ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Ο μεγάλος στόχος, οι στόπερ και οι αντικαταστάτες

Inter Milan's Lautaro Martinez celebrates after scoring the opening goal of his team during the group F Champions League soccer match between F.C. Barcelona and Inter Milan at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Oct. 2, 2019. (AP Photo/Emilio Morenatti)
Inter Milan's Lautaro Martinez celebrates after scoring the opening goal of his team during the group F Champions League soccer match between F.C. Barcelona and Inter Milan at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Oct. 2, 2019. (AP Photo/Emilio Morenatti) AP PHOTO/EMILIO MORENATTI

Η Μπαρτσελόνα αναμένεται να κινηθεί δυναμικά κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο, με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να αποτελεί τον μεγάλο στόχο, ενώ παίζουν δυνατά κι άλλα σπουδαία ονόματα για τη μεσαία γραμμή και την άμυνα.

Η έξαρση του κορονοϊού έχει δημιουργήσει τεράστια ζητήματα παγκοσμίως, με το ποδόσφαιρο, όπως είναι λογικό, να μπαίνει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Παρ' όλα αυτά, οι ομάδες συνεχίζουν κανονικά τον προγραμματισμό τους ενόψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου, αναμένοντας την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Σε... μεταγραφικούς ρυθμούς κινείται και η Μπαρτσελόνα, καθώς, όπως αναφέρει δημοσίευμα της " Mundo Deportivo", οι ιθύνοντες του συλλόγου είναι διατεθειμένοι να μπουν δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι προκειμένου να ενισχύσουν την ομάδα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ της καταλανικής εφημερίδας, μεγάλος στόχος των "μπλαουγκράνα" είναι ο Λαουτάρο Μαρτίνες. Ο Αργεντινός επιθετικός εντυπωσιάζει την εφετινή σεζόν με τη φανέλα της Ίντερ, έχοντας 16 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο συμβόλαιο με τους "νερατζούρι" υπάρχει ρήτρα 110.000.000 ευρώ, αλλά θεωρείται δεδομένο -λόγο κορονοϊού- πως τα ποσά θα πέσουν αισθητά, οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξει σκληρή διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο ομάδων για τον 22χρονο στράικερ.

ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΠΕΡ

Από εκεί και πέρα, στο στόχαστρο της "Μπάρτσα" βρίσκονται κι ο μέσος της Νάπολι, Φαμπιάν Ρουίθ, αλλά και ο χαφ της Τότεναμ, Τανγκί Εντομπελέ προκειμένου να αποτελέσουν τους διαδόχους των Ιβάν Ράκιτιτς και Αρτούρο Βιδάλ, οι οποίοι πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν στην ισπανική ομάδα και μετά το καλοκαίρι. Βέβαια, πρόκειται για δύο ιδιαίτερα ακριβές περιπτώσεις, αφού ο πρώτος κοστολογείται στα 80.000.000 ευρώ, ενώ ο Εντομπελέ αποκτήθηκε αντί 60.000.000 ευρώ από τους Spurs το προηγούμενο καλοκαίρι.

Τέλος, ενίσχυση αναμένεται και στο κέντρο της άμυνας, αφού ο Ζεράρ Πικέ διανύει το 33ο έτος της ηλικίας του, ενώ ο Σαμουέλ Ουμτιτί παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μεγάλη ευπάθεια στους τραυματισμούς. Γι' αυτό το λόγο, οι Καταλανοί πρόκειται να κινηθούν για την απόκτηση δύο στόπερ, με τα ονόματα του 23χρονου, Λουίς Φελίπε της Λάτσιο, του Εμερίκ Λαπόρτ της Σίτι, αλλά και του 21χρονου Νταγιό Ουπαμεκανό της Λειψίας να παίζουν δυνατά. Όσον αφορά στον Ντιέγκο Κάρλος της Σεβίλλης, φαίνεται πως βρίσκεται πιο πίσω στις επιλογές.

Μάλιστα, το γεγονός πως το συμβόλαιο του τελευταίου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021, κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και θελκτική την περίπτωσή του, αφού η Μπαρτσελόνα είναι φανερό πως θα έχει το "πάνω χέρι" στις διαπραγματεύσεις με τη Λειψία. Εκτός κι αν οι διοικούντες τη γερμανική ομάδα καταφέρουν να πείσουν τον νεαρό στόπερ να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Κάτι που τη δεδομένη στιγμή δεν φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό σενάριο.

Photo Credits: AP Photo/Emilio Morenatti

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ