ΑΕΚ

Σιμάο: "Νιώσαμε το ρατσισμό στη Βουλγαρία"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΑΕΚ - ΤΡΕΝΤΣΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΑΕΚ - ΤΡΕΝΤΣΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πορτογάλος μέσος της ΑΕΚ, Νταβίντ Σιμάο, αναφέρθηκε σε ρατσιστικά φαινόμενα όταν έπαιζε με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας στη Βουλγαρία, η οποία κλήθηκε σε απολογία για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ματς με αντίπαλο την Αγγλία.

H UEFA κάλεσε σε απολογία τη βουλγαρική ομοσπονδία για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς οπαδών της και τη ρατσιστική λεκτική επίθεση στους παίκτες των τριών λιονταριών.

Ο Νταβίντ Σιμάο αγωνίστηκε στη γειτονική χώρα με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Πορτογάλος αμυντικός μέσος της ΑΕΚ μίλησε στην εφημερίδα της πατρίδας του, O Jogo, κι επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας ρατσιστικών φαινομένων στη Βουλγαρία.

"Στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας υπήρχαν αρκετοί νέγροι ποδοσφαιριστές και όταν παίζαμε εκτός έδρας νιώθαμε το ρατσισμό. Υπήρχαν οπαδοί που φώναζαν "μαύροι" ή "μαϊμούδες". Το έλεγαν στη μητρική τους γλώσσα και οι Βούλγαροι συμπαίκτες μας, μας το μετέφραζαν στ' αποδυτήρια. Αλλά, ακόμη και στην Πορτογαλία έχω ακούσει τέτοια σχόλια.

Υπήρχε ένα ντέρμπι ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και τη Λέφσκι κερδίσαμε 3-0. Στο τέλος ο αρχηγός της Λέφσκι ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς κι έδωσε τρεις μπουνιές στον αρχηγό τους μέσα στο γήπεδο. Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Οι οπαδοί εκεί είναι πολύ βίαιοι. Χαιρετισμούς ναζί δεν είδα ποτέ, αλλά είχα δει σύμβολα σε σημαίες όπως σβάστικες".

Η UEFA, όπως ήταν αναμενόμενο, κάλεσε σε απολογία τη βουλγαρική ομοσπονδία για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς οπαδών της και τη ρατσιστική λεκτική επίθεση. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται ρίψη αντικειμένων, αλλά και παρενόχληση του αγγλικού εθνικού ύμνου.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ωστόσο, κάλεσε και την αντίστοιχη αγγλική σε απολογία για παρενόχληση εθνικού ύμνου (αποδοκιμασίες κατά την ανάκρουσή του) και ανεπαρκή αριθμό σεκιούριτι. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης από την Πειθαρχική Επιτροπή.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ