ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ατρόμητος - Νότιγχαμ 0-3: Αμυντικά κενά και έλλειψη ουσίας

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ατρόμητος γνώρισε εντός έδρας φιλική ήττα (0-3) από τη Νότιγχαμ Φόρεστ παρουσιάζοντας αρκετά αμυντικά κενά δώδεκα ημέρες πριν το πρώτο του ευρωπαϊκό ματς.

Ο Ατρόμητος υποδέχθηκε τη Νότιγχαμ Φόρεστ σε φιλική αναμέτρηση στο Περιστέρι σχεδόν δύο εβδομάδες πριν το πρώτο του επίσημο ματς, το οποίο τυγχάνει να είναι ευρωπαϊκό για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι Περιστεριώτες με νέο τεχνικό παραδόθηκαν στην ανωτερότητα των ρεντς, εμφάνισαν όμως και μεγάλα αμυντικά κενά. Όρεξη και διάθεση για δημιουργία υπήρχε, στερήθηκε όμως ουσίας. Δώδεκα ημέρες πριν ριχτεί στη μάχη η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έδειξε ότι θέλει δουλειά πολύ σε άμυνα και επίθεση για να μην πέσει θύμα έκπληξης από Πολωνούς ή Σλοβάκους. Δείτε τα πέντε πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΝΕΟΣ ΜΕ... ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Θα πρέπει να ξεχάσουμε τον Ατρόμητο της τελευταίες διετίας. Ο Νταμίρ Κάναντι αποτελεί παρελθόν, πολλοί ποδοσφαιριστές είτε έχουν επιστρέψει στην ομάδα που ανήκαν (Γιαννούλης, Χατζηισαΐας, Ουάρντα μέχρι νεωτέρας), είτε έχουν αποχωρήσει (Καρασαλίδης, Μπουσουλάτζιτς, Σάκιτς, Βασιλακάκης, Κουλούρης, Μπρούνο).

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν ρίσκαρε και προσέθεσε μόνο τρία πρόσωπα, στα οκτώ παλιά. Βασικοί δηλαδή οι Δημήτρης Γούτας - πλάι στον Σπύρο Ρισβάνη - ο Χάρης Χαρίσης στο κέντρο και ο Απόστολος Βέλλιος στην κορυφή της επίθεσης.

Δεν θέλησε ν' αλλάξει πολλά, δεν θέλησε να "πειράξει" τη χημεία της ομάδας, δεν ξεκίνησε δηλαδή και τους άλλους τρεις προσφάτως αποκτηθέντες (Φάρλεϊ Ρόσα, Ταλ Κάχιλα και Πέτρο Γιακουμάκη) για να έχει αλλαγμένη τη μισή ενδεκάδα.

2. ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΩ

Ο Ατρόμητος έχει θέματα πίσω. Δύο φάσεις που έδειξαν ότι μπορεί να κοστίσουν εάν παρατηρηθούν παρόμοια με αντίπαλο την Ντουνάισκα ή την Κρακόβια (θα κριθεί από τη ρεβάνς της Πολωνίας την ερχόμενη πέμπτη).

Στο 19ο λεπτό η άμυνα αδράνησε στο σύνολό της. Μετά την εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Αμεόμπι στο κέντρο αυτής έκανε την προβολή, ο Μέγερι απομάκρυνε, αλλά η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή.

Στο 38' ο κορυφαίος των ρεντς, Σάμι Αμεόμπι, βγήκε από δεξιά, έκανε την προσποίηση, έφερε την μπάλα στο αριστερό, έκανε το σουτ, αλλά ο Γούτας έβαλε την κόντρα. Και το δεύτερο γκολ φέρει τη "σφραγίδα" της κακής αμυντικής αντίδρασης της ελληνικής ομάδας.

Αμεόμπι και Λόλι συνεργάστηκαν άψογα, ο δεύτερος έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ντόουσον σε κενή εστία διεύρυνε το προβάδισμα της αγγλικής ομάδας.

3. ΑΦΕΝΤΙΚΟ Ο ΧΑΡΙΣΗΣ

Αν ένας από τους παίκτες του Ατρόμητου ξεχώρισε - ειδικά από τους νέους - είναι ο Χάρης Χαρίσης. Ο Ατρόμητος απέκτησε τον 24χρονο ελεύθερο από τον ΠΑΟΚ. Ο ίδιος μετά την περιπέτειά του στο Βέλγιο επέστρεψε στην Ελλάδα για restart.

Η εικόνα του στο φιλικό με τη Νότιγχαμ πέρα έως πέρα ενθαρρυντική. Έτρεξε αρκετά, έκανε φάουλ, πήρε περισσότερα. Πολύ καλή εικόνα τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά στο μέτρο του δυνατού φυσικά.

4. ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Υπήρχαν φάσεις που ο Ατρόμητος έβγαλε ποιότητα χάρη στο τρίγωνο Κορτ-Ούμπιδες-Βέλλιος. Για να φθάσει η μπάλα στα πόδια ή το κεφάλι του τελευταίου, ωστόσο, χρειάζεται δουλειά πολύ. Ο Ενσικουλού είχε κάποιες εξάρσεις στο παιχνίδι του, δεν κατάφερε όμως να συνδυαστεί με τους συμπαίκτες του.

Αντίθετα η τριάδα που πέρασε δεδομένων των συνθηκών - αλλαγές έκανε και η Νότιγχαμ - έδειξε να βγάζει περισσότερη ποιότητα. Τόσο ο Ουγκράι και ο Ρόσα, όσο και ο Γιακουμάκης είχαν διάθεση και περισσότερη ουσία.

5. Η "ΖΩΓΡΑΦΙΑ" ΤΟΥ ΛΟΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΑΜΕΟΜΠΙ

Ο Ατρόμητος παραδόθηκε στην ανωτερότητα της Νότιγχαμ. Η ατομική ποιότητα των ρεντς ήταν εμφανής. Ο Σάμι Αμεόμπι είχε συμμετοχή στα δύο πρώτα γκολ, αυτός άνοιξε το σκορ. Είχε και την καλύτερη φάση της αγγλικής ομάδας ενδιάμεσα.

Το καλύτερο γκολ του ματς ήταν το τρίτο. Σ' αυτό δεν φέρει ευθύνη ο Ατρόμητος. Ο κεραυνός που εξαπέλυσε ο Λόλι ήταν άπιαστος για τον Μπάλας Μέγερι. Η Νότιγχαμ με τις προσθήκες της (Αμεόμπι, Άλφα Σεμέδο, Μούριτς) δείχνει ικανή να διεκδικήσει την άνοδο από την Championship στην Premier League τη νέα σεζόν.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μέγιερι, Κιβρακίδης (78' Νάτσος), Ρισβάνης, Γούτας (75' Κάχιλα), Κατράνης (82' Αθανασίου), Χαρίσης (82' Γαρουφαλιάς), Μάντσον, Κορτ (69' Ουγκράι), Ενσικουλού (69' Ρόσα), Ούμπιδες (59' Μανούσος), Βέλλιος (82' Γιακουμάκης)

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ (Σαμπρί Λαμουσί):Μούριτς, Νταρίκουα, Ριμπέιρο, Μιλόσεβιτς, Τομπίας Φιγκεϊρέδο, Γουότσον, Τζόνσον, Έντσερ, Άπια, Αμεόμπι, Γουόκερ.

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ