ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπενφίκα - ΑΕΚ: Η κριτική των "κιτρινόμαυρων"

CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ γνώρισε την εκτός έδρας ήττα (1-0) από την Μπενφίκα στη Λισαβόνα κι έμεινε χωρίς βαθμό με το πέρας της φάσης των ομίλων του Champions League. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των "κιτρινόμαυρων".

Η ΑΕΚ έχασε και στην Λισσαβόνα με 1-0 από την Μπενφίκα, μ' ένα μοιραίο λάθος στο φινάλε. Η κριτική των ποδοσφαιριστών της τελευταίας "παράστασης" της ΑΕΚ στο ChampionsLeague.

ΜΠΑΡΚΑΣ: Έβγαλε χωρίς προβλήματα το πρώτο ημίχρονο. Δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου και περισσότερο διαχειρίστηκε μπάλες με την μπάλα στα πόδι. Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε δυο εξαιρετικές αποκρούσεις. Η δεύτερη μάλιστα σε τετ α τετ. Στο φάουλ του Γκριμάλντο ενδεχομένως να μπορούσε να είχε καλύτερη αντίδραση

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Πολλές μάχες από την πλευρά του και πολλές μονομαχίεςμε αντιπάλους. Στις περισσότερες βγήκε κερδισμένος. Κρατούσε σωστά την θέση του, έκλεινε τους χώρους από την πλευρά του και στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε και κάποιες φορές να ανέβει ψηλά και να δώσει βοήθειες επιθετικές. Και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός, με κερδισμένες όλες τις μονομαχίες από την πλευρά του.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ:Από τους κορυφαίους της ΑΕΚ. Σταθερός και σίγουρος σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο ο Ουκρανός στόπερ. Και αυτός κρατούσε σωστά την θέση του στους χώρους και έλεγχε και την εναέρια κυκλοφορία, όσες φορές οι Πορτογάλοι επέλεγαν να απειλήσουν με σέντρες ή στατικές φάσεις. Ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με σωστές θέσεις και αντιδράσεις.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Πολύ καλός και ο διεθνής στόπερ σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Με εξαιρετικές τοποθετήσεις, με γρήγορες αντιδράσεις όσες φορές χρειαζόταν αλλά και με κερδισμένες μονομαχίες με αντιπάλους. Έχασε στο δεύτερο ημίχρονο την ευκαιρία του αγώνα, όταν η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ. Αλλά ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο 45άλεπτο.

ΧΟΥΛΤ: Είχε αρκετά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο. Όχι τόσο στον τρόπο που κάλυπτε τους χώρους από την πλευρά του, όσο με την μπάλα στα πόδια του. Έκανε εύκολα λάθη και μάλιστα σε σημεία του γηπέδου που… απαγορεύεται. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως ο Σουηδός μπακ ανέβηκε και είχε καλύτερη παρουσία.

ΤΣΟΣΙΤΣ:Από τους καλύτερους της ΑΕΚ. Έπαιξε ως κόφτης στη μεσαία γραμμή στο 4-3-3. Και έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Αψεγάδιαστος στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ενώ με την μπάλα στα πόδια, είχε πολύ σωστές και ψύχραιμες επιλογές.

ΜΟΡΑΝ: Ξεκίνησε βασικός ως εσωτερικός χαφ στο 4-3-3. Και η αλήθεια είναι πως ο Ισπανός μέσος έκανε καλή δουλειά, ειδικά στα πρώτα 45 λεπτά. Συνεπής και γρήγορος στις αντιδράσεις του στην ανασταλτική λειτουργία και με πρωτοβουλίες με την μπάλα στα πόδια. Ειδικά μετά το 20άλεπτο.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ήταν ο δεύτερος εσωτερικός χαφ και ο μοιραίος του ματς καθώς έκανε το αχρείαστο λάθος και το φάουλ από το οποίο ήρθε το γκολ της Μπενφίκα. Έχασε την καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, καθώς το σουτ που έκανε κόντραρε πάνω σε αμυντικούς της Μπενφίκα. Ήταν κινητικός, έβαλε δυναμισμό και πάθος και προσπάθησε, ειδικά μετά το πρώτο 25άλεπτο, να βοηθήσει και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού

ΜΠΟΓΕ: Δεν έκανε καθόλου καλό ματς. Ήταν άλλωστε αυτός που πέταξε σχεδόν όλες τις καλές ευκαιρίες που είχε η ΑΕΚ, να βγάλει μια σωστή και γρήγορη αντεπίθεση. Έκανε λάθη με την μπάλα στα πόδια και κακές εκτιμήσεις φάσεων. Ήταν και η πρώτη αλλαγή που έκανε ο Ουζουνίδης και δικαίως

ΠΟΝΣΕ: Το πάλεψε πολύ, παρόλο που είχε σχετικά άχαρο ρόλο στο πρώτο ημίχρονο. Προσπάθησε και να γυρίσει αρκετά πίσω για να μπορέσει να μπει στο παιχνίδι και να βοηθήσει και έτρεξε πολύ . Στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε να τρέχει και να πιέζει. Δεν του βγήκαν φάσεις και είχε όμως μια κεφαλιά άουτ.

ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ: Στο πρώτο ημίχρονο είχε τρεις ευκαιρίες να μπορέσει να «τρέξει» την Μπενφίκα στον χώρο από την πλευρά του. Αλλά δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί. Ωστόσο ήταν ο παίκτης που πήρε περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες πάνω του, στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε να χάνει νωρίς τις δυνάμεις του. Και ήταν η δεύτερη αλλαγή του Ουζουνίδη.

ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ: Μπήκε αρχικά ως δεξί εξτρέμ και στη συνέχεια έπαιξε αριστερά. Έδωσε πνοή και πάθος και ταχύτητα στην ΑΕΚ. Προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες πάνω του, χωρίς όμως να του βγουν όλες.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Ήταν η δεύτερη κίνηση από τον πάγκο. Έπαιξε αρχικά ως αριστερό εξτρέμ και στη συνέχεια ως εσωτερικός μέσος. Προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες με την μπάλα στα πόδια του και να ανεβάσει την ομάδα. Δεν του βγήκαν αυτά τα περισσότερα που δοκίμασε.

ΓΚΑΛΟ: Η τελευταία κινηση του Ουζουνίδη από τον πάγκο. Ως δεξί εξτρέμ έπαιξε. Πήρε κάποιες προσπάθειες από την πλευρά του, αλλά δεν τις ολοκλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ