ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Σάκιτς στο Sport24.gr: "Δεν ξέρω πού θα πάω ακόμη, ενδιαφέρονται κάποιες ομάδες"

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΡΗΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΣΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΣΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Εμάνουελ Σάκιτς ολοκλήρωσε τον κύκλο του στον Ατρόμητο μετά από ενάμιση χρόνο και μιλάει στο Sport24.gr για την καριέρα του, τον ΠΑΟΚ, τον Κάναντι και την Ελλάδα.

Ο Ατρόμητος διένυσε ακόμη μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Τερμάτισε 4ος στη Super League και πήρε το εισιτήριο γι' ακόμη μία φορά για τα προκριματικά του Europa League. Βασικό γρανάζι της ομάδας του Περιστερίου ήταν ο δεξιός ακραίος αμυντικός Εμάνουελ Σάκιτς.

Ατρόμητος: Η Στουρμ Γκρατς ανακοίνωσε τον ΣάκιτςΟ 28χρονος Αυστριακός, ο οποίος μέτρησε φέτος 31 συμμετοχές και 2 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, μίλησε στο Sport24.gr για την εφετινή σεζόν του Ατρομήτου και όχι μόνο.

"Κάναμε σπουδαία δουλειά φέτος, ιδιαίτερα στο πρώτο κομμάτι της χρονιάς. Δείξαμε ξανά ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε δύσκολες καταστάσεις για τις μεγάλες ομάδες. Στο τέλος πετύχαμε τον στόχο μας, ο οποίος ήταν η 4η θέση".

Ο Ατρόμητος έβαλε δύσκολα στους μεγάλους. Ειδικά στον πρώτο γύρο, όπου οι Περιστεριώτες άγγιξαν και την 1η θέση, κατάφεραν να κερδίσουν την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ απέσπασαν ισοπαλία εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ. Όμως ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος για τον Σάκιτς;

SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"Νομίζω ο ΠΑΟΚ. Ήταν πάρα πολύ σταθερός κατά τη διάρκεια της σεζόν και δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι. Έχουν καλή ομάδα και καλούς ποδοσφαιριστές ακόμη και στον πάγκο τους".

Η ομάδα του Περιστερίου απέκτησε τον Σάκιτς τον Ιανουάριο του 2018. Ο Αυστριακός έζησε όμορφες στιγμές στον Ατρόμητο με ευρωπαϊκές βραδιές και μεγάλες νίκες στο πρωτάθλημα. Αυτές είναι που ξεχωρίζει στη μνήμη του:

"Η καλύτερη στιγμή ήταν που εκπληρώσαμε τον στόχο μας και πήγαμε στα προκριματικά του Europa League δύο συνεχόμενες φορές. Επίσης όμορφη στιγμή ήταν που καταφέραμε να βρεθούμε κάποιες φορές στην 1η θέση της βαθμολογίας αυτά τα χρόνια".

Ο προπονητής του Ατρομήτου, Νταμίρ Κάναντι, θα συνεχίσει την καριέρα του σε μία άλλη χώρα, πιο απαιτητική, σ την ομάδα της Νυρεμβέργης. Ρωτήσαμε, λοιπόν, τον Εμάνουελ, που έζησε τον Κάναντι από μέσα, αν θα έχει ίδια επιτυχία και στη Γερμανία.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΡΗΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΣΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΣΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"Νομίζω θα κάνει μεγαλύτερη επιτυχία στη Γερμανία απ' ότι στην Ελλάδα. Στα αποδυτήρια πριν το παιχνίδι ήταν πάντα ήρεμος, αλλά συγκεντρωμένος. Όλη την εβδομάδα πριν από κάθε παιχνίδι δουλεύαμε με συγκεκριμένο πλάνο και ο καθένας ήξερε τι πρέπει να κάνει".

Ο Σάκιτς μετά από μιάμιση επιτυχημένη σεζόν στον Ατρόμητο θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του, καθώς το συμβόλαιο του λήγει. Ο επόμενος σταθμός του είναι ακόμη άγνωστος, αφού ο ίδιος ακόμη δεν ξέρει πού θα καταλήξει.

"Δεν ξέρω ακόμη που θα πάω, υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για μένα, αλλά ακόμη δεν ξέρω. Ο προσωπικός μου σκοπός είναι να πάω σε μία ομάδα που θα έχει μεγάλους στόχους. Εγώ θα βοηθήσω την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της με το να κάνω ξανά μία καλή σεζόν και να παίζω καλά σε κάθε παιχνίδι".

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΡΗΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Επιπλέον, έχοντας παίξει και στο πρωτάθλημα της πατρίδας του, της Αυστρίας, με την φανέλα της Άλταχ και της Λούστεναου, εξήγησε τις διαφορές που υπάρχουν με την Super League.

"Το ποδόσφαιρο και στα δύο πρωταθλήματα είναι καλό. Στην Αυστρία νομίζω ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για την τακτική στο παιχνίδι τους, ενώ στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι πιο ανοιχτό. Στην Αυστρία υπάρχουν πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές και στην Ελλάδα παίζουν μεγαλύτερα ονόματα".

Πάντως, από άποψη ζωής ο Εμάνουελ δείχνει να προτιμάει τη χώρα μας.

"Νομίζω στην Ελλάδα έχει σημασία να απολαμβάνει περισσότερο τη ζωή. Στην Αυστρία ο κόσμος στρεσάρεται σχεδόν με τα πάντα, όποτε θεωρώ εύκολα μπορείς να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο".

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ