ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Οι λόγοι της απόλυσης Βαλβέρδε

Barcelona's head coach Ernesto Valverde reacts to the media during a press conference prior the Group F Champions League soccer match between Borussia Dortmund and FC Barcelona in Dortmund, Germany, Monday Sept. 16, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Barcelona's head coach Ernesto Valverde reacts to the media during a press conference prior the Group F Champions League soccer match between Borussia Dortmund and FC Barcelona in Dortmund, Germany, Monday Sept. 16, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποχώρησε από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, με τον Καταλανικό τύπο να αναδεικνύει τους λόγους της αποχώρησης του "Τσινγκούρι".

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα. Ο "Τσινγκούρι" "πλήρωσε" το μάρμαρο μετά την ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2 στην Τζέντα στον ημιτελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, με τον καταλανικό τύπο να αναφέρει τους λόγους που έφεραν το "διαζύγιο" μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως σημειώνει η " Sport", ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου δεν ήθελε να κρατήσει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα έναν προπονητή που θα είναι σε διαρκή αμφισβήτηση. Ο ισχυρός άνδρας των "μπλαουγκράνα" θεώρησε πως αυτό θα κάνει κακό στην ομάδα, αφού συνεχώς θα υπάρχουν σενάρια που θα αποπροσανατολίζουν τους ποδοσφαιριστές.

Ο δεύτερος λόγος ήταν ο φόβος που υπήρχε στις τάξεις των Καταλανών, πως με τον Βαλβέρδε στο τιμόνι υπάρχει περίπτωση να χαθεί κάθε δυνατός στόχος - τίτλος μέσα στη σεζόν, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για το σύλλογο.

Ο τρίτος και ίσως πιο σοβαρός λόγος, ήταν η ανύπαρκτη επιρροή του "Τσινγκούρι" προς τους παίκτες, όπως και το γεγονός πως δεν είχε την ικανότητα αλλά και την ηγετική φυσιογνωμία για να τους επιβληθεί. Αυτό δημιουργούσε συχνά κόντρες στα αποδυτήρια της ομάδας, με αποτέλεσμα να χάνεται η ισορροπία.

Έτσι, προτιμήθηκε να αποχωρήσει από τους "μπλαουγκράνα" μετά από δυόμισι χρόνια στον πάγκο, με τον Κίκε Σετιέν να αναλαμβάνει την Μπαρτσελόνα.

Photo Credits: AP / Martin Meissner

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ