ΑΕΚ

Ολιβέιρα: "Βαρύς" στην αρχή για ΑΕΚ, τώρα παθιασμένος για γκολ με ΠΑΟΚ

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νέλσον Ολιβέιρα ήταν διστακτικός να πει το "ναι" στην ΑΕΚ. Μερικούς μήνες αργότερα και παρότι τραυματίας, το πάθος του για επιστροφή με γκολ στο ντέρμπι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ ξεχειλίζει.

Όταν ο Νέλσον Ολιβέιρα πάτησε το πόδι του στην Αθήνα, πολλοί έσπευσαν να κριτικάρουν την απόφασή του ν' αρνηθεί να περάσει γύρω από το λαιμό του ένα κασκόλ της ΑΕΚ που επιχείρησε να του δώσει φίλαθλος κατά την υποδοχή στο Ελ. Βενιζέλος. Λίγοι κατάλαβαν πως αυτό ήταν δείγμα του επαγγελματισμού που τον διακατέχει καθόσον δεν είχε υπογράψει ακόμα.

Μερικές εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα όταν "εσκασε" το πρότζεκτ Μιγκέλ Καρντόσο, ο Ολιβέιρα παρασύρθηκε ανάμεσα στους υπόλοιπους Πορτογάλους, με τα δημοσιεύματα να δίνουν και να παίρνουν αναφορικά με το μέλλον του, χωρίς τον πρώην προπονητή της Ένωσης στον πάγκο.

Εν τέλει όπως φαίνεται εμπράκτως μέσα στο γήπεδο και οι συμπατριώτες του Καρντόσο, μαζί με τις επιλογές του, δεν φόρεσαν μαύρα όταν ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον 47χρονο. Αντιθέτως, όλοι μοιάζουν περισσότερο απελευθερωμένοι και αποφασισμένοι. Ειδικότερα η περίπτωση Ολιβέιρα έχει ξετρελάνει τον οργανισμό.

Ο Πορτογάλος δεν σταματάει να λέει στους συμπαίκτες του, στο προπονητικό επιτελείο και να δείχνει στα social media πόσο πολύ θέλει να επιστρέψει, πόσο έχει δεθεί με τον κόσμο και επιθυμεί να νιώσει τον παλμό των πανηγυρισμών με τους φιλάθλους μετά από την επίτευξη κάποιου γκολ.

Ο έμπειρος φορ γι' αυτό το λόγο έχει πατήσει τέρμα το γκάζι και περιμένει την επόμενη εβδομάδα να για να πάρει το οριστικό "OK" συμμετοχής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολιβέιρα, μάλιστα, καίγεται να βρει δίχτυα στο συγκεκριμένο ματς.

Η περίπτωσή του, πάντως, θυμίζει ιδιαίτερα αυτές των Αραούχο, Λιβάγια. Ακόμα και του Πόνσε. Γιατί; Επειδή προτού υπογράψει στην ΑΕΚ ήταν διστακτικός στο να ζήσει την εμπειρία του ελληνικού πρωταθλήματος. Αποτελεί γεγονός ότι η Super League 1 δεν τον ενθουσίαζε ως προοπτική τις πρώτες ημέρες των επαφών. Ωστόσο, τώρα, όπως και οι τρεις προαναφερθέντες, αφήνει να βγει προς τα έξω το δέσιμό του με την ομάδα.

Σε αυτό, βέβαια, παίζει μεγάλο ρόλο και η Ένωση. Ο τρόπος που έχει αναπτύξει το κλαμπ να κάνει ένα με τον οργανισμό τους ξένους ποδοσφαιριστές είναι μοναδικός. Το οικογενειακό κλίμα και το γήπεδο που έρχεται δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Επίσης για τον Ολιβέιρα η επιτυχία με την ΑΕΚ είναι μονόδρομος, καθόσον θέλει να ξεχωρίσει και να μονιμοποιηθεί στις κλήσεις του Φερνάντο Σάντος στην εθνική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΕΚ: Πανοραμική φωτογραφία της Αγιάς Σοφιάς που εντυπωσιάζει
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ