ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Υπό πίεση ο Μπαρτομέου, ζητούν άμεσα εκλογές μέλη του Δ.Σ.

Josep Maria Bartomeu, president of FC Barcelona, discusses his soccer team, Thursday, July 20, 2017, in New York. (AP Photo/Mark Lennihan),
Josep Maria Bartomeu, president of FC Barcelona, discusses his soccer team, Thursday, July 20, 2017, in New York. (AP Photo/Mark Lennihan), AP PHOTO/MARK LENNIHAN

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μπαρτομέου, αφού έξι μέλη του Δ.Σ. παραιτήθηκαν, ενώ αυξάνονται οι φωνές για εκλογές.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε ξεκάθαρη κρίση διοίκησης και είναι άγνωστο το που θα φτάσει η συγκεκριμένη κατάσταση. Ο Τζουζέπ Μπαρτομέου έχει χάσει σίγουρα πόντους και δεν αποκλείεται σύντομα να αναγκαστεί να πάει σε εκλογές.

Πολλά μέλη του συλλόγου δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους προς το πρόσωπό του και τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί πολλά πράγματα το τελευταίο διάστημα.

Τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού "Cadena SER", οι διοικούντες την Μπαρτσελόνα είχαν προσλάβει μία εταιρεία με σκοπό να πλήξει την εικόνα των παικτών μέσω αναρτήσεων στα social media και παράλληλα να προστατεύσει τη φήμη του Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Το δεύτερο πλήγμα για τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα ήρθε πριν από λίγες ημέρες. O Λιονέλ Μέσι, με ανάρτηση στα social media, ανακοίνωσε την απόφαση των παικτών της Μπαρτσελόνα να δεχθούν μείωση 70% στους μισθούς τους λόγω κορονοϊού, ενώ παράλληλα επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό εκείνος που βρέθηκε στο στόχαστρο ήταν ο Μπαρτομέου. Εκείνος φέρεται να ζήτησε τις παραιτήσεις αντιπροέδρων του συλλόγου σε μία προσπάθεια να ελέγξει το Δ.Σ., αλλά αυτό είχε αντίθετο αποτέλεσμα. Δυο αντιπρόεδροι, οι Έμιλι Ρουσάουντ και Ενρίκε Τόμπας, έκαναν δεκτό το αίτημα του όμως τους ακολούθησαν και οι directors, Σίλβιο Ελίας, Μαρία Τεισιδόρ, Ζόσεπ Ποντ και ο γραμματέας, Ζόρντι Κλασαμίλια.

Φυσικά, το γεγονος ότι πίεσε μέλη του Δ.Σ. να παραιτηθούν είναι αντίθετο με το καταστατικό της Μπαρτσελόνα, αφού ο πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να απομακρύνει εκλεγμένα μέλη ή να τα αναγκάσει να παραιτηθούν. Από την πλευρά τους οι έξι που παραιτήθηκαν ζητούν από τον Μπαρτομέου να πάει το σύλλογο σε εκλογές.

Την ίδια ώρα οι αντίπαλοί του περνούν στην αντεπίθεση. Ο Ζουάν Λαπόρτα του ζητά να προχωρήσει σε εκλογές το συντομότερο. "Έχει αποδείξει πως δεν διαθέτει το ηθικό ανάστημα για να είναι στην προεδρία μιας τόσο μεγάλης ομάδας όπως η Μπαρτσελόνα. Τώρα αλλάζει το Δ.Σ. για να το ελέγχει απόλυτα. Μόνη λύση πλέον αποτελεί η παραίτηση του", δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των "μπλαουγκράνα".

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το επόμενο διάστημα αναμένεται καυτό στην Μπαρτσελόνα.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ