Ο Βασίλης Μπάρκας ξεκαθάρισε ότι είναι αποτυχία εάν η ΑΕΚ δεν ξεπεράσει το εμπόδιο της Τράμπζονσπορ και δεν προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Τράμπζονσπορ στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, τη Πέμπτη (22/8, 21:00) για το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στο πλαίσιο των playoffs του Europa League κι ο Βασίλης Μπάρκας ξεκαθάρισε ότι οποιοδήποτε άλλο σενάριο πλην της πρόκρισης συνιστά αποτυχία για την Ένωση.

ADVERTISING

"Ήταν ένα κακό ματς για μας, ένα κακό ημίχρονο. Είχαμε το σκορ, αλλά δεν παίξαμε την μπάλα που χρειαζόταν. Θα υπάρχουν και τέτοια παιχνίδια. Το καλό είναι ότι περάσαμε, το αφήνουμε πίσω και κοιτάμε να κάνουμε όσα μας ζητά ο προπονητής", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε:

Για το αν νιώθει πίεση και για το πλάνο του προπονητή: "Δεν νιώθω κάποια πίεση. Ίσα-ίσα μου αρέσει. Θα έρθουν και λάθη, αν δεν προσπαθείς δεν κάνεις λάθη. Το γήπεδο δεν βοηθά τόσο, είναι κάτι που δεν το περιμέναμε, αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία.

Όμως αν μείνουμε πιστοί στο πρόγραμμα θα κάνουμε αυτό που μας ζητεί ο προπονητής. Η ανάπτυξη από πίσω δεν συνηθίζεται στα ελληνικά γήπεδα, αλλά θα βοηθήσει τους παίκτες. Οπότε πρέπει να μείνουμε πιστοί σε αυτό το πλάνο".

ADVERTISING

Για τον στόχο της πρόκρισης στους ομίλους: "Όταν είσαι ΑΕΚ πρέπει να έχεις ψηλούς στόχους. Αν δεν μπούμε στους ομίλους θα είναι αποτυχία".

Σχετικά με το αήττητο της ΑΕΚ στο Europa League: "Σίγουρα οι αντίπαλοι θα ξέρουν τι σημαίνει ΑΕΚ. Το αήττητο είναι κάτι που το θέλουμε, αλλά αυτό που θέλουμε περισσότερο είναι οι νίκες, γιατί αυτό θα μας φέρει στην επόμενη φάση".

Για το αν μίλησε με κάποιον από τους Έλληνες που παίζουν στην Τουρκία για να πάρει πληροφορίες για την Τραμπζονσπόρ απάντησε: "Προσωπικά δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Εγώ ακούω αυτά που μου λέει ο προπονητής. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να κερδίσουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση".

Photo credits: Eurokinissi