ΑΡΗΣ

Άρης: Ευρωπαίος με δύο διαφορετικές ενδεκάδες

Άρης: Ευρωπαίος με δύο διαφορετικές ενδεκάδες

Ο Άρης προχωρά στην ευρωπαϊκή του επάνοδο χάρη στη δουλειά του Σάββα Παντελίδη, αλλά και στο ρόστερ που διαθέτει βάθος και εναλλακτικές. Οι δύο διαφορετικές ενδεκάδες και τα ερωτηματικά της επόμενης ημέρας.

Πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος της Super League, ο Άρης έχει "καπαρώσει" μια θέση στην πεντάδα. Η διαφορά που τον χωρίζει από τον έκτο Παναιτωλικό είναι επτά βαθμοί και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη δουλειά του Σάββα Παντελίδη από την ημέρα που ανέλαβε μέχρι σήμερα, δηλαδή τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Με επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες ο 54χρονος προπονητής οδηγεί στην ευρωπαϊκή έξοδο την ομάδα της Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά μετά το 2011. Για όσα έχουν επιτευχθεί, βέβαια, ρόλο έχουν παίξει και το βάθος και η ποιότητα του ρόστερ. Πολλές ομάδες έχουν στον πάγκο τους Νικολάς Μαρτίνες, Γιάννη Φετφατζίδη, Χαμζά Γιουνές και Μιτζέν Μπάσα;

Ο φετινός Άρης έχει αυτήν την πολυτέλεια. Είναι χαρακτηριστικό πως οι "κίτρινοι" μπορούν αυτή τη στιγμή να κατεβάσουν δύο διαφορετικές ενδεκάδες. Ασφαλώς και η δεύτερη δεν έχει ακριβώς την ίδια ποιότητα με την πρώτη, αλλά διαθέτει παίκτες που κάλλιστα θα χωρούσαν σε ανταγωνιστικές ομάδες της Super League.

Φανταστείτε ότι αν δεν τραυματιζόταν ο Μπρούνο Γκάμα (παραμένει νοκ άουτ), ο οποίος στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος ήταν εκ των διακριθέντων (14 συμμετοχές και 2 γκολ 1191 λεπτά), ο Άρης θα είχε έξι μεσοεπιθετικούς πρώτης γραμμής (Λάρσον, Ματέο Γκαρσία, Τόνσο, Μαρτίνες, Φετφατζίδης, Γκάμα).

Μπορείτε να δείτε στις παρακάτω διατάξεις τι επιλογές έχει ο Παντελίδης στην φετινή ομάδα, που την οδηγούν στην επάνοδο στις διεθνείς διοργανώσεις:

ΕΝΔΕΚΑΔΑ 1

Άρης: Ευρωπαίος με δύο διαφορετικές ενδεκάδες

ΕΝΔΕΚΑΔΑ 2

Άρης: Ευρωπαίος με δύο διαφορετικές ενδεκάδες

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

Όλα καλά μέχρι εδώ. Η σεζόν, εφόσον δεν αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα, μπορεί να θεωρηθεί απολύτως επιτυχημένη για τον Άρη, ο οποίος από τη Football League κατακτά θέση στην πεντάδα και στην Ευρώπη. Το θέμα είναι ότι η διοίκηση θα χρειαστεί να διαπραγματευτεί για να κρατήσει τουλάχιστον τρεις σημαντικούς ποδοσφαιριστές της φετινής σεζόν. Ο Ματέο Γκαρσία (25 συμμετοχές, 8 γκολ) είναι δανεικός από τη Λας Πάλμας, ο Γιάννης Φετφατζίδης είχε υπογράψει για έξι μήνες, ενώ ο Λίντσεϊ Ροζ αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Λοριάν.

Ορισμένες εκκρεμότητες, βέβαια, έκλεισαν, όπως η ανανέωση των Ματίγια και Κουέστα. Δεν αρκούν ασφαλώς μόνο αυτά. Για να μπορέσουν οι "κίτρινοι" να πετύχουν ακόμα καλύτερα πράγματα τη νέα αγωνιστική περίοδο, θα πρέπει και η λειτουργία της ΠΑΕ να διαφοροποιηθεί σε ΟΛΑ τα επίπεδα, ώστε να μείνουν στην ομάδα κομβικοί παίκτες - ακόμα και αυτοί που έχουν συμβόλαιο- αλλά και να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά και που θα ανεβάσουν επίπεδο τον Άρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βαλεριάνος: Από φευγάτος, περιζήτητος
TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ