ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Τσάβι απάντησε στον Μαραντόνα: "Μέσι, ο απόλυτος ηγέτης"

FC Barcelona's Lionel Messi from Argentina, left, hold the European Golden Boot 2012 award for best European goalscorer of the 2011-2012 season and Xavi Hernandez holds the Spain's prestigious Asturias prize before a Spanish La Liga soccer match a at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Nov. 3, 2012. (AP Photo/Manu Fernandez)
Τσάβι, Μέσι AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Τσάβι έδωσε αποστομωτική απάντηση στον Ντιέγκο Μαραντόνα, με αφορμή την κριτική που άσκησε ο Αργεντινός θρύλος στον σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι.

Ο πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα και νυν παίκτης της Αλ Σαντ, Τσάβι, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Súper Deportivo Radio, de Radio Trinidad", στην οποία αποθέωσε τον άλλοτε συμπαίκτη του στους "μπλαουγκράνα", Λιονέλ Μέσι.

Ο 35χρονος απάντησε, έτσι, στον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος είχε ασκήσει κριτική στον Μέσι, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ηγέτης. Ο Τσάβι, λοιπόν, υποστήριξε: " Ο Μέσι είναι απίθανος ηγέτης, εντός και εκτός γηπέδου. Ίσως είναι σιωπηλός ηγέτης στα αποδυτήρια, αλλά είναι ο απόλυτος ηγέτης. Πάντα ζητά τη μπάλα, θέλει να προσφέρει, έχει προσωπικότητα, ποτέ δεν κρύβεται. Διαφωνώ με τον Μαραντόνα".

Ο Τσάβι πρόσθεσε: "Δεν μου αρέσει όταν παλαίμαχοι παίκτες ασκούν τέτοια κριτική. Δεν το λέω για την περίπτωση του Μαραντόνα, αλλά γενικά. Αναφέρομαι στους σχολιαστές που υπήρξαν ποδοσφαιριστές και είναι πολύ επικριτικοί για αυτούς που αγωνίζονται. Ήταν και αυτοί εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και ξέρουν τις δυσκολίες που υπάρχουν".

Ο Μαραντόνα είχε δηλώσει για τον Μέσι: " Είναι δύσκολο για μένα να μιλήσω, αλλά ανώφελο να προσπαθείς να κάνεις ηγέτη έναν άντρα ο οποίος πάει 20 φορές στην τουαλέτα πριν από έναν αγώνα. Υπάρχει ο Μέσι της Μπαρτσελόνα και ο Μέσι που παίζει στην Αργεντινή. Εγώ δεν θα τον καλούσα, όχι ποτέ, αλλά όχι σίγουρα αυτή τη στιγμή. Πρέπει να τον αποφορτίσουμε".

Ο εκπρόσωπος της Μπάρτσα, Ζοζέπ Βίβες απάντησε στις δηλώσεις του Ντιέγκο Μαραντόνα για τον Λιονέλ Μέσι, λέγοντας: " Δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο στα λεγόμενα του Μαραντόνα εναντίον του καλύτερου παίκτη όλων των εποχών. Εμείς πάντα θα υπερασπιζόμαστε τον Μέσι που είναι ένας παίκτης παράδειγμα εντός κι εκτός γηπέδων!"

AP Photo/Manu Fernandez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ