ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τριανταφυλλόπουλος: "Η ουσία δεν είναι ν' ανεβάζουμε Pray for Greece στα social media"

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Τριανταφυλλόπουλος EUROKINISSI SPORTS

Ο στόπερ του Αστέρα, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για τους αγώνες με τη Χιμπέρνιαν και για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. (AUDIO)

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος φιλοξενήθηκε το Σάββατο (28/7) στον Sport24 Radio 103.3 στην εκπομπή "Κουτσομπόληδες" με τους Βασίλη Τεμπέλη και Δημήτρη Σαμόλη. Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός του Αστέρα μίλησε για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Χιμπέρνιαν, αλλά και για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Για τα γκολ του Γιώργου Κυριακόπουλου στην εκτός έδρας ήττα (2-3) από τη Χιμπέρνιαν: "Ήταν γκολάρες. Φανήκαμε λίγο τυχεροί με το πρώτο γκολ, αλλά ήταν δουλεμένη η φάση".

Για την εμπειρία της αναμέτρησης σε βρετανικό έδαφος: "Όπως τόνισα και στη συνέντευξη Τύπου, ο ρυθμός δίνει αβαντάζ στη Χιμπέρνιαν. Αυτό φάνηκε μετά το 70'. Έδειξαν ότι είναι πιο έτοιμοι για 90 λεπτά. Αυτό, όμως, δεν δικαιολογεί ότι γύρισαν το ματς. Θα μπορούσε να λήξει το ματς 2-2. Αλλά, δεν περιμέναμε ούτε εμείς οι ίδιοι να είμαστε 0-2 στο ημίχρονο. Όταν παίζεις επί βρετανικού εδάφους, με μια ομάδα που είναι πιο έτοιμη από σένα, δεν περιμένεις να είσαι 0-2 στο ημίχρονο. Δεν περιμένεις, όμως, ότι μετά θα γυρίσει το ματς 3-2 εις βάρος σου. Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο να πετύχουμε κι άλλο τέρμα, για να είμαστε πιο άνετοι. Ξέραμε ότι στο γήπεδό της η Χιμπέρνιαν έχει ρυθμό εξαιρετικό και με τη στήριξη του κόσμου μπορεί ανά πάσα στιγμή ν' αλλάξει την ισορροπία του ματς".

Για το ποια ομάδα είναι το φαβορί: "Δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω προγνωστικό. Το δεύτερο ματς για εμάς, ξεκίνησε όταν τελείωσε το πρώτο. Ο τρόπος που χάσαμε δεν μας άρεσε. Από τις κουβέντες που κάναμε στο αεροδρόμιο, στο ξενοδοχείο, είπαμε ότι η Χιμπέρνιαν είναι εντελώς διαφορετική ομάδα. Οπότε, ξεκινά από το μηδέν με αυτό το προβάδισμα που έχει η Χιμπέρνιαν από το πρώτο ματς".

Για την ελληνική κατά τα 8/11 αρχική ενδεκάδα του Αστέρα: "Κάπως έτσι φθάσαμε στην πεντάδα, όπως θυμάμαι. Δηλαδή, εάν εξαιρέσουμε ότι φέτος ήταν ο Μπελόκ και πέρυσι ο Τόνσο, πέρυσι ο Γιαννούλης και φέτος ο Κυριακόπουλος, πάλι οκτώ στους έντεκα Έλληνες ήμασταν. Αυτός είναι ο δρόμος για όλες τις ελληνικές ομάδες και μονόδρομος για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η μόδα με τους πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές έχει ξεκινήσει γενιές πίσω, γενιές που Ελλάδα που είχε λεφτά. Τότε η Ελλάδα δεν είχε ανάγκη να χτιστεί στις ακαδημίες της. Εκτός από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στήριξε τις ακαδημίες για κάποια χρόνια".

Για την επιλογή του Σάββα Παντελίδη να στηριχθεί σε Έλληνες: "Ο προπονητής είναι αυτός που δίνει το έναυσμα. Από εκεί και πέρα, εάν δεν έχει και τη στήριξη της διοίκησης όμως, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Συν Αθηνά και χείρα κίνει...".

Για την εθνική τραγωδία και τις φονικές πυρκαγιές: "Ήταν τραγική κατάσταση. Συνηδειτοποιήσαμε το μέγεθος της κατάστασης, όταν πηγαίναμε από την Τρίπολη στα Σπάτα για την πτήση. Βλέπαμε την Κινέττα, πώς είχε γίνει. Από την ώρα που ξεκινήσαμε μέχρι την ώρα που φθάσαμε, ο αριθμός των νεκρών είχε αυξηθεί κατά δέκα. Ξεκινήσαμε να λέμε στον υπεύθυνο Τύπου και τους αρχηγούς αποστολής ότι πρέπει να παίξουμε με μαύρα περιβραχιόνια, να κάνουμε αυτό, να κάνουμε το άλλο. Παίρναμε τηλέφωνο τους δικούς μας, λέγαμε μάθαμε αυτό, πήγαινε να βοηθήσεις.

Δεν είναι ότι είχαμε ματς με τη Χιμπέρνιαν και μείναμε εκεί (στο αγωνιστικό). Απλά, προσπαθήσαμε κι εμείς από την πλευρά μας χωρίς πολλά social media, χωρίς πολλή βαβούρα να βοηθήσουμε τον κόσμο. Αυτή είναι η ουσία. Η ουσία δεν είναι ν' ανεβάσουμε στα social media. Δεν είναι να πάμε στα social media και να γράψουμε "προσευχηθείτε για την Ελλάδα. Ο καθένας, βουβά και σοβαρά, να δράσει. Το σημαντικό είναι να μη ξεχνάμε. Δεν γίνεται να το κάνουμε τόσο μεγάλο στα social media και να ξεχνάμε ότι το 2007 είχαμε 77 νεκρούς στην Ηλεία. Να μην είναι κοντή η μνήμη μας. Πριν λίγους μήνες είχαμε τη Μάνδρα. Πρέπει να είμαστε ενεργοί".

Για το πώς δέχθηκαν την τραγωδία οι ξένοι (Μπελόκ, Άνχελ, Βαλιέντε): "Προσπαθούσαμε κι εμείς να τους εξηγήσουμε τι γίνεται. Μας έλεγαν: γιατί; Ποιος θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα. Κατάλαβαν μέσα από τον τρόπο που μιλούσαμε και κινούμασταν τι είχε γίνει. Ο Μουνάφο κι ο Ιγκλέσιας το έβλεπαν σαν κι εμάς. Έχουν μεγαλώσει, έχουν ανδρωθεί εδώ και το έβλεπαν ως μια καταστροφή για τη χώρα τους".

Για το πώς βίωσε τον τραυματισμό (ρήξη χιαστού) και πώς τον ξεπέρασε: "Νομίζω ότι πάντα δίνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Αστέρα, οι οποίοι μου έχουν συμπεριφερθεί με τον καλύτερο τρόπο, μου έδωσαν όσο χρόνο χρειαζόμουν και με έκαναν να νιώθω τόσο σημαντικός. Η ψυχολογία μου ήταν πάντα στα ύψη. Ο στόχος ήταν να επιστρέψω την πίστη και την αγάπη που μου έδωσα. Αυτό προσπαθώ να κάνω σε κάθε παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι η προπόνηση. Οι αρνητικές σκέψεις είναι πάντα στο πρόγραμμα. Είναι οι πρώτες σκέψεις. Είχα έλθει από άσχημη λύση συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό, έκανα προπονήσεις με τη δεύτερη ομάδα. Μετά πήγα στον Αστέρα και τραυματίστηκα ξανά για λίγο. Μετά λες πηγαίνουν όλα στραβά, δεν με θέλει τίποτα. Τότε που έπαθα το χιαστό ήμουν 23,5-24. Είχα όλο το χρόνο να γυρίσω όλη την κατάσταση, γιατί να μείνω με τις αρνητικές σκέψεις".

Για το εάν έχει παράπονο που δεν καθιερώθηκε στον Παναθηναϊκό: "Πλέον αυτό πέρασε. Ο,τι έγινε, έγινε. Οι αποφάσεις πάρθηκαν από κοινού. Εχω σταματήσει να κοιτάω το πίσω. Ούτε θα κρίνω, ούτε θα κατακρίνω τις αποφάσεις καθενός. Εμένα στην τελική, σε κακό δεν μου βγήκε. Παίζω σε μια ομάδα, είμαι υγιής, αγωνίζομαι αρκετά, παίζω ευρωπαϊκό ματς, διεκδικώ την πρόκριση. Εν τέλει δεν είμαι και πολύ ζημιωμένος που αποχώρησα εκείνη την περίοδο".

Για το εάν παραμένει το μυαλό το στο εξωτερικό: "Το μυαλό μου είναι στην Πέμπτη. Δεν υπάρχει Έλληνας ποδοσφαιριστής που να μη θέλει να δοκιμαστεί στο εξωτερικό. Δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής κι από τους 22, αλλά κι από αυτούς που ήταν εκτός αποστολής που να μη χάρηκε την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την οργάνωση. Πολλά πράγματα, που δεν τα έχουμε εμείς στην Ελλάδα".

Για τις μεταγραφές των ελληνικών ομάδων ενόψει της νέας σεζόν: "Έχουμε λίγο δρόμο ακόμη για να δούμε πώς θα γίνει. Να δούμε κα ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις. Αλλιώς θα μιλάμε για έναν Αστέρα που θα έχει τρία καρπούζια κάτω από μία μασχάλη κι άλλον Αστέρα που θα έχει Κύπελλο και πρωτάθλημα. Άμα περάσουν όλοι κι εμείς δεν τα καταφέρουμε, θα έχουμε ένα αβαντάζ μέχρι το Δεκέμβριο. Είναι νωρίς ακόμη".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ