Για το ban του Άρη από τη FIFA για παλαιότερες οφειλές της ΠΑΕ μίλησε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση και ο ίδιος έχουν επικοινωνήσει με την πλευρά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε πως η κυβέρνηση και ο ίδιος έχουν επικοινωνήσει με την πλευρά της FIFA, έτσι ώστε να δοθεί μια ανάσα στον Άρη, για το ban που έχει επιβληθεί στους κίτρινους για παλαιότερες οφειλές της ΠΑΕ.

ADVERTISING

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

"Δέχομαι σωρηδόν μηνύματα από φίλους του Άρη και θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το εξής. Ο Άρης έχει σε βάρος του μια σειρά από αποφάσεις δικαστικές της FIFA, αυτό δημιουργεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα διότι όπως γνωρίζεται η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει σε ζητήματα στα οποία έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα διεθνών οργανισμών όπως είναι η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Παρόλα αυτά όμως εγώ προσωπικά προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα, συντάξαμε μια επιστολή νομική η οποία διευκολύνει τον Άρη ούτως ώστε οι όποιες αποφάσεις να μην καταλαμβάνουν αλλά να ισχύουν μόνο για το μέλλον. Η επιστολή έχει σταλεί δια του υπουργείου Αθλητισμού στη FIFA. Εγώ προσωπικά είχα επικοινωνία με τη ΦΙΦΑ έτσι ώστε να δοθεί μια ανάσα στον Άρη για να συμμετέχει. Να μην υπάρξει δηλαδή απαγόρευση μεταγραφών και να μπορέσει να συνεχίσει την πορεία του.

ADVERTISING

Είμαστε πάνω από το πρόβλημα, δυστυχώς υπερβαίνει τις δυνατότητες της πολιτείας επειδή είναι ζήτημα αποκλειστικά και μόνο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Θέλω όμως να διαβεβαιώσω ότι στο μέτρο που μπορούμε θα γίνει απολύτως ότι είναι δυνατό και εγώ έχω κάνει ότι περνάει από το χέρι μου και θα συνεχίσω να το πράττω".