Η Μπάγερν ανακοίνωσε για το καλοκαίρι την απόκτηση του Αλεξάντερ Νιούμπελ ως ελεύθερος από τη Σάλκε. Προορίζεται ως διάδοχος του Μάνουελ Νόιερ, τον οποίον επίσης είχε αποκτήσει από τους βασιλικούς μπλε.

Μεταγραφή για το καλοκαίρι ανακοίνωσε η Μπάγερν το μεσημέρι του Σαββάτου (4/1). Οι Βαυαροί απέκτησαν τον Αλεξάντερ Νιούμπελ, του οποίου το συμβόλαιο με τη Σάλκε εκπνέει στο τέλος της σεζόν.

ADVERTISING

Ο 23χρονος Γερμανός τερματοφύλακας προορίζεται ως διάδοχος του Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος είναι 33 ετών. Κατά σύμπτωση η ομάδα του Μονάχου είχε επίσης αποκτήσει τον Νόιερ από τη Σάλκε το 2011 αντί 30.000.000 ευρώ.

Ο Νιούμπελ γεννήθηκε στο Πάντερμπορν και ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της ομάδας της γενέτειράς του. Το 2015 τον απέκτησε η Σάλκε αντί 600.000 ευρώ αλλά δεν κατάφερε να βάλει ποσό στο ταμείο της για τη μετακόμισή του στους Βαυαρούς, στους οποίους πηγαίνει ως ελεύθερος.

Στις 17 Δεκεμβρίου τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές για την αποβολή του σε επικίνδυνη έξοδο πάνω στον 24χρονο Βόσνιο, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, της Άιντραχτ.

ADVERTISING

Photo credits: AP Images