ΜΠΑΓΕΡΝ

Η αποκάλυψη του Ρουμενίγκε: "Ο Γκουαρδιόλα ήθελε να κάνει μέσο τον Νόιερ"

FC Bayern Munich head coach Pep Guardiola, right, talks to goalkeeper Manuel Neuer during his second soccer training session in the Allianz Arena stadium in Munich, southern Germany, on Thursday, June 27, 2013. (AP Photo/Matthias Schrader)
FC Bayern Munich head coach Pep Guardiola, right, talks to goalkeeper Manuel Neuer during his second soccer training session in the Allianz Arena stadium in Munich, southern Germany, on Thursday, June 27, 2013. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε αποκάλυψε πως όταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν τεχνικός της Μπάγερν θέλησε κάποια στιγμή να βγάλει τον Μάνουελ Νόιερ από τα γκολπόστ και να τον χρησιμοποιήσει ως μέσο! Διαβάστε το story.

Ο Μάνουελ Νόιερ είναι ένας από τους λίγους τερματοφύλακες που μπορούν να λειτουργήσουν και ως λίμπερο χάρη στην ικανότητά τους να παίζουν άνετα και εκτός περιοχής και το γεγονός αυτό έκανε τον Πεπ Γκουαρδιόλα, προπονητή του στην Μπάγερν από το 2013 ως το 2016, να σκεφτεί κάτι πρωτοποριακό.

Αυτό ήταν να μετατοπίσει τον Γερμανό από τη θέση κάτω από τα γκολπόστ στο χώρο της μεσαίας γραμμής για να τον δοκιμάσει για ένα τουλάχιστον ματς σε αυτό το νέο ρόλο, με την πρόθεσή του όμως αυτή να μη γίνεται ποτέ πράξη ελέω της άρνησης των διοικούντων να συναινέσουν.

Την αποκάλυψη αυτή την έκανε ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε στο πλαίσιο συνέντευξής του στο επίσημο περιοδικό της Μπάγερν, με τον πρόεδρο των Βαυαρών να υποστηρίζει πως ο λόγος που δεν έκαναν το χατίρι στον Γκουαρδιόλα ήταν επειδή φοβόντουσαν πως θα τους κατηγορούσαν οι αντίπαλοι για αλαζονεία.

Bayern's head coach Pep Guardiola hugs goalkeeper Manuel Neuer, center, after winning 3-0 during the Champions League Group F soccer match between Olympiakos and Bayern Munich at Georgios Karaiskakis stadium in Piraeus port, near Athens, Wednesday, Sept. 16, 2015. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Bayern's head coach Pep Guardiola hugs goalkeeper Manuel Neuer, center, after winning 3-0 during the Champions League Group F soccer match between Olympiakos and Bayern Munich at Georgios Karaiskakis stadium in Piraeus port, near Athens, Wednesday, Sept. 16, 2015. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

"Ο Μάνουελ, με τη μεγάλη του ικανότητα στα πόδια, εξέλιξε τη θέση του γκολκίπερ. Θυμάμαι ακόμα τον Γκουαρδιόλα που μετά από την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος με την Μπάγερν, είχε την ιδέα να κατέβει η ομάδα με τον Νόιερ στο χώρο του κέντρου για ένα ματς.

Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά μου για να τον αποτρέψω, γιατί κάποιος θα μπορούσε να δει αυτή την επιλογή ως πράξη αλαζονείας από την πλευρά μας.

Είμαι πάντως πεπεισμένος πως ο Μανού θα τα πήγαινε πολύ καλά στο χώρο του κέντρου επίσης. Θα ήταν ένα ενδιαφέρον πείραμα αν το κάναμε", δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Μπάγερν για την επαναστατική πρόταση που είχε κάνει ο Γκουαρδιόλα στην Μπάγερν πριν μερικά χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπάγερν: Πάνω από ένα μήνα εκτός ο Πέρισιτς
TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ