ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ροναλντίνιο στηρίζει τον ακροδεξιό Μπολσονάρο και η Μπαρτσελόνα έχει πρόβλημα

FC Barcelona former player Ronaldinho poses during his official presentation as new FC Barcelona ambassador at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Friday, Feb. 3, 2017. Ronaldinho will be named its new ambassador, representing the club at various institutional events and helping "globalize the Barca brand and its values. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona former player Ronaldinho poses during his official presentation as new FC Barcelona ambassador at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Friday, Feb. 3, 2017. Ronaldinho will be named its new ambassador, representing the club at various institutional events and helping "globalize the Barca brand and its values. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η επιλογή του Ροναλντίνιο να ταχθεί ανοικτά υπέρ του ακροδεξιού νικητή του πρώτου γύρου των βραζιλιάνικων προεδρικών εκλογών, Ζαΐρ Μπολσονάρο, αντιμετωπίζεται με προβληματισμό από την πρώην του ομάδα, Μπαρτσελόνα.

Ο Ροναλντίνιο ήταν από τους πρώτους που στήριξαν τον 63χρονο ακροδεξιό ηγέτη του Partido Social Liberal και νικητή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Η επιλογή του "Ρόνι" αντιμετωπίζεται με προβληματισμό από την πρώην ομάδα του, Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Sport". Όπως γράφει ο έγκυρος ρεπόρτερ των "μπλαουγκράνα" στην καταλανική εφημερίδα, Έρνεστ Φολς, η Μπαρτσελόνα σέβεται τις πολιτικές απόψεις όλων - ακόμη και του πρέσβη της στη Νότιο Αμερική, Ροναλντίνιο - αλλά σίγουρα διαχωρίζει τη θέση της από την ακροδεξιά ρητορική του Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Η ομάδα της Βαρκελώνης αποδέχεται την ενδεχόμενη ανάδειξή του σε πρόεδρο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες - ο δεύτερος γύρος στην κούρσα με τον συνυποψήφιο, Φερνάντο Αντάντ διεξάγεται στις 28 Οκτώβριου - αλλά θεωρεί ότι η πολιτική του δεν συμβαδίζει με τα ιδεώδη της. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του κειμένου της "Sport": "Η Μπάρτσα έχει πρόβλημα με τον Ροναλντίνιο".

Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο είναι πρώην στρατιωτικός και στο παρελθόν έχει μιλήσει κολακευτικά για την περίοδο της Χούντας (1964-85) στη χώρα του, έχει ταχθεί κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, των αμβλώσεων, ενώ έχει χρησιμοποιήσει απαξιωτικό λόγο για Ασιάτες, Αφρικανούς και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων, είναι και υπέρμαχος της θανατικής ποινής.

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, Ζιοβάνι, τάχθηκε με δημοσίευσή του στο Instagram υπέρ του 63χρονου. Ο επίσης πρώην "ερυθρόλευκος", Ριβάλντο, αλλά κι οι Ροναλντίνιο, Κακά, Καφού, Λούκας Μόουρα, Φελίπε Μέλο έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον νικητή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών. Την αντίθεσή του έχει εκφράσει ο πρώην μέσος των Λιόν και Βάσκο, Ζουνίνιο Περναμπουκάνο.

Ο 52χρονος Γάλλος παλαίμαχος πρώην επιθετικός των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λιντς, Νιμ, Μονπελιέ, Μπορντό, Μαρσέιγ, Οσέρ και Μαρτίγκ, Ερίκ Καντονά, ξέσπασε κατά των Βραζιλιάνων. Υποστήριξε ότι η επιλογή τους να διεξαχθεί το φιλικό ματς με την Αργεντινή στην Τζέντα (Σαουδική Αραβία) αντί πολλών χρημάτων δικαιολογεί τη δημοφιλία του ακροδεξιού πολιτικού.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ