ΜΠΑΓΕΡΝ

Αλφόνσο Ντέιβις: "Το χρώμα μου δεν είναι έγκλημα"

Αλφόνσο Ντέιβις: "Το χρώμα μου δεν είναι έγκλημα"

Ο 19χρονος αριστερός μπακ της Μπάγερν Μονάχου, Αλφόνσο Ντέιβις, ανέφερε ότι το χρώμα του δεν είναι ένα όπλο, το οποίο φοβίζει τους άλλους ανθρώπους στέλνοντας ένα αντιρατσιστικό μήνυμα.

Συνέντευξη στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky παραχώρησε ο 19χρονος αριστερός μπακ της Μπάγερν Μονάχου, Αλφόνσο Ντέιβις. Ο Καναδός ποδοσφαιριστής, ο οποίος γεννήθηκε σε μία δομή προσφύγων στην Μπουντουράμ της Γκάνα, πλέον θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Bundesliga και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο Ντέιβις έθιξε το ζήτημα του ρατσισμού και τόνισε ότι το χρώμα του δεν πρέπει να θεωρείται έγκλημα: "Το χρώμα μου δεν είναι ένα όπλο. Όταν οι άνθρωποι με βλέπουν, δεν πρέπει να φοβούνται να με χαιρετίσουν. Είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα και δεν είναι εύκολο να συζητήσεις γι' αυτό. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το χρώμα μου δεν είναι έγκλημα, δεν είναι ένα όπλο".

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής των Βαυαρών έστειλε το δικό του μήνυμα προς τα θύματα του ρατσισμού, ενώ σχολίασε και τα γεγονότα στις ΗΠΑ με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό: "Αν έχεις υποστεί ρατσισμό, θέλω μόνο να σου πω, σε νιώθω και σε καταλαβαίνω τι περνάς. Είναι δύσκολο να βλέπεις τέτοιες εικόνες με αστυνομικούς να σκοτώνουν μαύρους ανθρώπους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ντόρτμουντ: Ανακοίνωσε τον Μενιέ έως το 2024
Βίτσελ: "Η δεύτερη θέση δεν είναι ντροπή"
TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ