ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Άνσου Φάτι: Από το ρεκόρ του Champions League στην Μπαρτσελόνα Β'

Barcelona's Ansu Fati celebrates after scoring his side's opening goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Levante at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday Feb. 2, 2020. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Ansu Fati celebrates after scoring his side's opening goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Levante at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday Feb. 2, 2020. (AP Photo/Joan Monfort) AP PHOTO/JOAN MONFORT

Στις 11 Δεκεμβρίου σκόραρε με την Μπαρτσελόνα και σε ηλικία 17 ετών και 40 ημερών έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League. Ο Άνσου Φάτι ετοιμάζεται να κατέβει από την πρώτη στη δεύτερη ομάδα των μπλαουγκράνα για οικονομικούς και αγωνιστικούς λόγους.

Η σεζόν για τον Άνσου Φάτι εξελίχθηκε ως ένα παραμύθι, που όμως φαίνεται ότι έχει και... δράκο.

Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε, ανέβασε το νέο "παιδί-θαύμα" των μπλαουγκράνα από την ομάδα νέων στην πρώτη, χωρίς να περάσει από το στάδιο της δεύτερης ομάδας! Από τις σπάνιες περιπτώσεις στην ιστορία του συλλόγου ομολογουμένως.

Όχι μόνο έκανε ντεμπούτο, όχι μόνο επί τεχνικής ηγεσίας "τσινγκούρι" πήρε φανέλα βασικού, αλλά έκανε το Καμπ Νόου και τον Λιονέλ Μέσι να μιλούν γι' αυτόν. Δεν είναι τυχαίο ότι ατζέντης του είναι ο αδερφός του Αργεντινού σταρ!

Στις 11 Δεκεμβρίου 2019 σκόραρε με την Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο κόντρα στην Ίντερ και σε ηλικία 17 ετών και 40 ημερών έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League, καταρρίπτοντας το στοιχειωμένο ρεκόρ του Πίτερ Οφορίκουε με τον Ολυμπιακό.

Τι έγινε, όμως, και ύστερα από έξι μήνες ο Φάτι οδεύει στην Μπαρτσελόνα Β'. Ο Κίκε Σετιέν, ο οποίος αντικατέστησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αρχικά του έδωσε χρόνο συμμετοχής, καθώς είχε προκύψει και ο τραυματισμός του Λουίς Σουάρες.

Η έλευση του Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ, ωστόσο, άλλαξε τα δεδομένα και έβαλε τον νεαρό εξτρέμ σε δεύτερο πλάνο. Ο λόγος που υποβιβάστηκε στη δεύτερη ομάδα των μπλαουγκράνα, δεν είναι όμως μόνο αγωνιστικός. Για να πάρει, δηλαδή, λεπτά συμμετοχής (που δεν θα έπαιρνε στην πρώτη ομάδα δεδομένων των επιλογών του Σετιέν για τη μάχη του πρωταθλητισμού όποτε επιστρέψει η δράση).

Η Μπαρτσελόνα Β' δίνει μάχη για την άνοδο από την τρίτη (Segunda A) στη δεύτερη (Segunda) κατηγορία. Σε περίπτωση που τα καταφέρει, η ομάδα της Βαρκελώνης θα βάλει στα ταμεία της το ποσό των 10.000.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της δεύτερης κατηγορίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της El Pais τα εργομετρικά του Άνσου Φάτι κατά την επιστροφή της ομάδας από την καραντίνα στην προπόνηση σε γκρουπ ήταν τα καλύτερα από όλο το ρόστερ. Τίποτα, δεν είναι τυχαίο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας ο 17χρονος εξτρέμ κάλεσε σε όλη αυτή την περίοδο του lockdown στην Ισπανία λόγω κορονοϊού τον προσωπικό του γυμναστή κι... έλιωσε στις προπονήσεις.

Η υποβάθμιση του Φάτι γίνεται τόσο για να πάρει λεπτά συμμετοχής και να επανέλθει δριμύτερος στο τοπ επίπεδο, όσο και για να βοηθήσει τη δεύτερη ομάδα στους στόχους της.

Photo credits: AP Images

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ