ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μέσι: "Φοβήθηκα πως ο Νεϊμάρ θα πάει στην Ρεάλ"

Μέσι: "Φοβήθηκα πως ο Νεϊμάρ θα πάει στην Ρεάλ"
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Λιονέλ Μέσι έδωσε συνέντευξη σε καταλανικό μέσο και μίλησε για το μέλλον του, τον Νεϊμάρ, τους νέους του συμπαίκτες, την σχέση του με τον Ζόρντι Μπερτομέου αλλά και την εποχή του Γκουαρδιόλα.

Ο Λιονέλ Μέσι έδωσε συνέντευξη στον καταλανικό ραδιοφωνικό σταθμό "RAC 1" και αποκάλυψε τις διαθέσεις του όσον αφορά το μέλλον του, την Μπαρτσελόνα, όλα όσα έγιναν με την υπόθεση Νεϊμάρ, την σχέση του με τον Ζόρντι Μπερτομέου, την εποχή Γκουαρδιόλα με τους Τσάβι και Ινιέστα, ενώ όπως τόνισε θα μπορούσε να πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης κάποια στιγμή, αφού όπως είπε στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Ο Αργεντινός ρωτήθηκε εάν σκέφτηκε ποτέ να φύγει από τους "μπλαουκράνα" και δήλωσε πως πέρασε από το μυαλό του να αποχωρήσει.

" Ναι. Έχουν έρθει στιγμές που ένιωθα πως είχα κουραστεί. Είχα αρκετές περίεργες στιγμές, ειδικά το 2013 και το 2014, την περίοδο που είχα προβλήματα με την εφορία. Εκεί άρχισαν τα προβλήματα με την οικογένειά μου. Οι άνθρωποι μιλούν πολύ και διαδίδουν διάφορα πράγματα πολύ εύκολα. Όλο αυτό ήταν ένα λάθος.

Θεωρώ πω ήθελαν να δείξουν εμένα ως παράδειγμα. Τότε σκεφτόμουν να φύγω. Όχι μόνο από την Μπαρτσελόνα αλλά και από την Ισπανία. Είχα ανοιχτή την πόρτα για να δεχτώ προτάσεις αλλά δεν είχα ποτέ κάποια συγκεκριμένη πρόταση, καθώς ήταν γνωστό πως ήμουν πολύ καλά στην Μπαρτσελόνα."

Για το μέλλον του.

" Οι πιθανότητες να μείνω για πάντα εδώ και να κλείσω την καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα έχουν αυξηθεί, ειδικά τώρα που νιώθω τόσα πολλά για το κλαμπ. Ακόμη η οικογένειά μου αγαπά πολύ την πόλη. Δεν θέλω να τους το χαλάσω. Σκοπός μου να μείνω για πάντα εδώ".

Για το όνειρό του να αγωνιστεί στην Νιούελς Ολντ Μπόϊς.

" Είναι αλήθεια, από παιδί ονειρευόμουν να παίξω στην Νιούελς επειδή είναι κάτι το διαφορετικό, όμως μερικές φορές πρέπει να σκέφτεσαι και άλλα πράγματα πιο σημαντικά, όπως η οικογένεια".

Για την σχέση του με τον Αντουάν Γκριεζμάν και το δύσκολο ξεκίνημα που έχει στην Μπαρτσελόνα.

" Για οποιονδήποτε παίκτη που δεν γνωρίζει τον τρόπο που αγωνίζεται η Μπαρτσελόνα και έρχεται από έξω είναι δύσκολο να προσαρμοστεί. Ο Γκριεζμάν είναι πανέξυπνος ποδοσφαιριστής, με τρομερή ποιότητα και θα ανεβάσει γρήγορα στροφές.

Προφανώς και είναι ψέμα πως δεν ήθελα στην ομάδα τον Γκριεζμάν. Την προηγούμενη σεζόν ήμουν ένας από τους καλύτερους και οι καλύτεροι είναι ευπρόσδεκτοι εδώ. Για αυτόν τον λόγο ήθελα και τον Νεϊμάρ. Με τον "Νέι" όμως έγιναν πολλά και υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι από την ομάδα που δεν ήθελαν να επιστρέψει."

Κάπως έτσι η κουβέντα γύρισε και πήγε στο θέμα του Βραζιλιάνου Νεϊμάρ και σε όλα όσα έγιναν το καλοκαίρι.

" Δεν ξέρω εάν το κλαμπ έκανε τα πάντα για να τον αποκτήσει. Αυτό που ξέρω είναι πως υπήρχαν συζητήσεις. Νομίζω πως ο Νεϊμάρ έχει μετανιώσει για όλα όσα έγιναν, την αποχώρησή του από την ομάδα και λίγο μετά την φυγή του κατάλαβε το λάθος του. Θα πρέπει να τον ρωτήσουμε.

Φοβήθηκα πως ο Νεϊμάρ θα πήγαινε στην Ρεάλ εάν δεν ερχόταν σε εμάς. Πραγματικά πίστεψα πως θα μπορούσε να πάει στην Μαδρίτη ειδικά σε αυτήν την μεταγραφική περίοδο, επειδή ήθελε πολύ να φύγει. Το είχε πει άλλωστε, χρειαζόταν μία αλλαγή στην καριέρα του, ήθελε να φύγει από την Παρί και πίστεψα πως ο Φλορεντίνο Πέρεθ θα έκανε κίνηση για να τον αποκτήσει".

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον Ουσμάν Ντεμπελέ και στο μπέρδεμα που υποστηρίζει πως έγινε με τον διαιτητή που τον απέβαλε στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Σεβίλλη.

" Είναι πολύ δύσκολο για τον Ντεμπελέ να πει όλη αυτήν την πρόταση (σ.σ. 'είσαι πολύ κακός διαιτητής'), γιατί είναι αδιανόητο για αυτόν να βάλει σε σειρά μία πρόταση και να μιλήσει καλά και καθαρά τα ισπανικά. Αυτό προσπαθούσα να πω στον διαιτητή και πραγματικά έμεινα έκπληκτος που κατάφερε να καταλάβει τι είπε ο Ντεμπελέ από την στιγμή που δεν μιλάει σχεδόν καθόλου την γλώσσα ".

Στην συνέχεια ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ και η απάντησή του δεν ήταν και τόσο ξεκάθαρη.

" Δεν αποκλείω τίποτα. Στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να συμβούν."

Για την σχέση του με τον Τζόρντι Μπερτομέου.

" Ο Μπερτομέου είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Λέει αυτό που θέλει να πει χωρίς να σκέφτεται εάν θα στεναχωρήσει κάποιους. Η αλήθεια είναι πως έχουμε να μιλήσουμε από τον αγώνα με την Λίβερπουλ. Φυσικά και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μεταξύ μας, αλλά θέλουμε να συζητάμε μόνο όταν υπάρχει κάτι στην ομάδα."

Για την Ρεάλ Μαδρίτης και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

" Η Ρεάλ θα ανέβει ξανά γιατί έχει εκπληκτικούς ποδοσφαιριστές. Είχα πει πως η φυγή του Ρονάλντο θα τους επηρεάσει, όμως φαίνεται πως σιγά σιγά βρίσκουν τον τρόπο να επανέλθουν."

Για την εποχή Γκουαρδιόλα και τους Ινιέστα - Τσάβι.

" Ο Γκουαρδιόλα είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο και πολύ κοντά του είναι ο Λουίς Ενρίκε. Η εποχή του Πεπ στην Μπαρτσελόνα ήταν καταπληκτική, ήταν μία ξεχωριστή περίοδος και εξελίχθηκα από πολύ μαζί του.

Είναι προφανές πως η δυναμική μας θα έπεφτε μετά την φυγή του Τσάβι και του Ινιέστα. Είναι αδύνατο να βρεις ποδοσφαιριστές σαν και αυτούς. Είχαμε 90% κατοχή και δεν χάναμε εύκολα την μπάλα. Πιστεύω όμως πως έχουμε εξαιρετικούς μέσους αυτήν την περίοδο.

Πιστεύω πως ο Τσάβι θα γυρίσει μία μέρα στην Μπαρτσελόνα. Τώρα είναι προπονητής και νιώθω πως έχει το ίδιο στυλ με αυτό του Γκουαρδιόλα, όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω εάν θα τον προλάβω ως παίκτης."

Για την απομάκρυνση του Βίκτορ Βαλντές από τις ακαδημίες.

" Ήταν κάτι που με εξέπληξε, αυτό που έγινε με τον Βαλντές. Από την ημέρα που ήρθε έβγαιναν πολλά πράγματα προς τα έξω για τον ίδιο και απόρησα που έφυγε έτσι."

Για τον αγώνα με την Λίβερπουλ και τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

" Η ήττα από την Λίβερπουλ ήταν δικό μας λάθος. Δεν γινόταν να ξαναπάθουμε ό,τι πάθαμε στην Ρώμη. Δεν έφταιγε ο προπονητής. Δεν ήταν δική μου απόφαση να μείνει στην ομάδα. Το κλαμπ αποφάσισε να μείνει και εμείς είμαστε χαρούμενοι γιατί είναι ένας προπονητής που στηρίζουμε και θέλουμε, όπως είχε συμβεί και με τον Λουίς Ενρίκε αλλά και τον προηγούμενο προπονητή."

Photo Credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ