ΑΕΛ

Πέτριτς: "Τελικό Κυπέλλου και Ευρώπη με την ΑΕΛ"

Επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού της ΑΕΛ Γκόρνταν Πέτριτς, την Παρασκευή 17 ΜΑςιου 2019.
(EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού της ΑΕΛ Γκόρνταν Πέτριτς, την Παρασκευή 17 ΜΑςιου 2019. (EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

O νέος προπονητής της ΑΕΛ, Γκόρνταν Πέτριτς, έθεσε κατά την παρουσίασή του ως στόχο να φθάσει με τους βυσσινί στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και την έξοδο στην Ευρώπη. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Αλεκσάνταρ Γιόβιτς, βοηθός του.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, παρουσίασε την Παρασκευή (17/5) στη Λάρισα το νέο προπονητή της ομάδας, Γκόρνταν Πέτριτς. Ο 49χρονος Σέρβος τεχνικός και πρώην κεντρικός αμυντικός των ΑΕΚ, Ρέιντζερς έθεσε από νωρίς το στόχο του με τους βυσσινί.

Ο Πέτριτς έβαλε ψηλά τον πήχη, μιλώντας για τελικό Κυπέλλου και Ευρώπη με τη θεσσαλική ομάδα.

"Να ευχαριστήσω το κλαμπ που μου δίνει την ευκαιρία να δουλέψω σε ένα μεγάλο σωματείο όπως είναι η ΑΕΛ. Θέλω να πιστεύω πως θα ανταπεξέλθω στην ευκαιρία που μου δίνεται.

Στόχος είναι να πάμε στο τελικό Κυπέλλου και να βρεθούμε στις θέσεις της Ευρώπης. Αυτός είναι ο στόχος μου. Παίρνω ρίσκο που θέτω από νωρίς ψηλά τον πήχη", υποστήριξε αρχικά ο Πέτριτς και στη συνέχεια αναφέρθηκε:

Επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού της ΑΕΛ Γκόρνταν Πέτριτς, την Παρασκευή 17 ΜΑςιου 2019.
(EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού της ΑΕΛ Γκόρνταν Πέτριτς, την Παρασκευή 17 ΜΑςιου 2019. (EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Στις πρώτες αλλαγές που θα κληθεί να κάνει: "Παρακολούθησα κάποιους αγώνες τις προηγούμενες ημέρες. Η ομάδα είναι και συμπαγής και πειθαρχημένη και γνωρίζω κάποιους παίκτες. Θα πρέπει να δουλέψω μαζί τους και μετά από λίγες εβδομάδες θα ζητήσω κάποιες αλλαγές. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα πιέσω καταστάσεις. Θέλω να δω τους παίκτες και μετά θα αποφασίσω αν χρειαστούμε αλλαγές".

Στο σύστημα που προτιμά: "Η φιλοσοφία μου είναι το 4-4-2 αλλά θα πρέπει να δούμε πως ανταποκρίνονται και οι ποδοσφιαιρστές μας σε αυτό. Όσον αφορά τη προετοιμασία θα πρέπει πρώτα να μάθουμε πότε ξεκινά το πρωτάθλημα και έπειτα θα αποφασίσουμε πότε θα ξεκινήσει και η προετοιμασία μας".

Ο ΓΙΟΒΙΤΣ ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΙΤΣ

Ο Γκόρνταν Πέτριτς θα έχει ως βοηθό του στην ΑΕΛ τον 47χρονο συμπατριώτη του, Αλεκσάνταρ Γιόβιτς. Είχε κι αυτός πέρασμα από την Ελλάδα, καθώς το 1996 φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ ως δανεικός από την Τσουκαρίτσκι.

Ως ποδοσφαιριστής (επιθετικός) φόρεσε τις φανέλες των Ερυθρού Αστέρα, Βόζντοβατς στην πατρίδα του, Χάνσα Ρόστοκ, Όφενμπαχ και Ίενα στη Γερμανία, Χαπόελ Χάιφα στο Ισραήλ, Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία και Τίνταχολμ στη Σουηδία.

Έχει δουλέψει ως πρώτος προπονητής σε Σίντιελιτς και Τσουκαρίτσκι.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ