελευταίες δύο ημέρες ακολούθησε φουλ πρόγραμμα, όμως πάντοτε υπάρχει ανησυχία για την κατάστασή του) καταφέρει ένα μικρό θαύμα, ώστε να δώσει το παρών στην πρεμιέρα των πλέι οφς, η ΑΕΚ θα έχει στο ξεκίνημα της διαδικασίας έναν κανονικό φορ περιοχής.

Αυτό βέβαια είναι το καλό σενάριο, χώρια που ακόμα κι αν ο Πορτογάλος φορ τα καταφέρει, θα είναι δύσκολο να τον εμπιστευτεί ο προπονητής στην αρχική ενδεκάδα, όταν έχει περάσει ζόρια με το σύνδρομο των κοιλιακών προσαγωγών κι ενώ σε όλα τα ματς που έλαβε μέρος στις αρχές του 2020, έγινε αλλαγή λόγω ενοχλήσεων.

Το πιθανότερο ενδεχόμενο λοιπόν (και καθώς ο Αραούχο αναμένεται να είναι διαθέσιμος σίγουρα την 3η αγωνιστική, λόγω θλάσης, ίσως και τη 2η αν δείξει μεγάλη βελτίωση) είναι να παίξει τα πρώτα ματς με τον Μάρκο Λιβάγια στη κορυφή της επίθεσής της. Κάτι που, σύμφωνα με το πρόσφατο παρελθόν και πάντοτε επί των ημερών του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της «Ενωσης», δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΤΑΛΟ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ

Η διάταξη «4-3-3», την οποία στις πρώτες ημέρες των ομαδικών προπονήσεων έχει δοκιμάσει ο Ιταλός κόουτς, δεν είχε δικαιώσει τον Ιταλό παλαιότερα, όταν στην κορυφή της επίθεσης έπρεπε αναγκαστικά να ξεκινήσει ο Κροάτης και η τριάδα της μεσαίας γραμμή αποτελείτο από αντίστοιχα 6-8αρια και όχι έναν καθαρόαιμο επιτελικό χαφ.

Συγκεκριμένα στην Τούμπα, σε ματς για το πρωτάθλημα στο οποίο η ΑΕΚ ηττήθηκε με 0-1, την τριάδα στα χαφ συνέθεσαν οι Κρίστιτσιτς, Σιμόες και Σαμπανάτζοβιτς. Μπροστά τους έπαιξαν οι Λιβάγια (κορυφή), Μάνταλος (αριστερά) και Βέρντε (δεξιά). Κόντρα στον Ολυμπιακό, στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ το οποίο έληξε 0-0, στις θέσεις των κεντρικών χαφ ξεκίνησαν οι Κρίστιτσιτς, Σιμόες και Σιμάνσκι, με την ίδια τριάδα μπροστά τους και τον Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σκοράρει σε κάποιο από αυτά τα ματς, αν και σε εκείνο της Τούμπας, είχε δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες και είχε δοκάρι με τον Μάνταλο. Ο τελευταίος ίσως είναι το κλειδί για να λειτουργήσει καλύτερα σε δημιουργία και εκτέλεση αυτό το «4-3-3», με την τοποθέτησή του στον άξονα και τη χρησιμοποίηση του Αλμπάνη στο δεξί φτερό της επίθεσης. Μια επιλογή που ο προπονητής, εξετάζει επίσης.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ