ΑΡΗΣ

Ένινγκ: "Ήρθαμε για να μείνουμε στο Europa League"

Ένινγκ: "Ήρθαμε για να μείνουμε στο Europa League"
MOTIONTEAM

Ο προπονητής του Άρη, Μίχαελ Ένινγκ μίλησε στη συνέντευξη τύπου για τον αγώνα με την Κόλος Κοβαλίβκα, το πλεονέκτημα της έδρας και τη φιλοδοξία πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.

Στη συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης (16/9) ο Μίχαελ Ένινγκ αναφέρθηκε στην προετοιμασία του Άρη ενόψει του αυριανού αγώνα (17/9, 21:00) με την Κόλος Κοβαλίβκα για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League και τα στοιχεία που θα κρίνουν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

"Χαιρόμαστε που έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε αύριο αυτό το ματς. Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για εμάς. Είναι ανταμοιβή για τους κόπους της περασμένης σεζόν. Έρχεται και αυτή η... καλή υπερένταση, πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο με ενδιαφέρον. Μία νέα ομάδα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και ελπίζουμε να έχουμε ένα καλό παιχνίδι.

Πρέπει να χωρίσουμε σε δύο κομμάτια το ματς. Πρώτα, παίζουμε εντός έδρας. Πλεονέκτημα, αν και χωρίς κόσμο. Το δεύτερο είναι ότι παίζουμε ένα νοκ άουτ ματς. Όλα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να σταθούμε καλά αμυντικά, να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και να περιμένουμε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν για να σκοράρουμε. Η τακτική παίζει τον ρόλο της. Και ειδικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά. Πρέπει να διαβάσουμε τον αντίπαλο και στην διάρκεια του ματς, για να σταθούμε καλά.

Χαίρομαι για κάθε νίκη. Το ότι είμαστε σε αυτό το ματς, είναι ανταμοιβή για την περσινή σεζόν. Να μην μείνουμε όμως σε αυτό το ματς. Ηρθαμε για να μείνουμε στον θεσμό. Δεν πηγαίνουμε με αλαζονεία αλλά είμαστε συγκεντρωμένοι. Μην περιμένετε το τέλειο ματς, αλλά αυτό που θα μας φέρει την επιτυχία", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε.

Στην Κόλος Κοβαλίβκα: "Περιμένουμε έναν αντίπαλο με μεγάλο κίνητρο. Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή τους παρουσία. Τους δίνει έξτρα κίνητρο. Έχουν σύντομη αλλά διαρκώς πετυχημένη ιστορία. Παίζουμε όμως στο γήπεδό μας. Εμείς θα καθορίσουμε την εξέλιξη του αγώνα. Δεν περιμένω πίεση. Ολα βέβαια στην θεωρία".

Στην επέτειο της πρώτης νίκης κόντρα στην Ατλέτικο και το εντός έδρας αήττητο του Άρη: "Δεν παίζουμε σήμερα αλλά αύριο. Οπότε δεν μας βοηθάει αυτή η παράδοση. Ξέρω ότι υπάρχει βάρος στην πλάτη μου, λόγω της ευρωπαϊκής ιστορίας του Άρη. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να διατηρήσουμε το σερί της ομάδας εντός έδρας στην Ευρώπη".

Σην ενδεκάδα: "Σε γενικές γραμμές έχω μία ξεκάθαρη σκέψη. Ωστόσο έχουμε πει πολλές φορές ότι ακόμα και την μέρα του ματς γίνονται αλλαγές. Δεν υπάρχει δεδομένη ενδεκάδα. Μιλάμε για μία τελείως νέα ομάδα. Βρισκόμαστε σε μία νέα αφετηρία. Θα αλλάζουν πολλές φορές τα σχήματα και οι τακτικές. Η ομάδα τώρα διαμορφώνεται".

Στο ρόστερ της Κόλος Κοβαλίβκα:
"Ναι αλλά δεν είναι κάτι που θα ήθελα να δω δημοσίως. Έχουν καλούς παίκτες, αλλά δεν ξέρω σε τι βοηθάει να πω κάτι δημόσια".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ