ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μέσι: "Δεν σκέφτομαι να φύγω από την Μπαρτσελόνα"

Barcelona's Lionel Messi shows the supporters his sixth Golden Ball for the best player of the year that he was awarded earlier in the week, before a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Mallorca at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Dec. 7, 2019. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Lionel Messi shows the supporters his sixth Golden Ball for the best player of the year that he was awarded earlier in the week, before a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Mallorca at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Dec. 7, 2019. (AP Photo/Joan Monfort) AP PHOTO/JOAN MONFORT

Ο Λιονέλ Μέσι παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στη "Mundo Deportivo", όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στα σενάρια που τον θέλουν να φεύγει από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι, αλλά και για το επεισόδιο στα social media με τον Ερίκ Αμπιντάλ.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Λιονέλ Μέσι στη " Mundo Deportivo", όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα σενάρια φυγής του από την Μπαρτσελόνα, στην αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε, στους αποκλεισμούς από τη Ρόμα και τη Λίβερπουλ, αλλά και στο επεισόδιο που είχε στα social media με τον αθλητικό διευθυντή της "Μπάρτσα", Ερίκ Αμπιντάλ.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ απάντησε, αρχικά, για τις φήμες που τον θέλουν μακριά από το Καμπ Νόου το προσεχές καλοκαίρι, ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση: "Το έχω πει πολλές φορές. Σκοπός μου είναι, όσο ο σύλλογος και οι άνθρωποι της ομάδας με θέλουν, να μείνω εδώ. Μου αρέσει που βρίσκομαι εδώ, οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι, υπάρχει ένα σημαντικό πρότζεκτ και θέλω να συνεχίσουμε να κατακτάμε τίτλους. Αυτός είναι ο στόχος μου, να μείνω στο σύλλογο. Θέλω να κατακτήσω κι άλλο Champions League, να κερδίσω πρωταθλήματα και αυτό θα επιδιώξω να κάνω".

Για τη ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιό του: "Βασικά, πάντα είχα την επιλογή να φύγω, όχι μόνο λόγω της ρήτρας. Πολλές φορές θα μπορούσα να φύγω, υπήρχε ενδιαφέρον από πολλές ομάδες που ήθελαν να καλύψουν τη ρήτρα, αλλά δεν είχα πρόθεση να φύγω, όπως ισχύει και τώρα. Αν, βέβαια, ο σύλλογος θέλει να φύγω, κανένα πρόβλημα".

Για την αποχώρηση του Βαλβέρδε: "Ήταν άσχημο γιατί αποχώρησε ένας σπουδαίος προπονητής και άνθρωπος. Το έχω πει πολλές φορές. Υπήρξαν πολλά παιχνίδια, στα οποία είχαμε μεγαλύτερη ευθύνη για το αποτέλεσμα από εκείνον. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, το εύκολο είναι να διώξεις τον προπονητή από το να αλλάξεις όλους τους παίκτες. Ήρθε κι η ήττα στα ημιτελικά του Super Cup από την Ατλέτικο, όπου ελέγχαμε πλήρως τον αγώνα, και προέκυψαν εξελίξεις. Όλα αυτά έφεραν το τέλος και η αλήθεια είναι πως ήταν ντροπή".

Για το αν μπορεί να εξηγήσει πώς ήρθαν οι αποκλεισμοί από Ρόμα και Λίβερπουλ: "Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν μπορώ να βρω κάποια εξήγηση, ειδικά για τον αποκλεισμό από τη Λίβερπουλ. Κόντρα στη Ρόμα συνέβη πρώτη φορά και μας εξέπληξε, αλλά όταν συμβαίνει για δεύτερη σερί σεζόν είναι δύσκολο να το εξηγήσεις".

Για το σχόλιο του Ερίκ Αμπιντάλ: "Δεν γνωρίζω τι συνέβη, αλλά απάντησα επειδή ένιωσα προσβεβλημένος. Ένιωσα πως επιτέθηκε στους παίκτες. Με ενόχλησε που ένας άνθρωπος της διοίκησης έβαλε τους παίκτες σε αυτή τη δύσκολη θέση μετά την αποχώρηση του προπονητή. Είναι αθλητικός διευθυντής και πρέπει να παίρνει αποφάσεις. Είναι εκείνος, ουσιαστικά, που παίρνει τις αποφάσεις. Ωστόσο, για να το ξεκαθαρίσω, δεν επιτρέπω στον αθλητικό διευθυντή να με προσβάλει μ' αυτό τον τρόπο.

Ο Αμπιντάλ με πλήγωσε κι ως άνθρωπο, αλλά κι ως αρχηγό της Μπαρτσελόνα. Πρώτα απ' όλα, επειδή επιτέθηκε στα αποδυτήρια. Γι' αυτό το λόγο του ζήτησα να δώσει ονόματα. Και δεύτερον, επειδή σε προσωπικό επίπεδο είπε πολλά. Ότι εγώ παίρνω αποφάσεις και διατάζω, το οποίο δεν είναι αλήθεια.

Δεν ξέρω γιατί τα είπε όλα αυτά. Μου έχει ξανασυμβεί και με την εθνική Αργεντινής, όπου λένε ότι επιλέγω τους παίκτες, τους προπονητές και πως παίζουν οι φίλοι μου. Ίσως φταίει πως βρίσκομαι πολλά χρόνια στην ομάδα, αλλά και στην εθνική Αργεντινής, και θεωρούν πως λειτουργεί κάπως έτσι. Δεν είναι, όμως, αλήθεια. Πολλές φορές διαφωνώ με το σύλλογο. Έχω τις απόψεις μου και οι διοικούντες την ομάδα τις δικές τους".

Το πρωτοσέλιδο της "Mundo Deportivo":

Μέσι: "Δεν σκέφτομαι να φύγω από την Μπαρτσελόνα"

Photo Credits: AP Photo/Joan Monfort

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ