ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Μπαρτσελόνα δίνει μισό δις σε συμβόλαια!

Η Μπαρτσελόνα δίνει μισό δις σε συμβόλαια!

Η Μπαρτσελόνα είναι ο πρώτος σύλλογος στον πλανήτη που πληρώνει πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο σε συμβόλαια, απέχοντας πολύ από την δεύτερη Παρί Σεν Ζερμέν και την τρίτη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να πονοκεφαλιάζει για το γεγονός ότι οδηγεί ένα τεράστιο καράβι όπως είναι η Μπαρτσελόνα, το οποίο έχει τρομερή πίεση και υποχρεώσεις, όμως την ίδια στιγμή μπορεί να χαίρεται για το γεγονός πως διαθέτει μια πλειάδα αστεριών να καθοδηγεί στον δρόμο για την κορυφή σε Ισπανία και Ευρώπη.

Αυτά τα αστέρια όμως πληρώνονται αδρά, δεν αγωνίζονται στους μπλαουγκράνα με... μισθούς πείνας. Κάθε άλλο μάλιστα, τα χρήματα που λαμβάνουν, είναι αστρονομικά και ξεφεύγουν κατά πολύ σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ομάδες του πλανήτη.

Σύμφωνα με μελέτη του KPMG στα οκτώ κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η Μπαρτσελόνα πληρώνει ετησίως σε συμβόλαια πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Ναι, καλά διαβάσατε, δεν έχει γίνει κάποιο λάθος. Συγκεκριμένα, οι Καταλανοί πληρώνουν 562 εκατομμύρια ευρώ στους παίκτες και τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η Παρί Σεν Ζερμέν που επίσης ξοδεύει πολλά και έχει πολλά μεγάλα ονόματα όπως οι Νεϊμάρ, Καβάνι και Εμπαπέ, πλήρωσε το 2018 το ποσό των 332.000.000 ευρώ σε μισθούς και η Μάντσεστερ Σίτι έρχεται τρίτη με 293.000.000 ευρώ. Βέβαια, το καλό με τους Πολίτες είναι ότι το ρόστερ έχει χρηματιστηριακή αξία πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Τα χρήματα στη Μπαρτσελόνα ξέφυγαν με το νέο συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι και τις μετεγγραφές των Φιλίπε Κοουτίνιο και Ουσμάν Ντεμπελέ. Ο Μέσι έχει, δε, την τρίτη χρηματιστηριακή αξία στον πλανήτη με 203.000.000 ευρώ και προηγούνται οι Νεϊμάρ (229 εκατ. ευρώ) και Εμπαπέ (215 εκατ. ευρώ).

AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ