ΑΡΣΕΝΑΛ

Άρσεναλ: Χάνει τον τελικό του Europa League για πολιτικούς λόγους ο Μχιταριάν

Arsenal's Henrikh Mkhitaryan runs with the ball followed by Liverpool's James Milner, left, during the English Premier League soccer match between Arsenal and Liverpool at Emirates stadium in London, England, Saturday, Nov. 3, 2018. (AP Photo/Tim Ireland)
Arsenal's Henrikh Mkhitaryan runs with the ball followed by Liverpool's James Milner, left, during the English Premier League soccer match between Arsenal and Liverpool at Emirates stadium in London, England, Saturday, Nov. 3, 2018. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Ο Χένρικ Μχιταριάν θα χάσει τον τελικό του Europa League εξαιτίας πολιτικής έντασης της πατρίδας του, της Αρμενίας, με το Αζερμπαϊτζάν, όπου θα γίνει το παιχνίδι.

Ο Χένρικ Μχιταριάν δεν θα βρίσκεται στην αποστολή της Άρσεναλ για τον τελικό του Europa League με τη Τσέλσι. Ο λόγος είναι η πολιτική ένταση που υπάρχει μεταξύ της Αρμενιάς, απ' όπου κατάγεται ο Μχιταριάν, και του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα διεξαχθεί το παιχνίδι.

Ο προπονητής των "κανονιέρηδων", Ουνάι Έμερι, είχε εκφράσει ανησυχίες για την πιθανή απουσία του Αρμένου διεθνή και τελικά κάτι τέτοιο έγινε πραγματικότητα. Ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στη Μεγάλη Βρετανία υποστήριξε ότι ο Μχιταριάν θα μπορούσε να ταξιδέψει με ασφάλεια στο Μπακού, αλλά η Άρσεναλ δεν θέλει να το διακινδυνεύσει.

"Εξετάσαμε όλες τις επιλογές με τον Μίκι και την οικογένειά του και αποφασίσαμε να μην ταξιδέψει με την αποστολή. Γράψαμε στην UEFA τις ανησυχίες μας για το ζήτημα. Ο Μίκι ήταν σημαντικός παίκτης στο δρόμο μας για τον τελικό και θα είναι μεγάλη απώλεια για μας" ανέφερε η ανακοίνωση των "κανονιέρηδων".

Ο Μχιταριάν είχε λείψει για τον ίδιο λόγο και από το εκτός έδρας παιχνίδι των ομίλων της διοργάνωσης απέναντι στην Κάραμπακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Άρσεναλ: Το πριμ στους παίκτες αν κερδίσουν το Europa League
TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ