ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαρτσελόνα για Ροναλντίνιο: Πιθανή η αφαίρεση του τίτλου "πρέσβη" λόγω Μπολσονάρο

FC Barcelona former player Ronaldinho gestures during his official presentation as new FC Barcelona ambassador at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Friday, Feb. 3, 2017. Ronaldinho will be named its new ambassador, representing the club at various institutional events and helping "globalize the Barca brand and its values. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona former player Ronaldinho gestures during his official presentation as new FC Barcelona ambassador at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Friday, Feb. 3, 2017. Ronaldinho will be named its new ambassador, representing the club at various institutional events and helping "globalize the Barca brand and its values. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η Μπαρτσελόνα εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει τον Ροναλντίνιο από πρέσβη της στη Ν. Αμερική έπειτα από τη στήριξη του Βραζιλιάνου στον ακροδεξιό νικητή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Η επιλογή του Ροναλντίνιο να ταχθεί ανοικτά υπέρ του ακροδεξιού νικητή του πρώτου γύρου των βραζιλιάνικων προεδρικών εκλογών, Ζαΐρ Μπολσονάρο, αντιμετωπίζεται με προβληματισμό από την πρώην του ομάδα, Μπαρτσελόνα.

Μόνο τυχαίο δεν ήταν το δημοσίευμα της "Sport" την Τρίτη (16/10). Όπως έγραψε ο έγκυρος ρεπόρτερ των "μπλαουγκράνα" στην καταλανική εφημερίδα, Έρνεστ Φολς, η Μπαρτσελόνα σέβεται τις πολιτικές απόψεις όλων - ακόμη και του πρέσβη της στη Νότιο Αμερική, Ροναλντίνιο - αλλά σίγουρα διαχωρίζει τη θέση της από την ακροδεξιά ρητορική του Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Χαρακτηριστικός ήταν μάλιστα ο τίτλος του κειμένου της "Sport": "Η Μπάρτσα έχει πρόβλημα με τον Ροναλντίνιο".Σύμφωνα με νεότερο ρεπορτάζ, η ομάδα της Βαρκελώνης εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει τον "Ρόνι" από πρέσβη της στη Ν. Αμερική.

"Οι δημοκρατικές μας αξίες δεν συμβαδίζουν με τα λόγια του Ζαΐρ Μπολσονάρο. Σε κάθε περίπτωση σεβόμαστε την ελευθερία έκφρασης. Σε αυτό εμπίπτει και η τοποθέτηση του Ροναλντίνιο", υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Βίβες.

Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο είναι πρώην στρατιωτικός και στο παρελθόν έχει μιλήσει κολακευτικά για την περίοδο της Χούντας (1964-85) στη χώρα του, έχει ταχθεί κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, των αμβλώσεων, ενώ έχει χρησιμοποιήσει απαξιωτικό λόγο για Ασιάτες, Αφρικανούς και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων, είναι και υπέρμαχος της θανατικής ποινής.

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, Ζιοβάνι, τάχθηκε με δημοσίευσή του στο Instagram υπέρ του 63χρονου. Ο επίσης πρώην "ερυθρόλευκος", Ριβάλντο, αλλά κι οι Ροναλντίνιο, Κακά, Καφού, Λούκας Μόουρα, Φελίπε Μέλο έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον νικητή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών. Την αντίθεσή του έχει εκφράσει ο πρώην μέσος των Λιόν και Βάσκο, Ζουνίνιο Περναμπουκάνο.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ