ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Μπάγερν κάλεσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου: Φήμες για αλλαγή προπονητή

Hasan Salihamidzic center, is framed by Bayern CEO Karl-Heinz Rummenigge, left, and Bayern Munich  president Uli Hoeness, right, in Munich, Germany, Monday, July 31, 2017. Salihamidzic was announced new sports director of the Bundesliga soccer club.  (Peter Kneffel/dpa via AP)
Hasan Salihamidzic center, is framed by Bayern CEO Karl-Heinz Rummenigge, left, and Bayern Munich president Uli Hoeness, right, in Munich, Germany, Monday, July 31, 2017. Salihamidzic was announced new sports director of the Bundesliga soccer club. (Peter Kneffel/dpa via AP) AP

Η Μπάγερν κάλεσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την Παρασκευή (19/10, 12:00) με ομιλητές τους Ούλι Χένες, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς. Έντονη φημολογία για αλλαγή προπονητή στους Βαυαρούς.

Η Μπάγερν δοκιμάζεται στη "Wolkswagen Arena" από τη Βόλφσμπουργκ (20/10, 16:30) για την 8η αγωνιστική της Bundesliga λίγες ημέρες πριν αναμετρηθεί με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (23/10, 19:55) για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Η προγραμματισμένη (παραμονές κάθε ματς πρωταθλήματος) συνέντευξη Τύπου του Νίκο Κόβατς δεν θα είναι η μόνη της Παρασκευής (19/10). Οι Βαυαροί ανακοίνωσαν ότι στις 12:00 παραθέτουν έκτακτη συνέντευξη Τύπου, δίχως να γνωστοποιήσουν το αντικείμενο αυτής.

Η παρουσία και μόνο των Ούλι Χένες (πρόεδρος), Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε (γενικός διευθυντής) και Χασάν Σαλιχάμιτζιτς (τεχνικός διευθυντής) φανερώνει ότι πρόκειται για σημαντικό ζήτημα. Η ομάδα του Μονάχου διανύει αγωνιστική κρίση.

Έχει τέσσερα ματς χωρίς νίκη (δύο ισοπαλίες, δύο ήττες) σε όλες τις διοργανώσεις κι ο προπονητής της, Νίκο Κόβατς, βρίσκεται στον "αέρα". Έτσι, η ανακοίνωση περί έκτακτης συνέντευξης Τύπου φούντωσε τη φημολογία για την άμεση αντικατάστασή του.

Άλλωστε, η τελευταία φορά που οι Ούλι Χένες, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε και Χασάν Σαλιχάμιτζιτς μίλησαν μαζί στους δημοσιογράφους σε παρόμοια περίσταση ήταν πέρυσι για να παρουσιάσουν τον Γιούπ Χάινκες ως αντικαταστάτη του Κάρλο Αντσελότι.

Η ατμόσφαιρα στ' αποδυτήρια της Μπάγερν είναι βαριά. Οι σχέσεις του 46χρονου Κροάτη προπονητή με πολλούς παίκτες του διέπονται από χαμηλές θερμοκρασίες. Μια από τις κύριες αιτίες, σύμφωνα με την "BILD", είναι και η εντολή του για 20λεπτη άσκηση με ποδήλατο τόσο στο τέλος κάθε προπόνησης, όσο και μετά τα επίσημα ματς.

Μερικοί εξ αυτών, σύμφωνα με την κορυφαία γερμανική εφημερίδα, αποφάσισαν να παραβούν την εντολή και να προπονηθούν ατομικά. Δεν έχουν περάσει, άλλωστε, πολλές ημέρες από τότε που ο Χάμες Ροντρίγκες μονολογούσε στ' αποδυτήρια ερήμην του Νίκο Κόβατς: "Δεν είμαστε στην Άιντραχτ".

Photo credits: Peter Kneffel/dpa via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ