ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Το "καρφί" του Αρτούρ στον Βαλβέρδε

Barcelona coach Ernesto Valverde, left, talks to Barcelona midfielder Arthur during a Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Atletico Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday April 6, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona coach Ernesto Valverde, left, talks to Barcelona midfielder Arthur during a Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Atletico Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday April 6, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Αρτούρ υποστήριξε ότι παίζει με περισσότερη ελευθερία στην εθνική Βραζιλίας, κάτι που ερμηνεύεται από τον ισπανικό Τύπο ως "καρφί" προς τον προπονητή του στην Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε.

Είδε πριν από λίγες ημέρες τον "κολλητό" του, Νεϊμάρ, να τραυματίζεται εν μέσω σκανδάλων και να χάνει το Κόπα Αμέρικα 2019, το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της πατρίδας τους, Βραζιλίας. Ο Αρτούρ είναι βασικός στη σελεσάο κι εξήγησε τη διαφορά στο ρόλο που έχει σε σχέση με την Μπαρτσελόνα.

Ο 22χρονος Βραζιλιάνος μέσος υποστήριξε ότι στην εθνική του ομάδα έχει περισσότερη ελευθερία στα δημιουργικά καθήκοντα, αντίθετα με την Μπαρτσελόνα όπου οι αρμοδιότητές του ως προς αυτόν τον τομέα είναι πιο περιορισμένες.

"Συμμετέχω στην ανάπτυξη του ματς περισσότερο από την Μπαρτσελόνα. Στην εθνική έχω περισσότερη ελευθερία για να φτιάξω παιχνίδι. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά. Στην Μπαρτσελόνα δεν έχω τόση ελευθερία. Εκεί πρέπει να κινούμαι μέσα στις γραμμές που ορίζει ο προπονητής", υποστήριξε ο Αρτούρ.

Μάλιστα, αυτή η δήλωσή του ερμηνεύτηκε από σύσσωμο τον ισπανικό (καστιγιάνικο και καταλανικό) Τύπο ως "καρφί" προς τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Αρτούρ τη σεζόν που τελείωσε έκανε 27 συμμετοχές (οι 19 στο βασικό σχήμα) στην ισπανική Liga, επτά στο Copa del Rey και εννιά στο Champions League.

Ο "τσινγκούρι" παρά τις φήμες περί απομάκρυνσής του μετά το "ναυάγιο" στο Λίβερπουλ και το χαμένο τελικό κυπέλλου από τη Βαλένθια στη Σεβίλλη σ υνεχίζει στην τεχνική ηγεσία των μπλαουγκράνα.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ