ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκληρή και παραδειγματική τιμωρία στον οπαδό που πέταξε μπανάνα στον Ομπαμεγιάνγκ

Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang, left, reacts after a missed scoring opportunity during the English Premier League soccer match between Arsenal and Tottenham Hotspur at the Emirates Stadium in London, Sunday Dec. 2, 2018. (AP Photo/Tim Ireland)
Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang, left, reacts after a missed scoring opportunity during the English Premier League soccer match between Arsenal and Tottenham Hotspur at the Emirates Stadium in London, Sunday Dec. 2, 2018. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Ο οπαδός που πέταξε μία φλούδα μπανάνας προς τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ κατά τη διάρκεια του Άρσεναλ-Τότεναμ δεν έπεισε για τις... προθέσεις του και τιμωρήθηκε παραδειγματικά από την αγγλική δικαιοσύνη.

Έγκλημα και τιμωρία... Ο 57χρονος Αβέρωφ Παντελή, πατέρας τριών παιδιών από το Νόριτς, είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση με τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Άρσεναλ-Τότεναμ για το πρωτάθλημα, όταν είχε πετάξει μία μπανανόφλουδα προς το μέρος του Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ τη στιγμή που ο Γκαμπονέζος πανηγύριζε το 1-0 της ομάδας του.

Ο οπαδός των "σπιρουνιών", ο οποίος εντοπίστηκε από την αγγλική αστυνομία και συνελλήφθη, είχε προσπαθήσει να πείσει πως δεν εμπεριείχε το παραμικρό ρατσιστικό κίνητρο η συμπεριφορά του απέναντι στον παίκτη των "κανονιέρηδων", όμως δεν κατάφερε να πείσει με τα λεγόμενά του.

Αυτό φάνηκε τουλάχιστον από την απόφαση του Ανώτου Δικαστηρίου του Λονδίνου, με τον Ελληνοκύπριο φαν της ομάδας του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να τιμωρείται με αποκλεισμό από όλα τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια για τέσσερα χρόνια και να καλείται επιπλέον να πληρώσει και πρόστιμο ύψους 500 λιρών.

Όπως ήταν λογικό, η απόφαση αυτή δημιούργησε θύελλα ενθουσιασμού σε πολύ κόσμο ώστε να μπει κάποια στιγμή ένα τέλος στα κρούσματα ρατσισμού στις εξέδρες των γηπέδων, με το "θύμα" της επίθεσης, Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να αρπάζει την ευκαιρία και να ποστάρει αγγλικό δημοσίευμα με την ανακοίνωση της απόφασης και το εξής σχόλιο: "4 χρόνια και αρχίζουμε ξανά".

Σκληρή και παραδειγματική τιμωρία στον οπαδό που πέταξε μπανάνα στον Ομπαμεγιάνγκ

Photo Credits: AP Photo/Tim Ireland

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ