ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Νέο ασύλληπτο ρεκόρ για τον Μέσι

Barcelona's Lionel Messi, center, celebrates his goal against Alaves during the Spanish La Liga soccer match between Alaves and FC Barcelona, at Mendizorroza stadium, in Vitoria, northern Spain, Sunday, July 19, 2020. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Barcelona's Lionel Messi, center, celebrates his goal against Alaves during the Spanish La Liga soccer match between Alaves and FC Barcelona, at Mendizorroza stadium, in Vitoria, northern Spain, Sunday, July 19, 2020. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ιστορία στον αγώνα με την Αλαβές καθώς με την ασίστ που σέρβιρε στον Άνσου Φάτι στο 24' έφτασε τις 21 στη φετινή La Liga, σπάζοντας το ρεκόρ σε μία σεζόν που κατείχε ο άλλοτε συμπαίκτης του Τσάβι (VIDEO).

Το πρωτάθλημα χάθηκε οριστικά για την Μπαρτσελόνα την περασμένη Πέμπτη με την Ρεάλ να νικάει με 2-1 την Βιγιαρεάλ και να κατακτάει τον 34ο τίτλο στην ιστορία της, παρόλα αυτά ο Λιονέλ Μέσι εξακολουθεί να γράφει ιστορία ακόμα και σε μία άσχημη περίοδο για την ομάδα του.

Απόδειξη το κυριακάτικο εκτός έδρας ματς με την Αλαβές για την 38η και τελευταία αγωνιστική, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να βγάζει την ασίστ στον Άνσου Φάτι στο 24' για το 1-0 των μπλαουγκράνα και να βάζει το όνομά του δίπλα σε ένα αδιανόητο ρεκόρ.

Και αυτό γιατί έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της La Liga με 21 ασίστ σε μία σεζόν, ξεπερνώντας τον Τσάβι που είχε 20 τη σεζόν 2008-09 (όσες και ο Μέσι τις σεζόν 2010-11, 2011-12 και 2014-15).

Ο Pulga κατέχει επίσης το ρεκόρ σκοραρίσματος με 50 γκολ σε μία σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα (2011-12) ενώ έχει πλέον συμμετοχή σε πάνω από 1.000 επίσημα γκολ στην καριέρα του, με 703 γκολ και 298 ασίστ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπαρτσελόνα: Οι παίκτες θέλουν τον Κλάιφερτ στη θέση του Σετιέν
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ