ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Ανατροπή και πρόκριση στους "8" για τους μπλαουγκράνα

FC Barcelona's Dembele, left, celebrates with his teammate Lionel Messi after scoring his side's second goal during a Spanish Copa del Rey soccer match between FC Barcelona and Levante at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Thursday, Jan. 17, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Dembele, left, celebrates with his teammate Lionel Messi after scoring his side's second goal during a Spanish Copa del Rey soccer match between FC Barcelona and Levante at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Thursday, Jan. 17, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Η Μπαρτσελόνα με πρωταγωνιστές τους Μέσι και Ντεμπελέ ανέτρεψε το εις βάρος της 2-1 του πρώτου ματς και με τη νίκη της με 3-0 επί της Λεβάντε προκρίθηκε στα προημιτελικά του Copa del Rey,. (VIDEOS)

Η Λεβάντε δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την έκπληξη κόντρα στην Μπαρτσελόνα στη φάση των "16" του Copa del Rey. Οι μπλαουγκράνα με πολλούς βασικούς στη σύνθεσή τους ανέτρεψαν το εις βάρος τους 2-1 του πρώτου και με τη νίκη με 3-0 στο Καμπ Νόου πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να βάλουν το πόδι τους ο Λιονέλ Μέσι και ο Ουσμάν Ντεμπελέ.

Ο πρώτος πέτυχε ένα γκολ και έδωσε μία ασίστ, ενώ ο δεύτερος πέτυχε τα δύο πρώτα τέρματα των "μπλαουγκράνα" και μάλιστα μέσα σε ένα λεπτό. Στο 30' ο Ντεμπελέ άνοιξε το σκορ και ένα λεπτό αργότερα ο Γάλλος μετά από ασίστ του Μέσι έκανε το 2-0. Εννιά λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έβαλε και ο Μέσι ένα τέρμα για να διαμορφωθεί από το 54' το 3-0 που έδωσε την πρόκριση στην Μπαρτσελόνα.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα: Σίλεσεν, Ζόρντι Άλμπα (73' Σέρτζι Ρομπέρτο), Μουρίγιο, Λενγκλέ, Σεμέντο, Ράκιτιτς, Βιντάλ, Κουτίνιο (63' Σουάρες), Άρτουρ, Μέσι, Ντεμπελέ (77' Σουάρεθ)

Λεβάντε: Φερνάντεθ, Κόκε, Πόστιγκο (71' Ζάσον), Καμπάτσο, Ρομπέρ, Καμπάνια (68' Ντουκουρέ), Πρτσίτς, Μπαρντχί, Σιμόν, Μπόατενγκ, Μαγιοράλ (61' Ντβουαμένα)

Betis' Canales, centre, celebrates with teammate, Joaquin Sanches, after scoring during La Liga soccer match between Betis and Real Madrid at the Villamarin stadium in Seville, Spain, Sunday, January 13, 2019. (AP Photo/Miguel Morenatti)
Betis' Canales, centre, celebrates with teammate, Joaquin Sanches, after scoring during La Liga soccer match between Betis and Real Madrid at the Villamarin stadium in Seville, Spain, Sunday, January 13, 2019. (AP Photo/Miguel Morenatti) AP PHOTO/MIGUEL MORENATTI

ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΕΤΙΣ - ΕΣΠΑΝΙΟΛ

Στα άλλα δύο ματς της ημέρας η Εσπανιόλ επιβλήθηκε με 3-1 επί της Βιγιαρεάλ και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση. Οι Καταλανοί άνοιξαν το σκορ στο 34' με εύστοχη εκτέλεση του Πιάτι και τρία λεπτά αργότερα με τον ίδιο τρόπο έκανε το 2-0 ο Ινγκλέσιας. Ο Τσουκουέζε στο 42' έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση μειώνοντας σε 2-1, αλλά ο Μπόρχα έκανε το τελικό 3-1 στο 74'.

Συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς έγινε στο San Sebastian. Το πρώτο ματς ανάμεσα στη Ρεάλ Σοθιεδάδ και την Μπέτις είχε λήξει ισόπαλο χωρίς γκολ. Ο Κανάλες έδωσε το προβάδισμα στους πράσινους στο 37', όμως οι γηπεδούχοι με τέρματα των Ζουμπελνία στο 40 και του Μερίνο στο 62' έκαναν την ανατροπή και προηγήθηκαν με 2-1. Η τελευταία λέξη όμως ανήκε στην Μπέτις η οποία με τέρμα του Μορόν στο 70' έκανε το τελικό 2-2 και με τα δύο εκτός έδρας τέρματά της προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Υπενθυμίζουμε, ότι ήδη το εισιτήριο για τα προημιτελικά είχαν εξασφαλίσει η Βαλένθια, η Ζιρόνα, η Χετάφε, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Σεβίλλη.

Δείτε τα γκολ από το Σοθιεδάδ - Μπέτις.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ