ΜΠΑΓΕΡΝ

Μπάγερν: Η μεγαλειώδης φιέστα για το νταμπλ

Μπάγερν: Η μεγαλειώδης φιέστα για το νταμπλ

Η Μπάγερν πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ στο δημαρχείο του Μονάχου με τον Ριμπερί να δακρύζει και τον πρόεδρο, Ούλι Χένες, να στέλνει τον Μπόατενγκ σε άλλη ομάδα.

Η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε το Σάββατο (25/5) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου τη Λειψία με 3-0 και κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας πετυχαίνοντας το νταμπλ. Όπως κάθε χρονιά που ολοκληρώνεται με τίτλο, οι Βαυαροί διοργάνωσαν φιέστα στο Δημαρχείο της πόλης μπροστά από την "Marienplatz" την Κυριακή (16/5).

Παρά το γεγονός ότι και η Γερμανία βρισκόταν σε ρυθμούς ευρωεκλογών, οι 15.000 φίλοι της Μπάγερν είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς για να γιορτάσουν με τους παίκτες της ομάδας τους το τέλος της σεζόν μαζί με τα δύο τρόπαια.

Το αεροπλάνο αφίχθη καθυστερημένα, όμως τελικά ο Ραφίνια και ο Ζούλε μπήκαν πρώτοι στη γιορτή με τα τρόπαια του πρωταθλήματος και του κυπέλλου ανά χείρας και την υπόλοιπη ομάδα να ακολουθεί.

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΡΙΜΠΕΡΙ

Την τιμητική τους είχαν οι τρεις "στρατιώτες" της Μπάγερν που ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στο Μόναχο. Ο λόγος για τους Ραφίνια, Ριμπερί, Ρόμπεν. Μπορεί ο Ρόμπεν να ήταν πιο ψύχραιμος φωνάζοντας το βαυαρικό σύνθημα "Mia San Mia" και δηλώνοντας τη σύνδεσή του με την ομάδα, το ίδιο δεν συνέβη με τον Ριμπερί.

Ο 36χρονος Γάλλος βίωσε περισσότερο συναισθηματικά την στιγμή, ξέσπασε σε κλάματα και φώναξε προς τους φίλους της Μπάγερν από το μικρόφωνο του "Περάσαμε τέλεια 12 χρόνια μαζί. Κατακτήσαμε τα πάντα μαζί. Αυτό θα μείνει για πάντα".

ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ Ο ΜΠΟΑΤΕΝΓΚ

Αρνητικός πρωταγωνιστής της φιέστας ήταν ο Ζερόμ Μπόατενγκ. Κατά τη διάρκεια της γιορτής δεν φαινόταν να απολαμβάνει ιδιαίτερα τις στιγμές και φερόταν σαν ένα ξένο σώμα. Ο πρόεδρος της Μπάγερν, Ούλι Χένες, ανέφερε μάλιστα στο δημόσιο γερμανικό κανάλι "ARD" ότι καλό θα ήταν για εκείνον να ψάξει μία άλλη ομάδα.

Τα πυρά προς τον Μπόατενγκ συνεχίστηκαν και από τον παλαίμαχο παίκτη της ομάδας, Λόταρ Ματέους, ο οποίος έγραψε στην προσωπική του στήλη στο Sky "Με εξαίρεση εκείνον, όλοι συνέβαλαν στη δημιουργία ενός εξαιρετικού φινάλε για τη σεζόν".

Ο Μπόατενγκ φέτος αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια στη Bundesliga, ενώ το όνομά του έχει συνδεθεί με τη Γιουβέντους από τα ιταλικά Μέσα.

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ